Siirry pääsisältöön

Kesäkirjalistan purkua

Syyskuu on alkanut ja vaikkei kesä ehkä ole ihan kokonaan ohi, on jo aika purkaa kesäkirjalistaa. Tänäkään vuonna en saanut luettua kaikkia kirjoja listalta, vaikka olin hankkinut ne jo valmiiksi itselleni lukemista odottamaan. Sen sijaan luin kyllä todella paljon muita kirjoja, mutta sellaistahan se lukeminen aina on.

Näistä lukemistani kesäkirjoista löytyy arvostelu: Haruki Murakami: Kafka rannalla, John Masefield: Keskiyön kansaa ja Enni Mustonen: Nimettömät. Olen lukenut myös Mustosen Järjen ja tunteen tarinoita -sarjan toisen osan Mustasukkaiset, joka alun runsaasta politiikasta huolimatta oli ihan yhtä hyvä kuin Nimettömätkin.

Luin kesälistalta myös Ellen Kushnerin Thomas Riiminiekan ja Patricia A. McKillipin Serren metsissä. Ensimmäisestä pidin todella paljon, mutta jälkimmäinen ei oikein innostanut. Sinänsä siinäkin oli ihan hyvä tarina, mutta jotenkin kerronta jäi vähän pintapuoliseksi.

Kaikki lukematta jääneet kirjat ovat minulla edelleen ja pidän ne ainakin toistaiseksi lähettyvillä, jos ne vaikka syksyn tullen alkaisivat kiehtoa enemmän. Lukematta jäivät toistaiseksi nämä kirjat:

Bram Stoker: Dracula, Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen ja Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max. Ursula K. Le Guinin Kahdesti haarautuva puu jäi myös kesken sen takia, että päätin lukea kaikki suomennetut Hain-sarjaan kuuluvat kirjat järjestyksessä. Sarjahan alkaa juuri julkaistulla Rocannonin maailmalla.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen kesän lukusaldoon, vaikka paljon jäi lukemattakin. Sen sijaan en ole ollenkaan tyytyväinen huomatessani, että olen unohtanut kokonaan aakkoshaasteen, joka roikkuu säälittävästi vielä aakkosten alkukirjaimissa. Lupaan siihen lisää kuria loppuvuodeksi.

Kommentit

 1. Öh... Se on aika haasteellisessa vaiheessa, eli taitaa siirtyä tulevaisuuteen. :D

  VastaaPoista
 2. Minulle kävi samoin oman listani kanssa. "Eksyin" nimittäin kirjastoon kesken loman ja siellähän olikin sitten vaikka mitä kinnostavaa paikalla.

  VastaaPoista
 3. Listojen tekemisestä en silti luovu, vaikka en koskaan onnistuisikaan lukemaan niitä läpi. Aina voi sitten tehdä uuden listan luetuista ja lukemattomista listakirjoista. :D

  VastaaPoista
 4. Minustakin listojen tekeminen on hauskaa, vaikkei niitä tulisi koskaan kahlattua läpi. Tänä vuonna en vain ehtinyt tehdä kesäkirjalistaa, kun syksykin jo tuli :), mutta ajattelin aloittaa haasteen keskellä vuotta, keskellä pimeintä syksyä, että saan kirjahyllyäni luettua hieman pidemmälle.. Minulla on rivissä monta kirjaa, jotka hankin kesälomareissuiltani, joten ne ajattelin lukea ennen ensi kesää ;). Tuumailin, että jos teen listan ja salliin itselleni kirjastokäynnin vain joissain tietyissä väleissä, saan ehlä listaa jopa luettua.. Tämä on tietysti vasta suunnitteluasteelle, mutta usko onnistumiseen on vahva :)

  VastaaPoista
 5. Teresita, hyvä suunnitelma ainakin. Ja vaikka se ei ihan kokonaan onnistuisikaan, on sekin ihan hyvä. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti