Siirry pääsisältöön

Maistiaisia Gummeruksen syksystä

Tämä on uusinta eilisillalta, koska Blogger kadotti alkuperäisen tekstin.

Gummerus järjesti tänään ensimmäiset Kukanpäivän kutsut, joissa tarjoiltiin makupaloja ensi syksystä ja vähän kesästäkin. Kuulemma syksyn aikataulu on nykyään vähän aikaistunut niin, että osa syksyn kirjoista julkaistaan jo kesällä. Tämä on ollut sekä lukijoiden että kirjanmyyjien toive. Minun mielestäni on vallan mahtavaa, että myös kesällä ilmestyy uutuuksia.

Tilaisuus oli oikein mukava, ja sekä kirjaesittelyt että seura olivat hyviä. Ei mitään turhaa pönöttämistä vaan hauskaa seurustelua ja kiinnostavia kirjaesittelyjä. Meistä kirjabloggareista paikalla olivat myös Hanna, Katja ja Jori. Hannalla ja Katjalla oli kamerat mukana, joten sieltä voi käydä tarkistamassa kuvatilannetta.

Nyt esitellyistä syksyn kirjoista minua kiinnostavat eniten Tuomas Vimman Raksa, Mike Pohjolan Ihmisen poika, Katja Krekelän Romisko ja Philip Schwarzmannin How to Marry a Finnish Girl. Schwarzmann oli muuten livenä hillittömän hauska, mies onkin stand up -koomikko. (Osa linkeistä vie Adlibrikseen, koska en löytänyt kirjoja vielä Gummeruksen sivuilta.)

Gummeruksen syksyn tarjonnasta minä odotan kuitenkin eniten John Ajvide Lindqvistin uutuutta Kultatukka, tähtönen, ja myös Gene Wolfen Uuden auringon kirja -sarjan ensimmäinen osa Kiduttajan varjo kiinnostaa ennakkotietojen perusteella. Ja onhan sieltä tulossa muutakin kiinnostavaa – ja tietysti ne kaikki Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -kirjat.

Gummeruksen syksyn kirjoja voi ihmetellä uudessa kirjakatalogissa.

Kommentit

 1. Kiitos raportista, pitää mennä tarkastamaan kuvat muulta!

  Minulla on muuten kovat odotukset samoille kirjoille kuin sinulla, siis Lindvistille ja Wolfelle.

  VastaaPoista
 2. Haikein mielin katselin juuri tänään tuota Gummeruksen kaunista kutsua, että voi kun välimatka olisi lyhyempi, olsin minäkin tullut sinne.

  Gummerukselta odotan itse eniten Little Been tarinaa sekä Kultatukka, tähtönen-kirjaa.

  VastaaPoista
 3. Tessa, uskon, että odotukset ei ihan vikaan mene! :)

  Susa, harmillista! Toivottavasti joskus pääsisit myös paikalle. :) Little Bee vaikuttaa myös kivalta kirjalta.

  VastaaPoista
 4. Oli tosiaan mukava kirjallinen ilta. Kiitos kivasta seurasta, oli mukavaa olla paikalla muutamien muiden kirjabloggaajien kanssa. :)

  Kotimaisista kirjoista kiinnostuin eniten Mike Pohjolan ja Katja Krekelän teoksista, ja Philip Schwarzmann vaikutti tosiaan metkalta tapaukselta. Little Been tarinan odotan ulkomaisista kovasti Michael Cunninghamin kirjaa sekä myös sitä Mathias Maltzieun Sydämen mekaniikkaa. Tulossa on tosiaankin hieno kirjasyksy ja -kesä.

  Minä ehdin kirjoittaa Kukanpäivän kutsuista vasta huomenissa, koska en ole jaksanut purkaa kameran muistikorttia. :)

  VastaaPoista
 5. Bloggerin eilinen ja tämänpäiväinen temppuili sai kyllä vähän repimään hiuksia. Mutta onneksi nyt toimii, vaikka vanhat kommentit ovatkin kadonneet.

  Gummeruksen tilaisuus oli tosi mukava. Oli hauska nähdä, joten kiitän mukavasta seurasta. :) Minä odotan Gummeruksen uutuuksista ehkä eniten Ihmisen poikaa sekä sitten Michael Cunninghamin uutuutta.

  VastaaPoista
 6. Katja, kiitos sinullekin seurasta. Oli tosi mukava nähdä ja jutella ihan kasvokkain. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti