Siirry pääsisältöön

Oman hännän nostelua Mangopuun alla

Varoitus: seuraava teksti sisältää huolestuttavan määrän omakehua ja itsekritiikitöntä paistattelua valokeilassa, jota ei ole edes suunnattu blogin kirjoittajaan.


Kohdalleni sattui kuitenkin sellainen ilahduttava asia, että minun on ihan pakko se jakaa blogissani. Sain nimittäin jokin aikaa sitten tietää, että Seija Vilén halusi Mangopuun alla -pokkariin otteen kirja-arvostelustani! Tällaiselle harrastelija-arvostelijalle on hieno juttu nähdä oma bloginsa kirjan selkämyksessä ihan virallisten kirjakritiikkien joukossa. Kiitos siis Seijalle ja Avaimelle tästä kunniasta.


Jotta tämä ei menisi täysin itsekehun puolelle, kerrottakoon, että ensimmäisen kerran olen nähnyt lainauksen kirjablogista Siiri Enorannan Nukkuu lapsi viallinen -kirjassa. Siinä on nimittäin ote Vinttikamarissa-blogin Ahmun arviosta Enorannan esikoiskirjasta, Omenmean vallanhaltijasta. Sen kautta löysin tieni Ahmun blogiinkin. Sama lainaus on myös kirjailijan uusimmassa, Gisellen kuolemassa.


Minusta on todella hienoa, että kirjablogit otetaan vakavasti myös tällä saralla. Oletteko te huomanneet otteita blogeista kirjoissa, kustantamojen katalogeissa tai muualla? Useita siteerauksia kirjablogeista oli ainakin Miina Supisen ja Anne Leinosen Rautasydämen tiedotteessa. Myös muistaakseni ainakin Jennin Koko lailla kirjallisesti -blogista on ollut otteita jossain Avaimen tiedotteessa tai katalogissa. Mitä muita olette nähneet? Ja nyt saa kehua myös itseään ja nostella omaa häntäänsä ihan luvallisesti! ;)

Kommentit

 1. Onnea, Marjis! Kyllä omaa häntää saa silloin tällöin nostaa;-)

  Minua on lainattu vain kustantamoiden nettisivuille. Kerran kotimaisesta kirjasta ja muut olleet käännöskirjallisuutta. Tosin täytyy myöntää, että nämä minulle ilmoitettiin, enkä ehdi seuraamaan.

  IKINÄ minä en pääse kirjan liepeeseen tai takakanteen, sillä kotimaani on maailman kirjallisuus ja suomalainen kirjallisuus edustaa minulle vain murto-osaa siitä mitä luen.

  Blogit otetaan todellakin nyt vakavasti. Minulla on nyt kirjabloggailuun vahva kohta kolmen vuoen kokemus, joten muistan, mitä se oli alussa ja miten pioneeriksi tunsin itseni...

  Voit nostaa häntää reippaasti toisenkin kerran!

  VastaaPoista
 2. Vau, onnea! Minustakin on hienoa, miten kirjabloggarit otetaan huomioon kustantamoissa /kirjailijoiden taholta.

  VastaaPoista
 3. Onnea! On hienoa, että meidät blogaajat huomataan! (Huomaatko, otin heti omakehun käyttöön!) ;) No ei vaines, on oikeasti kiva nähdä, että sillä mitä me, tavalliset ihmiset sanotaan kirjoista, on yhtä paljon painoa kuin enemmän taikka vähemmän koulutetuilla kriitikoillakin. ♥ Tätä postausta oli kiva lukea!

  VastaaPoista
 4. Hienoa, Marjis! Kirjan kanteen pääsy tuntuu varmasti aika huikealta. :) Ja kohdallasi se on ansaittuakin.

  En ole kauheasti seurannut, onko minun blogiani siteerattu missään, mutta tiedän päässeeni ainakin Gummeruksen nettisivulle Chris Cleaven Little Been tarinaa koskevaan tiedotteeseen. Ja Facebookissa näen toisinaan linkkejä juttuihini kustantamoiden verkkosivuilla. Muutama viikko sitten blogiani lainattiin yhden kustantamon syystilaisuudessa. Se lämmitti mieltäni.

  Minäkin uumoilen, että vaikkeivat kirjablogit enää mikään uusi asia ole, alkavat ne näkyä entistä enemmän kustantamoiden tiedotuksessa jne. Hyvä niin. :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa näkyvyyttä Marjis! Minäkin huomasin tuon Ahmu-lainauksen Gisellen kuolemassa, mutten muistanutkaan mainita sitä blogikirjoituksessani.

  En muista onko blogiarvioitani lainattu kansiliepeissä, lehtiarvioitani kyllä. Nettiarvioista muistan Kvaak.fi-arvioitani siteeratun, esimerkiksi Jeskasen Perkele-kirjan mainonnan yhteydessä.

  VastaaPoista
 6. Onnea Marjis, onpa hieno juttu ja tottakai saa omaa häntäänsä nostella tällaisilla jutuilla;) ja tosiaan kiva, että kirjablogeja tällä hetkellä arvostetaan jo aika paljon!:)

  VastaaPoista
 7. Onnittelut!! Kelpaa nostella häntää! Ja Ahmun myös!

  VastaaPoista
 8. Hihii, valtavasti kiitoksia kaikille onnittelista! :)

  Leena, minäkin olen huomannut varsinkin nyt ehkä vuoden aikana aika suurta muutosta tässä kirjablogien näkyvyydessä. Sitä ennen ei juurikaan huomioitu mitenkään. Mutta muutos on kyllä ollut mukavaa. :)

  Saila, niin on! :) Lisäksi lukijamäärät ovat taas hypänneet valtavasti.

  Nafisan, minusta on kiva ajatella meitä kirjabloggareita vertaislukijoina, joiden lukukokemuksiin kenen tahansa on helppo samaistua. :)

  Katja, muistankin muuten tuon Chris Cleave -lainauksen! Ja mahtava kuulla, että sinua oli siteerattu syysjuhlissa, varmasti tuntui mukavalta. :)

  Salla, lehtijuttujahan sulla on jo muutama taskussasi. :) Toivottavasti joku uusi lukija löytäisi kirjablogit tuon lainauksenikin perusteella.

  Sanna, aina väillä on hyvä vähän nostella häntää, vaikka se on aika monelle suomalaiselle kovin vierasta. :D

  Tersita, juuri niin! Ahmulle myös paljon hännänheilutuksia! :)

  VastaaPoista
 9. Oi, onneksi olkoon, Marjis! Hieno homma :)!

  VastaaPoista
 10. Hyvä Marjis. ;)

  Minun blogistani on sitaatteja käytetty kustantamoiden nettisivuilla, facebookissa, tiedotteessa, ja kerran jopa Petjan naama kaunisti yhden kustantamon pääsivua. :)

  Nämä, jotka tiedän. Mukavaa tosiaan, että blogitkin huomataan.

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa Marjis ja onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 12. Ihanaa kuulla tällaista, onneksi olkoon! <3

  VastaaPoista
 13. Hieno juttu, varmasti lämmittää bloggarin mieltä!

  Minun blogiarvosteluja on ainakin käytetty yhden kirjan julkistamistilaisuudessa, useamman kustantamon Facebook-sivulla, muutaman kustantamon omilla nettisivuille kirjan esittelyn yhteydessä jne. Kaikki nuo tuntuvat tosi hienoilta jutuilta tällaisen tavallisen bloggarin silmin :)

  VastaaPoista
 14. Onnea, oli syytäkin hännännostoon! :) Minä en muista äkkiseltään nähneeni minkään kirjan kannessa tai liepeessä blogisitaattia, mutta en ole varsinaisesti asiaa tarkkaillutkaan. Pitääpä alkaa tarkkailla!

  Oma häntäni kohoaa seuraavista syistä: blogia on nostettu FB:ssa ja kustantamojen sivuilla, mutta lisäksi siteerattu lehdistötiedotteessa, Parnassossa olleessa kirjamainoksessa sekä sanomalehdessä.

  Ja varmaan meitä kaikkia siteerataan siellä täällä tuon tuosta, mutta emme vain ole huomanneet sitä tai kuulleet asiasta. ;)

  VastaaPoista
 15. Ansaitusti nostelit häntääsi, onnea :) Nyt täytyy näemmä alkaa lukemaan kirjojen takakansia erityisellä tarkkuudella. Kiva kun blogit huomioidaan laajemmaltikin!

  En ole ainakaan huomannut, että otteita omasta blogistani olisi ollut missään.

  Nostelehan vapaasti häntääsi jatkossakin ;)

  VastaaPoista
 16. Hienoa, ja hännän nosto on niin oikein! Hihi, piti alkaa googlailla itseäänkin ja löysinkin ilokseni pari viitettä arvioihini kustantajien nettisivuilta, mutta että painettuun asti...vau. Seija Vilen on kyllä mahtava, ja Avain-kustantamo on jo useita vuosia ollut edelläkävijä blogien huomioimisessa.

  VastaaPoista
 17. Nyt mua alkaa jo vähän nolottaa nämä kaikki onnittelut, kiitos kaikille niistä! :)

  Hanna, en muistanutkaan tuota Petjan kuvaa. Petja on niin söpö, että ei ihme, vaikka se päätyisi vaikka minne. :)

  Sara ja linnea, kiitos paljon! :)

  Susa, kyllä lämmittää! Kuten myös nämä ihanat kommentit. Aion käydä katsomassa tätä postausta ja varsinkin kommentteja aina, kun tulee ankeampi hetki. :)

  Jenni, oho! Olet päässyt mainokseen! :) Mäkin luulen, että kirjabloggareita siteerataan vaikka missä, mutta harvoin niitä ehkä itse huomaa.

  Villasukka, kannattaa vilkuilla tilastoja, koska niistä joskus huomaa linkityksiä blogiin. Ja tietty aina kannattaa myös googlettaa bloginsa nimeä. :D

  Arja, hauskaa että sinäkin löysit siteerauksia! :) Minusta on tosi hieno kannanotto Seijalta ja Avaimelta nostaa tavallisen lukijan mielipide näin tärkeäksi.

  VastaaPoista
 18. Oli tarkoitus tarkentaa, että blogistanian ulkopuolella en ole huomannut otteita blogistani, mutta näemmä kiireellä kommentoidessa unohtuu osa pois. Olen kyllä löytänyt itseni linkitettynä muutamasta blogista ja olen ollut siitäkin aivan riemuissani :)

  VastaaPoista
 19. Hieno juttu Marjis, onnea! :D Olen ylpeä sinusta ja meistä kaikista kirjabloggaajista! <3

  Itse en ole huomannut omalla kohdallani muuta, mutta blogini tuli huomioiduksi yhtenä monien muiden joukossa Aamulehden kulttuuripalstalla heinäkuussa. Se oli miltei koko sivun juttu, ja kun oman blogin kuva paistatteli siinä muiden joukossa, tuli siitä ensihämmennyksen jälkeen tosi hyvä mieli. :)

  VastaaPoista
 20. Villasukka, jonain päivänä löydät varmasti blogisi jostain muualtakin! :)

  Sara, kyllä kaikki kirjabloggarit saavat röyhistellä siitä huomiosta, jotia viime aikoina on alkanut tulla. Tuo Aamulehden juttu oli aivan mahtava! Se on ilmeisesti kiertänyt myös joissain muissakin paikallislehdissä, joten siitä tuli kirjablogeille tosi paljon näkyvyyttä. :)

  VastaaPoista
 21. Onnea! Onpa todella hienoa, että kirjablogit nousevat esiin tätäkin kautta :)

  VastaaPoista
 22. Naakku, kiitos! :) Mietiskelin juuri tätä asiaa ja totesin, että minulle itselleni ainakin kirjabloggaajan arvio on paljon tärkeämpi ja uskottavampi kuin ote jonkin hömpälehden arviosta. :D (Hömppälehtiä kuitenkaan väheksymättä!)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti