Siirry pääsisältöön

Charlaine Harris: Deadlocked

Sookie Stackhousen tarina on kohtapuoliin päättymässä, sillä tämä Deadlocked on käsittääkseni sarjan toiseksi viimeinen kirja. En tosin enää muista, mistä olen tuon lukenut. Yritin tarkistaa asiaa nyt Charlaine Harrisin nettisivuilta, mutta en sitä ainakaan sieltä löytänyt. Toisaalta sivut ovat niin sekavat, ettei se ole mikään ihme. Jos jollakin on enemmän tietoa, laittakaa ihmeessä kommentti alle.

Ja sitten tähän kirjan. Deadlocked on minusta todella koukuttava kirja. Se lähtee liikkeelle ihan pienestä mysteeristä, joka ei kuitenkaan selviä ollenkaan helposti. Pikkuhiljaa pienestä mysteeristä kasvaa isompi juonikuvio, joka sitoo yhteen jo aiemmissa kirjoissa käsiteltyjä asioita. Kyllä tässä kirjassa vähän sellainen lopun alun tunnelma on.

Deadlockedin alussa Sookien ja Ericin välit ovat hankalat, eikä niitä paranna se, että joku tekee Ericille ansan ja tämä on vähällä tappaa nuoren naisen Sookien edessä. Lisää hankaluuksia suhteelle aiheuttaa jo edellisessä kirjassa paljastunut sopimus, jonka mukaan Ericin on mentävä naimisiin erään kuningattaren kanssa. Lisäksi keijusukulaisten ja näiden ystävien läsnäolo ei ole pelkästään iloinen asia. Terävähampaiset keijut tuovat Sookien mieleen pahoja muistoja.

Kirja tuli ahmittua taas melkein yhtenä suupalana, sillä tämä on houkuttavaa viihdettä. Deadlocked on minusta sarjan parhaita kirjoja, ehkä juuri tuon mysteerisyyden takia. No, täytyy kyllä tunnustaa, etten kovin tarkkaan muista, mitä tapahtui missäkin kirjassa, mutta ainakin tämä tuntui hyvältä. Luin kirjan Kindlelläni, joka on osoittautunut hyväksi ostokseksi juuri sen takia, että kirjat ovat saatavilla välittömästi niiden ilmestymisen jälkeen. Harmi vain, ettei tuossa ollut kansikuvaa ollenkaan. Se on nimittäin taas todella kaunis ja paljastaa myös jotain kirjan sisällöstä.

Ja sitten tämän Deadlocked-kirjan loppuun. En paljasta mitään, mutta en voi olla vähän intoilematta, että jes, jes, jes! Mä niin arvasin! Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kirjaan, oli se sitten viimeinen tai ei. Harmi, että sitä pitää odottaa taas vuosi. Kaikille lienee selvää, että olen hyvin innostunut asioiden saamasta käänteestä?

HUOM: Kommenteissa on spoilerivaara! ;)

Lukunäyte löytyy Harrisin nettisivuilta, jossa on kirjan toinen luku ainakin tällä hetkellä esillä.

Lue myös arvioni sarjan parista aiemmasta englanninkielisestä osasta:  Dead in the Family ja Dead Reckoning.

Deadlocked Amazonissa ja Adlibriksessä.

Harris, Charlaine: Deadlocked. Ace Books, 2012. ISBN: 9781937007447

Kommentit

 1. No voi kääks sun kanssa, saatat ihmisen kiusaukseen tuolla tavoin! Heti tekisi mieli painua ekirjaostoksille... Kuulostaa kamalan houkuttelevalta! :-)

  VastaaPoista
 2. Voi himskutti, mun Nook on Italiassa, pakko odottaa sinne paluuseen saakka!

  Ja himskutti lisää, toivottavasti tämä sun intoilusi ei tarkoita sitä, mitä minä pelkään :( Kun edellisen postauksen kommenteista saattoi ymmärtää, ettei meidän intressit ole ehkä aivan samansuuntaiset? Plääh, jos juttu ei kulje siihen suuntaan kuin olen KOKO SARJAN toivonut, niin en suostu lukemaan viimeistä osaa lainkaan :D

  Minäkin olen lukenut, että kirjailija sanoi kirjoittavansa 13 osaa ja sitten jotain muuta. En muista mistä, ehkä Wikipediasta? Sain sellaisen käsityksen, ettei se 13 ole kiveen kirjoitettu, mutta että häntä hutsisi jo kirjoittaa jotain muuta.

  Kääk! Tulenko mä pettymään? :O (Saa vinkata, jos haluat...) ;)

  VastaaPoista
 3. Juu, tämä on tokavika kirja eli ensi vuoden toukokuussa on sitten jäähyväisten aika.

  Ja joo, meikä toivoisi kovasti, että Sookie ja Eric päätyisivät yhteen, mutta taitaa olla ihan yhtä sinisilmäinen toive kuin se, että Jaime ja Brienne eläisivät Tulen ja Jään laulu -sarjan loppuun asti. Huoks. Mutta saahan sitä aina unelmoida, eikös...

  Kristiina Vuori kirjautumatta

  VastaaPoista
 4. Minä taas en oikein tykännyt tästä käänteestä lopussa :/ sen tiesin ettei se Eric ole mutta miksi se ilmeisin..?
  Olenkin tässä yrittänyt koota ajatuksia tästä postausta varten, kirjan luin huhtikuun lopussa, mutta tuntuu olevan koko kirjoittaminen hirrveän tahmeaa tällä hetkellä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ärh! Minä arvasin... jo parissa vipassa kirjassa alkoi meno olla sellaista, että aavistelin, mitä sieltä saattaisi olla tulossa. Taidan jättää koko kirjan lukematta. (*Uhmaikäisen loukkaantunutta kitinää*) Kertokaa, jos vipassa tapahtuu jotain mieluisempaa ;)

   Poista
  2. Nonniin. Siinä sitä sitten ollaan. Se on tietysti Sam, niin kiltti ja kunnollinen Sam. Yöks. Miehessä pitää olla särmää, sanon minä ja yhdyn Veran kitinään...;))

   t-Kristiina V

   Poista
 5. Voiskohan se Eric mennä kimppaan sen jonku kuningattaren kans et Sookie nappais itselleen jonkun kivan muodonmuuttajan?! ;) Eheh, en tykkää yhtään Ericistä :D

  VastaaPoista
 6. Taidan laittaa kirjan tilaukseen..

  Mullakin on iloisessa sekamelskassa näiden kirjojen tapahtumat. Muistan niitä kyllä, mutta en järjestystä enkä mitä tapahtui missäkin kirjassa. Viihdyttäviä ja koukuttavia ovat olleet kuitenkin kaikki.

  Mä oon ehkä vähemmistössä, mutta oon koko ajan toivonut, ettei Sookie päädy lopullisesti yhteen Ericin kanssa. Sam ei ois kyllä yhtään parempi..

  VastaaPoista
 7. Oho, onpas täällä kiihkeää keskustelua. :D Näiden viime kirjojen perusteella Ericin pisteet ovat laskeneet mun mielessä roimasti, joten en ole pettynyt ollenkaan. Mikä mies se sellainen on, joka vain tekee töitä, eikä huomio tyttöystäväänsä ollenkaan? Joutaa vaihtoon! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon on vaikea pistää vastaan ;) Mutta! Kun minä olen elätellyt toiveita, että Eric vihdoin ymmärtäisi panna uran ja Sookien oikeaan tärkeysjärjestykseen... Plääh. Miehet ovat kaikki samanlaisia :D

   Poista
  2. Hihih, totta! Mikäli odottamani loppuratkaisu tapahtuu, taitaa lopputulos olla aika amerikkalaismaisen onnellinen. Toivon, että se ei ihan siirapiksi kuitenkaan mene. Ei Sookie mitään onnetonta nössöä ole ansainnut! :D

   Poista
 8. EIKÄ EI EÄÄÄÄH ei saa spoilailla siellä! en kyllä ala jos Sookie päätyy yhteen Samin kanssa!!! (pompin täällä tasajalkaa raivosta). Siis jollei se ole Eric niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onneksi nämä ovat vain spekulaatoita. Vaikka itse toki liputankin Samin puolesta. ;)

   Poista
 9. Alkoi sormet syyhytä kirjan perään;) Mutta ei Samia! Hirveää tuhlausta, jos kaikista tyypeistä valitaan just Sam. Siis toki turvallinen vaihtoehto, mutta tavattoman tylsä:( Mutta jääköön nähtäväksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se sitten vuoden päästä selviä. Toivon tosiaan Samia, mutta en halua mitään onnettoman tylsää loppua kuitenkaan. Toivottavasti loppuun saadaan vähän jotain meininkiä. :D

   Poista

Lähetä kommentti