Siirry pääsisältöön

Missä kirjabloggari surffaa?

Minua kiinnostaisi tietää, mitä kirjallisuuslehtiä tai -sivustoja kirjanystävät ja kirjabloggarit seuraavat, jos kirjallisuusblogeja ei lasketa mukaan.

Itse en kauheasti jaksa lukea kirjallisuuslehtiä vaan luen mieluummin nettisivuja. Seuraan yleensä Helsingin Sanomien kirja-arvosteluja, mutta vain netistä, vaikka meille tulee kyllä painettukin lehti. En jaksa aamuisin lukea sitä kuitenkaan. Joskus palaan lehteen vielä illalla, jos siellä on jotain kiinnostavaa kirjoihin liittyvää asiaa.

Kiiltomadon arvostelut ovat myös mielenkiintoisia. Tosin en tahdo lukea niitä kovin huolellisesti, koska en halua mitään tarkkaa mielikuvaa kirjasta mieleeni ennen mahdollista lukemista. Samoista paikoista saan myös vinkkejä uutuuskirjoista.

Fantasia- tai tieteiskirjojen uutuudet katson Risingshadow-sivustolta, jonka keskustelupalstaa seuraan myös satunnaisesti. En ole oikein löytänyt mitään kovin kivaa kirjallisuuteen painottuvaa keskustelufoorumia, sillä keskustelu niissä tuntuu menevän helposti viisasteluksi.

Eli kertokaapas, mitä sivuja te luette ja mistä saatte vinkkejä uusista kirjoista.

Kommentit

  1. Mä seuraan noista Hesaria ja Kiiltomatoa, lisäksi mulle tulee Kirjavinkkien vinkit meilinä. Eniten seuraan kuitenkin blogeja. :)

    VastaaPoista
  2. Ai niin, Kirjavinkkejäkin seuraan toisinaan. Pitääpä tilata se meilinä, että tulisi luettua niitä vähän säännöllisemmin. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
  3. Mä en seuraa oikein mitään. Luen ehkä 3-4 kirjablogia ja sitten epäsäännöllisesti Kirjavinkkejä. Mistään muualta en lue kirjajuttuja niin usein, että siitä kannattaisi mainita. Lehtien kirjajutut on yleensä huonoja enkä netistäkään mitään erityisen kehuttavaa sivua ole löytänyt. Mielummin otan vinkkejä vastaan tutuilta, jotka tuntee mun kirjamaun. Uusia vinkkejä saan tosi hyvin kirjastojen bestseller- ja esittelyhyllyistä.

    VastaaPoista
  4. Kirjastossa käydessä tulee usein poimittua kyllä mukaan jotain esittelyssä olleita kirjoja. :)

    VastaaPoista
  5. Mua harmittaa että Hesarissa tuntuu olevan hirveän vähän kirjajuttuja nykyään. Kulttuurisivut luen huolellisesti, mutta ei niissä kovin paljon kirja-arvioita ole. Mielestäni ennen oli enemmän. Hesarin kulttuurisivut on olleet mulle tärkeä kirjavinkkisivu. Olisivat vieläkin, jos kirjajuttuja olisi enemmän.

    Eli mä en varmaan seuraa oikein mitään kirja-aiheista nettisivua paitsi kirjablogeja! Luen kaikista käteen osuvista lehdistä kirja-arviot, mutta nehän ovat yleensä tosi lyhyitä. Tiedän kyllä miksi, tiukat merkkirajat.

    Twitteriin mulle tulee kirjavinkkien syöte.

    Ja oon ihmetellyt ihan samaa, miksei ole kunnon kirjallisuusfoorumia! Sarjakuviin keskittyvä Kvaak.fi on todella perusteellinen ja aktiivinen sarjakuvafoorumi. Mutta kirjallisuuskeskustelut tosiaan tuppaa menemään usein viisasteluksi.

    VastaaPoista
  6. Keskityn lähinnä fantasia/tieteiskirjallisuuteen. Kymmenkunnan blogin lisäksi vierailen useilla (5+) kirjallisuusfoorumeilla, joista tosin vain yksi on suomenkielinen. Seuraan kirjailijoiden/kustannusyhtiöiden (UK/US) omia nettisivuja ja lehdistä minulle tulee Portti, Tähtivaeltaja ja Asimov's. Locusia, Ansiblea ja Clarkesworld Magazinea tulee luettua netissä. Kotimaisten lehtien kirjallisuusarvosteluja luen oikeastaan vain silloin tällöin.

    VastaaPoista
  7. Minäkin selaan aina Hesarin kulttuurisivut tarkkaan, mutta tosi vähän sieltä mitään vinkkejä löytää. Blogien lisäksi löydän uutta lukemista virtuaalimaailmassa goodreads.com:in suosituksista. Lisäilen sinne myös ahkerasti omalle lukulistalle aina kun vaan löydän jostan jonkun mielenkiintoiselta kuulostavan kirjan.

    Muuten seurailen esim. Tähtivaeltajan foorumeita, luen erilaisia parhaat kirjat -keskusteluja ja tallennan kirjanmerkkeihin (tai nykyisin deliciousiin) sivut, joilta löytyy erilaisia kirjalistoja.

    Aikamoista hakuammuntaa siis!

    VastaaPoista
  8. Taitaa monella olla aika paljon oman aktiivisuuden takana kirjavinkkien bongaaminen. Ei niitä oikein vahingossa mistään muualta saa kuin ehkä kirjastosta.

    Hesarissa saisi olla kyllä enemmän kirjajuttuja. Ärsyttää, kun siellä on sitä samaa hömppää vaan kuin iltapäivälehdissäkin.

    VastaaPoista
  9. Kannattaa hankkia käsiinsä (netistä) kustantajien uutuusluetteloita, samoin vuosittain (syys-lokakuussa) ilmestyvä Vuoden kirjat -luettelo on kirjanystävän ehdoton "raamattu". Kirjablogeja seuraan enemmän kuin lehtijuttuja tai muita ammattilaisten kirjoittamia kirjakritiikkejä.

    VastaaPoista
  10. Ylivoimaisesti eniten tulee seurattua blogeja, joista suurin osa lukuvinkeistäni on nykyään peräisin. Uutuustietoja bongailen kustantamoiden sivuilta, joilla vierailen ahkerasti siinä vaiheessa kun alkaa olla kevät-/syyskatalogien julkistamisen aika.

    GoodReadsiin olen rekisteröitynyt mutta en ole vielä ehtinyt juuri tutustua sivustoon. Kirjavinkkejä seuraan Blogilistan kautta, ja kurkkaan silloin kun näkyy jotain kiinnostavaa.

    Nettikirjakauppojen sivuilla taitaa tulla surffailtua vähän liiankin usein! :)

    VastaaPoista
  11. olinkin unohtanut tuon Vuoden kirjat -luettelon! Siitähän saa valtavasti ideoita. :)

    Minäkin harrastan nettikirjakauppojen sivuilla oleilua, mutta ainakin suomalaisilla nettikaupoilla on usein liian vähän vinkkejä ja niitä "jos tykkäät tästä, kokelile tätä" -tyyppisiä sovelluksia. Siellä pitää usein tietää, mitä haluaa, eikä saa uusia ideoita.

    VastaaPoista
  12. Kuten niin moni muukin, keskityn lähinnä kirjallisuusblogeihin, ja tietysti Hesarin verkkosivut. Lisäksi tulee katsottua Kiiltomatoa, Parnassoa ja RisingShadow'ta netistä kun muistaa, ja ainakin lukea niiden arvostelut kirjoista jotka olen jo lukenut. En nimittäin kovin mielelläni lue tarkkoja analyyseja tuntemattomista kirjoista, sillä niiden ajatuksista tulee niin helposti omia ajatuksia ja omat huomiot jäävät huomaamatta kun keskittyy etsimään niitä arvosteluissa esiintyviä huomioita.

    Paperiversioista kirjavinkkejä tulee vastaan lähinnä Tiede-lehden kirjaosiossa. Sen avulla pysyn tieteellisen kirjallisuuden uusissa aalloissa mukana, vaikka itse tekstit lyhyitä ovatkin. KirjaIn... se on ehdottomasti top-10:ssä vinkkien suhteen. Mulla on kasa vanhoja KirjaImia värikoodattuna tärkeisiin, vähemmän tärkeisiin ja "voisi olla kiva lukea" -vinkkeihin. Mutta mitä sille on tapahtunut? En nimittäin ole nähnyt KirjaInta pitkään aikaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti