Siirry pääsisältöön

Mitä mukaan autiolle saarelle?

Idea tähän mielikuvitusleikkiin on Kirjapedolta, sillä huomaisin hänen blogissaan listauksen kirjailijoista, joita hän ottaisi mukaan autiolle saarelle. Aloin miettiä, mitä kirjoja minä ottaisin mukaan autiolle saarelle.

Jos leikitään, että mukaan saisi ottaa yhden kirjailija koko tuotannon, kuka se kirjailija voisi olla? Ja millä kriteereillä kirjailija pitäisi valita? Pitäisikö valita kirjailija, jolla on paljon kirjoja, vai sellainen, jolla on muutama todella hyvä kirja? Korvaako määrä laadun? Entä pitäisikö kirjailijan tuotannon olla jo valmiiksi tuttua, että voisi luottaa laatuun? Vai pitäisikö valita ihan uusi kirjailija – vaikka sellainen, jota on kehuttu, mutta johon ei ole vielä tutustunut? Aika vaikeaa.

Luulen, että minun aution saaren -kirjailijani olisi Margaret Atwood. Olen lukenut suurimman osan hänen suomennetuista kirjoistaan, mutta se ei haittaa, koska kirjat kestävät kyllä useita lukukertoja. Lisäksi hänen laatuunsa voi luottaa, joten vielä lukemattomatkin kirjat todennäköisesti olisivat sellaisia, joista pitäisin. Lisäksi kirjoja on aika paljon ja monet ovat paksuja. Se on myös tärkeä kriteeri aution saaren pitkien päivien kuluttamiseen. Mitä sinä valitsisit mukaasi?

Kommentit

  1. Kysymyshän on ihan mahdoton, miten kirjoista voisi muka valita! Luulen, että ottaisin Lessingin, koska hänellä on laaja ja monipuolinen tuotanto. Toisaalta ottaisin mieluummin suomalaista. Ehkä Tove Janssonia tai Mika Waltaria, niin tulisi fiksuja kirjoja ja paljon lukemista.

    VastaaPoista
  2. Hyviä vaihtoehtoja! Kaikissa on omat hyvät puolensa. Jansson-kirjoista tulisi ainakin todella monipuolinen kirjasto. Välillä kevyttä ja välillä vähän pohdiskelevampaa. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti