Siirry pääsisältöön

Joululahjavinkkejä nuorille

Olen koonnut tähän kirjoitukseen muutamia sellaisia kirjoja, jotka sopivat mielestäni joululahjoiksi nuorille, ehkä sellaisille 12–15-vuotiaille. Kaikista näistä kirjoista löytyy myös kokonainen arvostelu blogistani, eli olen ne kaikki myös itse lukenut ja voin niitä täysin suositella joululahjoiksi. Kirja on mielestäni aina hyvä lahja, joten toivottavasti vinkeistä on hyötyä.


1. Maria Turtschaninoff: Arra
Aivan ihana satufantasia, jonka päähenkilö nousee kurjuudesta omien taitojensa ja vahvuuksiensa avulla. Suosittelen tytöille! Kirja oli viime vuonna Finlandia Junior -ehdokkaana. Arvostelu täällä.

2. Siiri Enoranta: Nukkuu lapsi viallinen
Vaikuttava kertomus sairaasta pikkutytöstä, joka joutuu enkelin matkaan ja näkee surua mutta myös toivoa. Suosittelen tytöille mutta en kovin nuorille. Arvostelu täällä.

3. Brandon Mull: Myyttihovi-sarja
Vauhdikas seikkailu, joka sopii sekä tytöille että pojille. Sarjassa on ilmestynyt jo kaksi osaa, ja keväällä on tulossa sarjan kolmas osa. Ensimmäisen osan arvostelu täällä ja toisen osan täällä.

4. Jaakko Hämeen-Anttila ja Heli Hieta:  
Tuhat ja yksi yötä
Satuklassikko, joka pitäisi olla kaikilla. Uusi suomennos tuo sadut lähelle lukijaa. Tätä arvostetaan varmasti paljon vielä myöhemmässäkin iässä. Arvostelu täällä.
5. J.R.R. Tolkien: Satujen valtakunta
Satukokoelma, josta löytyy paljon luettavaa vielä aikuisenakin. Ihastuttavia satuja fantasiakirjallisuuden mestarilta. Arvostelu täällä.

Kommentit