Siirry pääsisältöön

Brandon Mull: Käärmekonnun salaisuudet – Myyttihovi 4

Enpä tiedä, onko koskaan ennen käynyt näin. Haimme perjantai-iltana postista Brandon Mullin uusimman Myyttihovi-kirjan, Käärmekonnun salaisuudet, ja nyt sunnuntaina kirjan on lukenut jo kaksi ihmistä meidän perheestä: 14-vuotias bonustyttäreni ja minä. Jo se kertoo aika paljon kirjasta, vai mitä?

Myyttihovi on ehdottomasti yksi parhaita tällä hetkellä ilmestyviä nuorten fantasiasarjoja. Sarja kertoo myyttisten olentojen suojelualueista ja ihmisistä, jotka yrittävät pitää sekä myyttiset olennot että niiden asuinalueet salassa ja turvassa. Sisarukset Seth ja Kendra ovat nuoruudestaan huolimatta tärkeä osa taistelussa pahaa puolta vastaan. Käärmekonnun salaisuudet on toiseksi viimeinen Myyttihovi-kirja ja meno onkin sen kaltaista.

Seth ja Kendra joutuvat Käärmekonnun salaisuuksissa jälleen keskelle seikkailuja, joissa ei voi varmasti edes tietää, keneen voi luottaa. Tapahtumat käynnistyvät nimittäin siitä, kun Kendran kopio ottaa tytön paikan ja oikea Kendra joutuu vihollisten vangiksi. Seth puolestaan kuulee outoja ääniä ja joutuu niiden takia tekemään itsenäisiä ratkaisuja, vaikka hänen tekemillään päätöksillä onkin ollut taipumus mennä pieleen.

Käärmekonnun salaisuudet on vauhdikas kirja, jota on vaikea laskea käsistään. En osannut ollenkaan ennakoida kirjan tapahtumia, joten yllätykset seurasivat toisiaan. Kirjan lopussa olin aivan ällikällä lyöty taas kerran. Vaikka vauhtia ja tapahtumia riittää, onnistutaan kirjassa pohtimaan kasvamiseen liittyviä kysymyksiäkin. Aiheet ovat tärkeitä, mutta ne on ujutettunjuoneen niin hyvin, etteivät hyppää lainkaan silmille.

Kirja on myös täynnä kekseliäitä yksityiskohtia, jotka saavat lukijan aivan hykertelemään. Minua viehätti ehkä eniten kirjastohuone, joka toimi samalla myös akvaariona. Täysin todelliset kalat uiskentelevat läpi ilman, vaikka sijaitsevatkin toisessa ulottuvuudessa. Jäin heti kuvittelemaan, millaista olisi lueskella kirjaa lähes parimetrisen hain uidessa ympärillä. Jokaiseen Myyttihovi-kirjaan on riittänyt paljon omia erikoisuuksiaan.

Näissä kirjoissa on todella hyvä tunnelma. Se on yhdistelmä seikkailua, jännitystä, kekseliäisyyttä, huumoria ja sitä samaa taikaa, jota on parhaissa lasten- ja nuortenkirjoissa jo Viisikosta alkaen aina Harry Potteriin asti. Koska Käärmekonnun salaisuudet päättyi niin jännittävästi, on todella vaikea odottaa sarjan päätösosaa. Sen nimi tulee olemaan Demonivankilan avaimet, mutta julkaisuajankohdasta ei ole vielä tietoa. Toivottavasti se on kuitenkin pian!

Lue myös arvosteluni sarjan aiemmista osista: Myyttihovi, Iltatähden kilta ja Varjoruton kosketus.

Lukunäyte sivulta 63:
Kendra astui huoneeseen epäröiden mutta lumoutuneena kaikkialla ympärillään uiskentelevista kaloista. »Voiko niitä koskettaa?» 
»Totta kai. Kosketa tuota isoa, jolla on keltaiset raidat.» 
Kala vaelsi kosketusetäisyydelle evät hulmuten kuin veden alla ja Kendra sipaisi sormellaan sen kylkeä. Se tuntui hiukan limaiselta ja hämmästyttävän kiinteältä.  

Käärmekonnun salaisuudet Adlibriksessä.

Mull, Brandon: Käärmekonnun salaisuudet – Myyttihovi 4 (Secrets of the Dragon Sanctuary – Fablehaven 4, 2009). 594 sivua. Suomennos: Maria Lyytinen. WSOY, 2012. ISBN: 9789510386057

Kommentit

 1. Hauska kuulla, että Myyttihovi on laadukas nuortensarja. Mieheni pitää fantasiakirjallisuudesta, mutta jotenkin kirjasarjan kansikuvat ovat olleet ensimmäisissä osissa niin lapsellisen tuntuisia, etten ole uskaltanut edes kuvitella tämän olevan mielenkiintoinen sarja aikuiselle lukijalle. Ehkäpä ensimmäinen osa löytyy synttäripaketista parin kuukauden päästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja, kyllähän tämä on aika nuorilekin sopiva, mutta minä ainakin olen pitänyt kirjoista siitä huolimatta. Miesten kirjamausta en aina tiedä, mutta aina voi kokeilla. :)

   Poista
 2. Kyllä on tosiaan ihana kirjasarja:> Luin kyseisen kirjan alle kahdessakymmenessä neljässä tunnissa, jos aletaan miettimään tarkasti:D Ylipäätään jännittävä, koukuttava ja hauskakin:) SUOSITTELEN.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, se viimeinen osa tulee muuten jo syksyllä, joten mahtavaa! Odotan innolla! :)

   Poista
 3. Olen myös lukenut kirjan kaikki ilmestyneet osat, joita on tällä hetkellä siis viisi ainakin 4 suomennettuna! Tahtoisin kysyä, jos joku tietää onko tai milloin 5 osa tulee suomeksi kauppoihin!? innolla odottaen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on muitakin innokkaita odottajia! :) Kävin WSOYllä viime viikolla ja pääsin jo hipelöimään sitä viimeistä suomennostakin! Kyllä se varmaan ihan pian ilmestyy myös kauppoihin, mutta ei kyllä meinaa jaksaa odottaa. :D

   Poista
  2. Eipä niin! toivottavasti ilmottelet jos löydät kirjan kaupasta :D itse olen 14 vuotias nuori ja rakastan tätä kirjasarjaa!

   Poista

Lähetä kommentti