Siirry pääsisältöön

Becca Fitzpatrick: Langennut enkeli

Kevään toinen enkeleistä kertova kirja on Becca Fitzpatrickin nuorten fantasiakirja Langennut enkeli. Se jatkaa yliluonnollisten romanssien aaltoa, mutta vampyyreiden ja ihmissusien sijasta tutustumisen kohteena ovat nyt enkelit, varsinkin langenneet sellaiset.

Langenneen enkelin päähenkilö on Nora, tavallinen ja aika tylsäkin lukiolaistyttö, joka joutuu pelottavan mutta kiehtovan Patchin piirittämäksi. Samaan aikaan joku hyökkäilee Noran kimppuun ja muutakin outoa alkaa tapahtua. Tyttö alkaa jo vähän epäillä mielenterveyttäänkin. Nora on selvästi vaarassa, mutta ei tiedä kuka häntä ahdistelee – tai mitä voisi tehdä asialle.

Tarina alkoi ehkä aika tavanomaisesti, mutta jatkui onneksi persoonallisempaan suuntaan. Langennut enkeli herättää sellaista ärsyttävää uteliaisuutta, kun ei aivan tiedä, kuka henkilöistä tekee mitäkin ja miksi kaikki tapahtuu. En myöskään arvannut, miten tarina tulisi loppuman, vaikka näin jälkikäteen se tuntuikin ainoalta mahdolliselta ratkaisulta. Kirja ei ole mielestäni ihan nappisuoritus, mutta aika hyvä esikoiskirja, joka muuttuu varsinkin loppupuolellaan oikein vetäväksi.

Minun oli vaikea päästä sisälle päähenkilöön, sillä Nora vaikutti varsinkin aluksi kauhean etäiseltä ja aika epäuskottavalta. Minusta oli häiritsevää, että henkilöiden tunteisiin ei oikein päässyt käsiksi. Esimerkiksi Nora on menettänyt isänsä vasta vuosi sitten ja äitikin on aina poissa, mutta silti Noran suhteesta kumpaankaan ei saa oikein selkoa. Noran tunteet ovat tavallaan tukahdutettuja, ja siksi niiden äkillinen muutos Patchia kohtaan ei tunnu luontevalta.

Vaikka Langennut enkeli parani loppua kohden, jäi lukukokemus vähän vajaaksi. Jäin esimerkiksi ihmettelemään muutamia asioita, joiden olemassaololle tarinassa ei tullut mitään perusteita. Suurin ongelma saattoi olla siinä, että luin tätä koko ajan yksitäisenä kirjana, mutta lukemisen jälkeinen googlettelu paljasti, että kirja onkin kolmiosaisen sarjan aloitusosa. Mielestäni olisi ehdottoman tärkeää, että tämä myös aina kerrottaisi kirjojen esittelyssä, sillä sarjan aloitusta lukee eri tavalla kuin yksittäistä kirjaa. Jos sarjan suomentamista jatketaan, tulen varmasti kyllä lukemaan muutkin osat, sillä kirjassa oli ehdottomasti myös paljon hyvää.

Lukunäyte sivulta 29:
Patch laittoi biljardikeppinsä pöydälle ja koukisti sormeaan merkiksi tulla lähemmäs. En mennyt. "Haluatko kuulla salaisuuden?" hän sanoi luottamukselliseen sävyyn. "En ole koskaan aiemmin käynyt koulua. Haluatko kuulla toisen salaisuuden? Se ei olekaan niin tylsää kuin luulin."
Hän valehteli. Kaikki kävivät koulua. Laki määräsi niin. Hän valehteli saadakseen minut suuttumaan.

Langennut enkeli WSOY:n sivuilla ja Adlibriksessä.

Fitzpatrick, Becca: Langennut enkeli (Hush, Hush, 2009). Suomentanut Pirjo Ruti. WSOY, 2011.

Kommentit

 1. Itsekin juuri sain luettua kyseisen kirjan. Täytyy sanoa, että todella hyvä oli! Jossakin kohdassa loppua oli kyllä sellainen tunne, että 'hetkinen nyt on jokin kohta mennyt ohi'. Mutta loppuratkaisu oli kyllä selkeä. Toivottavasti tulee lisää - ja pian!

  VastaaPoista
 2. Cherry Bear, tästä on kyllä moni tykännyt. :) Mäkin haluaisin jo saada seuraavan osan luettavaksi, kun en yhtään tykkää odottaa jatko-osia. :D

  VastaaPoista
 3. Tunnelma oli tosi hieno, sellainen salaperäinen. Mutta minullekkin tuli tunne, että jotain jäi väliin, vähän kuin huippukohta olisi jäänyt kokematta tai jtn. Mutta muuten kirja oli minun makuuni:)

  VastaaPoista
 4. Mua jäi ärsyttämään muutama asia, jotka eivät selvinneet tässä ekasta osassa, kuten se, että miksi Nora jatkuvasti juo sitä "rautajuomaa" ja mitä Noran isälle tapahtui. Ehkä nuokin asiat selviävät seuraavassa osassa. Tai ainakin toivon niin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sehän joi tai otti niitä rautatbletteja koska sillä oli anemia, ja Noran isä oli murhattu. mutta se asia jäi ihmetyttää että eikö Jules ollut kanssa nefili mutta Nora sanoi lopussa että oli hänen jälkeläisensä ? eli oliko Jules Noran isä ? mutta ''isähän'' oli kuollut vasta vuosi sitten joten mikä tässä nyt oikee on ? :d ja Juleshan on Chauncey ? joten Jules on täytynyt elää aika kauon. ja myös Nora on nefili ? eli eikö Norankin pitäisi olla kuolematon kerta Juleskin on. vai oonko ymmärtäny jotain vähänn väärin.

   Poista
 5. Nyt on täälläkin luettu tämä ja sen verran hyvä oli, että pitää pohtia jatkanko heti kakkososalla vai maltanko ottaa jonkun muun väliin :)

  VastaaPoista
 6. Kata, mä odottelen kiltisti suomennoksia, joten kakkososasta saisi kohta kuulua jotain. :D

  VastaaPoista
 7. Oon aatellu lukee tämän kirjan lähiaikoina ja tämä vahvisti sen että kannattaa lukea! Kiitän :)

  VastaaPoista
 8. Ole hyvä, Sini! Toivottavasti tykkäät! :)

  VastaaPoista
 9. mieki tahtoisin lukea tämän ko kuulostaa ainaki kivalta mutta onko tämä nyt sitte lukemisen arvonen? :)

  VastaaPoista
 10. Kyllä kannattaa! Epäilen, että tämä on liian teiniromanttista luettavaa yli 15-vuotiaille, mutta sitä nuoremmille menee varmasti kuin kuumille kiville. Ja kyllä mäkin (paljon vanhempi) tästä tykkäsin, vaikka vähän häiritsikin muutamat asiat :D

  VastaaPoista
 11. mieki olen jo kyllä yli 15-vee mutta silti olen joteki hulluna kaikkeen fantasiaan joka on muista ihan teiniromansseja :D pakko kyllä sitte lukea tämä tai ainaki vilkasta :)

  VastaaPoista
 12. No nuo ikäjutut on tosi vaikeita arvioida. :D Jos fantasia + romanssit kiinnostavat, niin silloin lue ehdottomasti tämä. :) Testaa myös tuo Surunsyöjät!

  VastaaPoista
 13. mitä ne olikaan ne nefilit ja langenneet enkelit? Oon kyl lukenu kirjan mut nyt ku luen sitä toista osaa oon jääny miettimään mitä ne olikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kait nefilit oli niit ihmisen ja langenneen enkelin sanotaanko nyt näin et risteytys(?) (Tai semmosen käsityksen mä sain) Ja Langennut enkeli oli joku enkeli joka oli ollu liian kauan maan päällä(?) Ja sit siltä revittiin (Koston enkelit)(?) Siivet. (???)

   Poista
  2. Langennut enkeli on sananmukaisesti enkeli, joka on langennut, elikkä tehnyt vaikka jonkun rikoksen enkelinä ollessaan, jolloin on karkotettu taivaasta ja revitty siivet.

   Nefili taas on langenneen enkelin ja ihmisen lapsi.

   Kyllähän ne niissä kirjoissa lukee, kun nythän on ne kaikki ilmestynyt. ^^ Mutta ihan mahtava kirjasarja kyllä ja luen taas varmasti vielä monta kertaa.

   Poista
  3. Huoh, langennut enkeli on sananmukaisesti langennut, kyllä, mutta enkeliltä revitään siivet jos kyseinen enkeli on langennut rakastumaan ihmiseen !

   Poista
 14. Voi ei, mäkään en oikein muista! :D Mutta eikös ne nefilit just ollut niitä langenneita enkeleitä tässäkin kirjassa? Mun pitää vissiin kerrata ennen kuin luen seuraavaa osaa. :D

  VastaaPoista
 15. Toi kirja oli aivan ihana. Ahmin sen jo samana iltana, kun sain sen käteeni. Rakastan muutenkin lukemista ja ahmin ihan älyttömästi kirjoja. Sulla on ihana blogi ja aion liittyy lukijaks :D♥

  VastaaPoista
 16. jÅnnamuumi, tervetuloa lukijaksi! Ihana kuulla, että tykkäät! :) Toivottavasti löydät lisää paljon ahmittavaa täältä. :D

  VastaaPoista
 17. Toinen osa onkin jo tullut suomeksi odotan innolla kolmatta se ilmestyy 4. kesäkuuta 2012. En malttaisi millään odottaa toinen osa jätti liikaan jännitykseen. Toinen osa antaa paljon vastauksia ja selventää esim. Noran isän kohtaloa huomattavasti. Kannattaa lukea;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, KK! Mun oikeasti ollut tarkoitus lukea se jo iät ja ajat, mutta aina vaan jotenkin poimin jonkun toisen kirjan käteeni. Mutta nyt kyllä lupaan lukeka sen kakkososan pian! Ja hyvä, että siinä on sitä isäjuttua selvitetty, kun sen epämääräisyys mua just ärsytti. :D

   Poista
 18. millä nimellä 2 osa löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt ilman googlettamista muistan, niin taisi olla 2. osa Riitasointu ja 3. osa Hiljaisuus. :)

   Poista
 19. Se oli ihana kirja!!! Olen lukenut ne kaikki!
  Toivon, että tästä kirjasarjasta tehdään elokuvia!!!
  Oletteko samaa mieltä?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että leffasta tulisi varmaan tosi suosittu. :) Ainakaan vielä ei tietääkseni ole sen suuntaisia suunnitelmia, mutta eihän sitä koskaan tiedä! :D

   Poista
 20. Onko viimeistä osaa tullut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Se taitaa olla tulossa helmikuun lopussa, ainakin tämän hetkisten tietojen mukaan. :)

   Poista
 21. Maailman ihanin kirjasarja!

  VastaaPoista
 22. en oo kyl ikinä lukenu näin hyvää kirjasarjaa! :D ohittaa rennosti twilightitki :D

  VastaaPoista
 23. justiinsa sain luettua koko kirjansarjan loppuun ja pakko sanoo et kirjasarja oli niin hyvä et kun sain luettua ni rupesin itkee. en vaan voi käsittää sitä että scottin oli pakko kuolla, lempihenkilöhä siit oli mulle tullu :( ja en malta oikeesti odottaa tästä tehtyjä leffoja!

  VastaaPoista
 24. mahtava kirjasarja ! Ja sanoit tuolla että kolmeosainen, korjaan kyllä, että neljä osaa tästä kyllä löytyy ;)

  VastaaPoista
 25. aivan täydellinen sarja ! ja kirjoja on kyllä neljä;) onko totta, että tästä aletaan tekee leffaa?:)

  VastaaPoista
 26. tää nyt tulee vähän myöhässä, mutta eikö tässä kirja sarjassa olekkin 4 kirjaa, vai oonko nyt ihan väärässä ?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti