Siirry pääsisältöön

Kalevalan päivän kirjalliset kemut

Tänään juhlistin Kalevalan päivää hyvin kirjallisissa merkeissä. Kävin ensin kuulemassa Bazarin kevään kirjatarjonnasta. Tilaisuudessa puhuivat Victoria Hislop ja Christian Rönnbacka  – molemmat kevään kirjailijoita ja harvinaisen mielenkiintoisia puhujia. Hislopin Saari kiinnostaa minua kovasti, sillä kirjailija on tutustunut hyvin perusteellisesti kreikkalaiseen elämänmenoon kirjaa kirjoittaessaan.

Seuraavaksi suuntasin Pohja akka -nimiseen tavernaan, jossa juhlittiin Seija Vilénin uuden kirjan Pohjan akan julkkareita. Tilaisuus oli mukava ja lämminhenkinen, ja siellä saatiin kuulla niinkin eksoottista musiikkia kuin sahan soittoa. Lisäksi Seija luki otteita kirjastaan, jossa nykyaika limittyy Kalevalaan. Otteet olivat kovin talvisia, mutta minulle vakuutettiin, ettei kirja ole kuitenkaan "talvikirja". Mutta kyllä Pohjan akka varmaan pitää lukea varmuuden vuoksi jo tässä lopputalven aikana.

Pohjan akan julkkareissa tapasin myös muutamia kirjailijoita, mikä olikin todella hauskaa. Juttelin ainakin Mia Vänskän, Netta Walldén ja Hanna van der Steenin kanssa. Kotiin tultuani paneuduin tähän avoimeen kirjeeseen, jonka nuorille kirjoittavat kirjailijat ovat osoittaneet Helsingin Sanomien kulttuuritoimitukselle. Yhtenä allekirjoittajana on myös Hanna van der Steen. Kannattaa lukea, sillä kyseessä on tärkeä asia lasten- ja nuortenkirjoille, joiden enemmistö jää lähes täysin mediapimentoon.

Sellainen oli tämä kirjallinen Kalevalan päiväni. Millainen teidän päivänne oli? Harrastitteko suohonlaulantaa tai hauen leukaluiden vinguttelua?

Kommentit

 1. Olipa sinulla kirjallinen ja mielenkiintoinen Kalevalan päivä :)

  Minun olotilani lauloi minut sohvan pohjalle illaksi, flunssa yritti saada niskaotetta ja yritin torkkua sitä pois. Lukeminen jäi siten hyvin vähälle (muutamaan sivuun), tytöille kuitenkin jaksoin lukea iltasadun :)

  VastaaPoista
 2. Villasukka, onneksi tärkeimmät lukutuokiot sait hoidettua kunnialla. Toivottavasti flunssa olisi jo vierailunsa loppupäässä ja olosi paranisi. :)

  VastaaPoista
 3. Katso antamani tunnustus blogillesi:
  http://sivustaseuraava.blogspot.com/2012/03/sain-tunnustuksen-kasityolaisen-kotona.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minnis! Nappaan tuon jossain vaiheessa! :)

   Poista

Lähetä kommentti