Siirry pääsisältöön

Rachel Vincent: Saalistaja – Kissojen kesken 2

Rachel Vincentin Saalistaja on Kissojen kesken -sarjan toinen osa. Kirjojen sankaritar on Faythe, ihmiskissa, joka on jatkuvalla törmäyslinjalla perinteiden ja hierarkisen laumajärjestyksen kanssa. Villistä ja riehakkaasta nuoresta naisesta pitäisi kasvaa lauman johtaja, mutta valmiiksi kirjoitettu tulevaisuus ei Faythea kiinnosta.

Saalistaja lähtee heti vauhdilla käyntiin. Faythen lauman reviirejä on jälleen rikottu, ja kuolleita kulkukissoja tupsahtelee näkyviin. Tappaja on ihmiskissa, jota kukaan ei tunne – ja jossa on myös jotain outoa. Salaisuuden selvittämiseksi Faythen lauma ryhtyy tutkimaan kuolemia, mutta joutuu pian toteamaan, että vyyhteen on sotkeutunut myös vanhoja tuttuja.

Omapäinen ja vapautta rakastava Faythe on joutunut palaamaan takaisin isänsä tilalle edellisessä kirjassa tekemänsä sopimuksen mukaan, mutta mennyt ei jätä naista rauhaan. Näyttää siltä, että Faythe on syyllistynyt yhteen ihmiskissojen vakavimmista rikoksista, jonka rangaistuksena on kuolema. Hän joutuu nyt miettimään vastuutaan muista ihan uudella tavalla. Saalistajassa saadaankin aika paljon lisävalotusta Faythen persoonasta. Mielestäni jotkin asiat ovat kuitenkin vähän ristiriidassa edellisen kirjan kanssa, mutta eipä asia juurikaan haitannut.

Kissojen kesken -sarja nousi Nocturne-suosikikseni jo sarjan ensimmäisen osan myötä, ja tämä toinen osa vain kirkasti ykkössijaa. Saalistaja on jännittävä, hauska, kauhea ja viihdyttävä. Luin sen ihan hetkessä, sillä en malttanut olla ahmimatta tekstiä eteenpäin. Näiden sarjan kahden ensimmäisen osan perusteella tämä on juuri sitä, mitä hyvältä viihdekirjalta odotankin. Toivottavasti seuraava osa tulee pian.

Lue myös arvioni sarjan ensimmäisestä osasta, Kissatyttö.

Lukunäyte sivulta 26:
Se oli ehdottomasti kissamainen, terävä, jotenkin eksoottinen, mausteinen tuoksu...
Järkytys sai lihakseni jäykistymään. Kauhu kouraisi rintaani. Sydämeni jätti pari lyöntiä väliin. En voinut tehdä muuta kuin tuijottaa ruumista. Minä tunsin tuon tuoksun. Tai ainakin jonkin piirteen siitä.

Saalistaja Harlequinin sivuilla.

Vincent, Rachel: Saalistaja – Kissojen kesken 2 (Rogue – Shifters 2, 2008). Suomentanut Eeva Koskimies. Harlequin, 2011.

Kommentit

 1. Kuinka monen kirjan sarja tästä olikaan tulossa? Mulla on vieläkin eka ihmiskissakirja lukematta ja uusi on jo ilmoilla, apua!

  VastaaPoista
 2. Äkkiä nyt lukemaan, että ehdit mukaan! :D
  Kirjoja on kai kuusi, mutta käännösvauhdista ei ole tietoa. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä että muistutit täällä tästä :) nämä ilmestyvät eri aikaan kuukaudesta kuin muut harlequinin kirjat. Ostin tämän sitten eilen mutta lukemaan sitä en ole vielä ehtinyt.

  VastaaPoista
 4. Katinka, mulle kävi niin, että ahmaisin tuon ihan hetkessä, vaikka mun piti vain vähän alkua katsella. :D Toivottavasti ne seuraavatkin Kissojen kesken -kirjat tulisivat pian, sillä nuo kesäkuun kirjat eivät vaikuta kovin lupaavilta.

  VastaaPoista
 5. Kissojen kesken kolmas osa eli Syytetty näkyy ilmestyvän 19.7. :) Parin kuukauden välein on kai nyt ollut julkaisutahti tällä sarjalla.

  VastaaPoista
 6. Goldielai, onneksi ei tarvitse kauempaa odotella. Mua ei haittaisi, vaikka nyt tuuppaisivat julki joka kuukausi tätä sarjaa ja Manalan valtiaita. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti