Siirry pääsisältöön

Pieni kurkistus Sardinian kirjallisuuteen

Tämän kesän lomamatka suuntautuu Sardiniaan! Lomakirjoja olikin helppo löytää tällä kertaa. Pienellä nettisurffailulla löysin sekä vanhaa että uutta sardinialaista kirjallisuutta. Päätin, että pelkkä italialainen kirjallisuus ei kelpaa, sillä Sardiniastakin löytyi kirjailijoita. Ja käsittääkseni Sardinia on Sardinia, eikä osa Italiaa. Mutta siitä tiedän lisää sitten loman jälkeen.

Lomakirjoiksi löysin siis kaksi Grazia Deleddan kirjaa, Pako Egyptiin ja Elias Portolú, sekä Giorgio Todden Donna Milenan kuoleman. Kirjat taitavat olla aika erilaisia. Deleddan kirjoista minulla ei ole minkäänlaista käsitystä, eikä niistä kovin paljon tietoa ole löytynytkään. Donna Milenan kuolema sen sijaan on rikosromaani, jollaiset eivät normaalisti kuulu lukurepertuaariini. Mutta tietysti lomalla pitää lukea paikallista kirjallisuutta - ja aina tekee hyvää hiukan venyttää lukutottumuksia. Ja totta kai pakkaan mukaan ison pinon muitakin kirjoja, joten lukemista riittää.

Kommentit

  1. Sardinia on Italian autonominen alue (wikipedia). Taitaa olla vähän niinkuin Ahvenanmaa meillä. Mä olen pitkään katsellut Sardiniaa tai Sililiaa "silläsilmällä" että joskus menen katsomaan :D
    En ole lukenut noita sun kirjoja. Kerro oliko hyviä - ja nauti Sardiniasta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti