Siirry pääsisältöön

Gena Showalter: Nautinnon kirous – Manalan valtiaat 3

Nocturne-kirjoja julkaistaan aina kaksi joka kuukausi, ja huhtikuussa ilmestyi Maggie Shaynen Hämärän muistojen lisäksi tämä Gena Showalterin Manalan valtiaat -sarjan kolmas osa, Nautinnon kirous. Se olikin näistä kahdesta kirjasta paljon enemmän minun makuuni.

Nautinnon kirous kertoo kolmannesta jumalten soturista, joka sai Pandoran lippaan avaamisen takia sisälleen demonin. Tällä kertaa tutustutaan Reyesiin, joka kantaa kivun demonia. Demoni saa nautintoa ainoastaan kivusta, minkä takia Reyes satuttaa itseään säännöllisesti ja elää yksinäisyydessä. Jo aikaisemmissakin kirjoissa vilahtanut nuori nainen, Danika, on kuitenkin muuttunut soturille lähes pakkomielteeksi. Kun Danika on vaarassa, Reyesin on autettava naista.

Kirjan päähenkilöistä oli aika helppo pitää, sillä esimerkiksi Danika on ollut näistä sotureihin rakastuneista naisista ehkä kaikkein samaistuttavin. Vaikka Nautinnon kirouksessakin taisteltiin omia tunteita vastaan, oli siihen kuitenkin selkeä syy. Reyes on nähnyt, miten hänen demoninsa on vaikuttanut naisiin aikaisemmin, ja on tullut sen vuoksi varovaiseksi.

Kirja oli jännittävä ja vauhdikas, ja sitä oli muutenkin kiva lukea. Ja mikä parasta, Nautinnon kirous pääsi jopa yllättämään asialla, jota en ollut ollenkaan arvannut. Kirjassa selvisi myös tärkeitä asioita Pandoran lippaan etsimisestä ja demonisotureiden vihollisten johtajasta. Luulen, että tämä kirja nousi suosikikseni sarjan toistaiseksi julkaistuista osista.

Manalan valtiaiden neljäs osa, Pimeyden kuiskaus, julkaistaan toukokuun puolivälissä. Lue myös arvioni sarjan aiemmista osista, Yön kirous ja Pimeyden suudelma.

Lukunäyte sivulta 80–81:
Reyesin korvissa naksahti ja suhahti, kun uusi luoti osui häneen, tällä kerta reiteen. Jalat tutisivat heikotuksesta, mutta hän sai pysyttyä pystyssä. Veri virtasi, demoni lauloi onnesta, ja Reyes katsoi ympärilleen huoneessa. Danika makasi sidottuna ja liikkumattomana sängyllä. Hänen vierellään seisoi mies, joka tärisi osoittaessaan Reyesiä aseella.

Nautinnon kirous Harlequinin sivuilla.

Showalter, Gena: Nautinnon kirous – Manalan valtiaat 3 (The Darkest Pleasure – Lords of the Underworld 3, 2008). Suomentanut Eeva Parviainen. Harlequin, 2011.

Kommentit

 1. Tämä blogi on vaarallinen paikka, taas lisääntyi luettavien määrä, harmi vaan kun noita Harlequineja on vaikea löytää jälkikäteen..
  Juuri sopivan oloista viihde-kirjallisuutta. Pitääpä katsoa joskos jostain löytyisi ensimmäisiä osia :)

  VastaaPoista
 2. Katinka, tiedän tunteen! Luettavan märä vain kasvaa, vaikka kuinka lukisi. :D

  Jos et halua ostaa näitä normihinnalla Harlequinin sivuilta, kannattaa katsoa Huuto.netistä. Siellä näyttäsisi nytkin olevan kymmenisen kirjaa myynnissä muutamilla euroilla kappale. :)

  VastaaPoista
 3. Löytyisikö keneltäkään lainaksti tuota kirjaa??

  VastaaPoista
 4. Moi! Tiiätkö mistä saisi loput manalan valtiaista ostetuksi englannin kielisenä, ku ei nitä näytyä tulevan Suomeen enempää? Ite oo lukenu 4 ensimmäistä ja vuoden oon odotellut loppuja mutta ei niitä näy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tia! Alkuvuodesta olin Harlequiniin yhteydessä ja silloin kertoivat, että sarja jatkuu Suomessa vasta 2013 heistä johtumattomista syistä. Mäkin olen kovasti sitä odotelut, enkä kuulemma ole ainoa. :D

   Jos enkkuksi halua lukea niin Amazonista ainakin löytyy, mutta Suomesta tuskin.

   Poista
  2. Kiitos! :) voi ei! :( vasta silloin! :D

   Poista
 5. Manalan valtiaat Uusi Kirja Intohimon pimeä puoli, tulee Harlekiinille Helmikuussa 2012

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Jes! Mahtavaa! Kiitos tervetulleesta tiedosta, willow! :)

   Poista

Lähetä kommentti