Siirry pääsisältöön

Ruusuja syksyyn

Mikäpä sopisi syystunnelmiin paremmin kuin kimppu ruusuja? Sain Erjan lukupäiväkirja -blogista virtuaalisen ruusupuskan tunnustuksen muodossa. Kiitos! Tässä siis vastauksiani tunnustuksen mukana kulkeviin kysymyksiin. Helppoahan ei ole antaa vain yhtä vastausta lempiasioita listattaessa, joten katsotaan miten selviän.

Lempiruoka: Heti tuli kauhean vaikea kysymys... Näin syksyisin pidän eniten lämmittävistä ja mausteisista pataruoista, vaikka kunnolla ja pitkään haudutetusta lihapadasta tai intialaisittain maustetusta broilerista. Ehkä eniten tällä hetkellä kuitenkin maistuisi itse tehty chili con carne äidiltä opitulla tavalla valmistettuna.

Lempimakeinen: Pidän yleensäkin makeisista. Salainen ja outo paheeni on Lakrisal, jota syön samalla, kun juon punaviiniä. Siis todellakin otan salmiakin suuhun ja hörppään punaviiniä päälle. Ja se on hyvää...

Lempilukeminen: Kyllä se on spekulatiivinen fiktio, varsinkin fantasia ja maaginen realismi venytettyine genrerajoineen. Pidän siitä, että kirjassa on jotain ekstraa. Nyt olen lukenut viime vuosina paljon dystopioita sekä apokalyptisia ja post-apokalyptisia kirjoja.

Lempipaikka käsitöille: Ehdottomasti se sohvan nurkka, josta näkee samalla television. Toinen hyvä paikka on autossa pelkääjän paikka pidemmillä automatkoilla.

Lempielokuva: Äh, täysin mahdoton kysymys jälleen. Pidän yleensä enemmän tv-sarjoista, mutta esimerkiksi hyvin kirjallinen elokuva Aidosti outoa ja Kill Bill 2 ovat suosikkileffojeni joukossa.

Ruusutunnustuksen siirrän eteenpäin Katalle uuteen ja kiinnostavaan Luettuja maailmoja -blogiin.

Kommentit

 1. Mie olen saanut tämän saman haasteen, mutta jumiudun noihin lempielokuva ja lempikirja -kategorioihin. En vain millään keksi.

  VastaaPoista
 2. Hanna, ne on kyllä vaikeita kohtia. Mutta aina voi kertoa onneksi usemman jutun. Ja mä päätin tulkita tuon lukemisen niin, että siinä ei puhuttu vain yhdesta kirjasta vaan genrestä. :D

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, kiitos paljon! Ihmettelinkin jo, että mikä lukijaryntäys nyt oli oikein eilisen jälkeen tapahtunut :)

  Ja on kyllä tosiaan sen verran vaikeita kysymyksiä listattu, että pitänee mennä tuon helpomman kautta ja pitäytyä genreissä tai ainakin useammissa vaihtoehdoissa...

  VastaaPoista
 4. Ole hyvä ja kiitos itsellesi myös!

  Tota lakrisalia on pakko vielä joskus kokeilla...

  VastaaPoista
 5. Kata, kiva jos sait uusia lukijoita! :) Kiva nähdä sitten, mitä vastasit kysymyksiin.

  Erja, on se kieltämättä aika outo herkku, mutta voi sitä kokeilla. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti