Siirry pääsisältöön

Kaisa Torkkeli ja Sonja Blåberg: Aidon maun juurilla – Kotiruokaa tuoreesti

Tänä keväänä on ilmestynyt aivan ihania keittokirjoja, ja näyttääpä tuo ensi syksyn keittokirjasatokin oikein lupaavalta. Tämä Aidon maun juurilla – Kotiruokaa tuoreesti -kirja sisältää ohjeita, jotka on julkaistu jo vuonna 2003 Makujen maailma -sarjan osassa Puutarhasta pöytään. Onneksi reseptit kuitenkin julkaistaan nyt uudestaan, sillä kiinnostus aitoon ja tuoreeseen ruokaan on noussut valtavasti.

Aidon maun juurilla -kirjan ohjeet on jaettu totuttuihin osiin: alkuruoista kasvisruokien kautta kalaan ja lihaan ja lopuksi jälkiruokiin, leivonnaisiin ja säilykkeisiin. Kirjan lopussa on vielä erikseen Ruokaa luonnosta -luku, jossa esitellään muutamia ruoaksi sopivia luonnonkasveja, marjoja ja sieniä. Kirjassa on myös hauska lisä, sillä osioiden sisällä ruoat on esitetty kausien mukaan. Ensin tulee keväisistä raaka-aineista tehtävää ruokaa ja sitten siirrytään eteenpäin vuodenkierrossa. Mielestäni tosi hauska idea.

Kirja henkii sellaista vanhaa, hiljaista tietoa, joka on jo ehkä unohtunut tai unohtumassa. Aidon maun juurilla antaa ohjeita niin höyrymehun tekemiseen kuin minestronekeittoonkin, mutta ei kuitenkaan tyydy vain muistuttamaan tutuista ohjeista. Kirjasta löytyy nimittäin myös erittäin houkuttelevia ja tuoreen tuntuisia ohjeita. Vai mitä sanotte näistä: kuhaa suolaheinäkastikkeessa, punajuuripestoa sekä sokeripaahdettuja raparperitankoja ja inkiväärimoussea? Kyllä, tekisi mieli kokeilla!

Kokeiluun päätyi kuitenkin jotain hieman arkisempaa, nimittäin currypaistettua kesäkurpitsaa, nuudeleita ja broileria. Lisäpotkua ruoka saa chilistä, seesaminsiemenistä ja tuoreesta korianterista. Ruoka nousi varsinkin avomieheni suosikiksi ja maistui myös teini-ikäiselle bonustyttärelleni. Curry ja kesäkurpitsa todellakin sopivat erinomaisesti yhteen.

Aidon maun juurilla on kaikin puolin onnistunut keittokirja. Se on mukavan näköinen, ja kuvat ovat kauniita sekä ruokaohjeet kiinnostavia. Eipä keittokirjalta voi paljon enempää vaatia.

Aidon maun juurilla WSOY:n sivuilla ja Adlibriksessä.

Torkkeli, Kaisa ja Blåberg, Sonja: Aidon maun juurilla – Kotiruokaa tuoreesti. WSOY, 2011.

Kommentit

 1. voi itku, muistin juur miksi yritän välttää ruokakirjajuttuja - tuli nälkä! Tuo currypaistettu kesäkurpitsa kuulostaa aivan sairaan hyvältä...

  VastaaPoista
 2. Se olikin kuule niin hyvää, että munkin tuli nälkä sitä ajatellessa. :D

  VastaaPoista
 3. Nam!
  Lainasin tämän ja yritin luetuttaa miehelläni, joka on aivan armoitettu kokki. Ei ehtinyt tutustua kirjaan, pahus, en päässyt maistelemaan...

  VastaaPoista
 4. Erja, voi harmistus! Ehkä sun pitää yrittää joskus uudestaan. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti