Siirry pääsisältöön

Kariston syyskirjoja

Olin eilen tutustumassa Kariston syksyn uutuuksiin, ja tyypilliseen tapaan taas silmät vetäisivät enemmän kuin mieli pystyy kirjoja ahmimaan. Mutta ei sille mitään voi, kun kerran mielenkiintoisia kirjoja tuntuu riittävän. Tällä kertaa minua eniten kiinnostavat uutuudet löytyvät fantasiakirjallisuuden saralta.

Kirsti Ellilä:
Eksyneet näkevät unia
Jo ilmestynyt kirja on ollut mukavasti esillä blogeissa ja arvosteluissa, ja sitä on kehuttu paljon. En ole uskaltanut lukea arvioita kauhean tarkkaan, sillä aion itsekin lukea kirjan, enkä halua tietää siitä ennakkoon sen vuoksi liikaa. Kirjassa on muuten todella kaunis kansi.

Anu Holopainen: 
Varjoja – Syysmaa 5
On aina vähän kauhea tilanne, kun huomaa jonkun kiinnostavan kirjasarjan, josta on ilmestynyt jo monta osaa. Pitäisi siis löytää aikaa lukea sarjan kaikki aiemmatkin osat, jos haluaa tutustua uusimpaan kirjaan. Osaisiko joku kertoa, millainen sarja Syysmaa on? Holopaisen haastattelun perusteella nimittäin uskon, että pitäisin siitä.

China Miéville:  
Toiset
Tämä ei ollut esillä eilen, mutta kirja kiinnostaisi minua vähän kuitenkin. Kirja kertoo kahdesta kaupungista, jotka sijaitsevat limittäin toistensa päällä mutta eivät ole olemassa toisilleen. Aika kiinnostavan kuuloinen kirja, mutta en tiedä ehdinkö lukea sitä. Laitan sen siis ehkä-listalle.

Anneli Kanto ja Terhi Rannela:
Tähystäjäneito – Kuparisaari 1
Historiallisen fantasiakirjasarjan aloitus, joka on pohjimmiltaan nuoren naisen kasvutarina. Kirjassa on kuulemma kaksi kansaa, joista toinen on rikas ja onnellinen ja toinen taas köyhä ja kyräilevä. Lisäksi kirjan kieltä kehuttiin esittelytilaisuudessa. Myös kansi on hieno!

Marjut Hjelt, 
kuvittanut Jaana Aalto:
Lumoava haltijakansa
Tämä ei nyt ehkä suoraan tipahda tähän fantasiaosioon, mutta kai kirjan voi niinkin lukea. Kirjassa on tarinoita ja uskomuksia luontoon liittyvistä haltijoista ja keijukaisista. Kuvitus on herkkää ja sadunomaista. Ehdottoman kiinnostava kirja, joka voisi olla myös hyvä lahja.

Tapasin illan aikana myös Terhi Rannelan ja Kirsti Ellilän, jotka molemmat kävivät lavalla esittelemässä uusia kirjojaan. Muita kirjailijoita en tunnistanut kasvoilta, mutta nyt tuota Kariston katalogia selatessani huomaan, että myös Anu Holopainen taisi istua hetken aikaa samassa pöydässä.

Kariston illassa olivat myös Jenni ja Salla. Jenni on listannut blogiinsa Kariston houkuttelevimmat lastenkirjat. Kurkista myös Terhi Rannelan, Kirsti Ellilän ja Anu Holopaisen blogeihin.

Kommentit

 1. Terhi Rannelan kirja varmaan on kiva, mutta en tiedä, jaksaako näin vanhan fantasiaa kurkistaa.

  Pidin Rannelan aiemmista nuortenkirjoista kyllä paljon. Postasin joskus talvella niistä.

  VastaaPoista
 2. Syysmaa-sarja on upea! ♥ Se kertoo yhteiskunnasta, jossa naiset on täysin alistettu miesten vallan alle ja jossa jylläävät miehiset uskonnot. Kuitenkin joissain ihmisissä kytee kapina... Odotan innolla, että saan uusimman käsiini!

  VastaaPoista
 3. Tuo Toiset on minullakin aikeissa lukea! Miévilleltä on lukulistalla muutakin, mutta ajattelin että aloittaisin suomennetusta... vaikka hyllyssä on yksi englanninkielinenkin odottamassa. En tiedä miksi epäilen että olisi vaikeammin lähestettyvä - mutta jostain syystä suomennos houkuttaa ainakin ensikosketuksena enemmän.

  VastaaPoista
 4. Holopaisen sarja on vertaansa vailla. Feminististä fantasiaa naisista aikana, jolloin mies on ollut hallitseva sukupuoli eikä naisella ollut omaa arvoa taikka lupaa omistaa edes vapauttaan. Koskettava ja todentuntuinen sarja, joskin paras osa on ollut kolme ensimmäistä. Neljännessä oli vähän eri kuviot. Odotan innolla uusinta, ja ihmettelin miksi en ole sarjaa nostanut ollenkaan blogissani muutamaa sivukommenttia lukuunottamatta. Suosittelen!

  VastaaPoista
 5. Ei ei ei, älä laita Miévilleä ehkä-listalle, laita se ehdoton kyllä -listalle, se on mainio. Uskallan itselleni epätyypillisesti antaa aika vahvan suosituksen: Miéville on ollut mulle vaikea kirjailija mutta Toiset (tai The City & The City, luin alkukielellä siis) sai mut taas muistamaan, että ehdottomasti on kaiken vaivan arvoinen.

  VastaaPoista
 6. Ps. Unohdinkin mainita, että olen kirjoittamassa Risingshadown kirja-arvion Holopaisen uusimmasta. Aika hienoa, etenkin kun Anun kanssa hänen blogissaan keskustellut.

  VastaaPoista
 7. Eksyneet näkevät unia - kirjan nimi on nin mainio, että tuo pitää kyllä joskus lukea! Toivottavasti saan lukea sinunkin kommenttisi siitä pian.

  Liinan tiukka Miéville -suositus taitaa myös nyt vaikuttaa siihen suuntaan.

  VastaaPoista
 8. Mitä kautta te pääsette aina noihin kustantamojen esittelyihin? Mä haluun kans!

  VastaaPoista
 9. Voi apua. Mun siis pitää lukea koko Holopaisen Syysmaa ja vielä Miévillen Toisetkin. Molemmat kuulostavat huolestuttavan hyviltä. Öh, missäs vaiheessa mä mahdan sen graduni kirjoittaa? :D

  Velma, olen saanut näihin tilaisuuksiin kutsuja suoraan kustantamoilta. Niissäkin on alettu pikkuhiljaa huomata kirjabloggarien olemassaolo. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti