Siirry pääsisältöön

Mistä tietää...?

Mistä tietää, että koulut ja muut opinahjot ovat alkaneet? No, tietenkin siitä, että George Orwellin Eläinten vallankumous nousee kuukauden luetuimpien kirjoitusten kärkisijoille. Tällä hetkellä kirja on rymistellyt sijalle viisi. Jännitystä aiheuttaa se, pitävätkö pitkään kärjessä sijainneet Vampyyripäiväkirjat ja muut pintansa Orwellille, vai joutuvatko ne taipumaan klassikon alle. Se jää nähtäväksi.

Kommentit

 1. Hauska "uutiskatsaus" :) En ole Orwellia lukenut, sehän sopisi vaikka 10 klassikkoa haasteesen...

  VastaaPoista
 2. Spontaani naurahdus tälle. Voi oppilaita. Ajattele jos olisi kirjoittanut Seitsemästä veljeksestä.. :)

  VastaaPoista
 3. Hahaa! Ajattelin ihan samaa, kun minulla kävijätilastoissa nousee Punainen viiva. Tekstiä aikanaan kirjoittaessani ajattelin, että kirjoitan niin ettei siitä ole iloa lukupäiväkirja- ja esseekopsareille, mutta mahtoikohan onnistua. Ajattelin jo, että poistan kohta koko sivun, mutta olkoon. Kunhan eivät ala sitä minulle itselleni syöttää... :)

  VastaaPoista
 4. Niinpä. Ohuet klassikot ovat kova sana kirjaesitelmää tekevien koululaisten parissa :)

  VastaaPoista
 5. Jep, koulut ovat alkaneet: minun blogiini tullaan taas kesätauon jälkeen hyvin usein hakusanoilla "kärpästen herra tiivistelmä" ;). Niin ja sitä tiivistelmää sieltä ei löydy, mutta olen kyllä toistanut tuota hakulauseketta parissa postauksessa oikein monta kertaa, jotta googlaavat lapsiparat harhautuisivat ;).

  VastaaPoista
 6. Hih, täytyypä heti lähteä katsomaan, näkyykö koulujen aloitus minun blogini hauissa :)

  VastaaPoista
 7. Ajattelin aivan samaa kuin Susa, mutta minulla ei muistaakseni ole koulussa luettavia juurikaan blogissa :-).... silti riennän katsomaan! :-D

  VastaaPoista
 8. Villasukka, kirja sopisi ehdotomasti klassikkohaasteeseen. Ja sitten kannattaa varautua googlettelevien koululaisten tulvaan. ;)

  linnea, niinpä! Myös Tuntematon sotilas voi aiheuttaa vastaavaa. :D

  Kirsi, se olisikin hyvä, kun tarjoaisivat sulle omaa tekstiäsi. Tosin voisi niin ehkä käydäkin, tekstejä kopioivat oppilaat eivät ehkä ole sieltä ihan fiksuimmasta päästä? ;)

  Lukutoukka, valitettavasti näin. Vaikka ohuet klassikot olisi helppo itsekin lukea. Ja luulisi tuosta Owellista tulevan edes jotain ajatuksia itsellekin.

  Rooibos, oletpa ovela! :D Ehkä pitää itsekin alkaa kokeilemaan tuota. Toivottavasti tänne blogiin harhautuisi joku nyt Seitsemän veljeksen ja Tuntemattoman sotilaan takia! Ja mainitsenpa varuiksi vielä Kärpästen herrankin. ;)

  Susa ja Paula, löytyikö klassikko-osumia? :D

  VastaaPoista
 9. Minunkin piti tästä kiinnostuneena tutkia omia hakusanojani. Ja kas, ykkösenä hakulausekkeissa komeilee "onkeli ilonen talo essee". Ohut kirja sekin ja vielä lapsen näkökulmasta kirjoitettu, joten eiköhän sitäkin kouluissa lueta.

  VastaaPoista
 10. Liisa, kyllä varmasti luetaan. On se helppoa nykyajan koululaisille... ;)

  VastaaPoista
 11. Tilannekatsaus, top4:ssa ollaan tällä hetkellä. :/

  VastaaPoista
 12. Kappas vain, ykkösenä ollaan. :P

  VastaaPoista

Lähetä kommentti