Siirry pääsisältöön

Palkinto ja haaste

Sain tällaisen blogipalkinnon Inalta INAhdus-blogista. Uskon, että tämä tuli varmasti henkisen kauneuden ansiosta. ;) Palkintoon liittyy koukku, eli minun on kerrottava seitsemän asiaa itsestäni. Olen joskus ajatellut että blogini on ehkä liian persoonaton, joten tässä tulee nyt seitsemän asiaa minusta.

1. Olen 34-vuotias ja olen asunut Helsingissä nyt 5,5 vuotta. Sitä aikaisemmat vuodet asuin Porissa, eikä tarkoituksenani ollut muuttaa sieltä pois. Tilanteeseen vaikutti kuitenkin kohta 2.
2. Muutin Helsinkiin miehen perässä. Kylkiäisenä sain kaksi bonustytärtä, jotka eivät kuitenkaan asu meillä.
3. Olen ammatiltani copywriter, eli kirjoitan ja oikoluen kaikenlaisia tekstejä mainostoimistossa.
4. Töiden ohella opiskelen Helsingin yliopistossa suomen kieltä ja sivuaineena yleistä kirjallisuustiedettä. Ajauduin opintoihin vähän vahingossa. Etsin avoimesta yliopistosta jotain opiskeltavaa, tein suomen perusopinnot ja seuraavana keväänä päätin mennä pääsykokeisiin.
5. Blogin kirjoittamisen ja lukemisen lisäksi harrastan myös käsitöitä ja korujen tekemistä. Välillä innostun yhdestä asiasta ja teen kymmenen paria sukkia tai 12 rannekorua ja sitten siirryn johonkin muuhun asiaan.
6. Ostan liikaa kirjoja. Kotonani on jatkuva pula kirjahyllytilasta. Tällä hetkellä kirjat mahtuvat taas hyllyihin, mutta yhtään tyhjää tilaa ei ole. Kohta alkaa todennäköisesti jossain nurkassa taas pino kasvaa.
7. Olen juuri nyt flunssassa, enkä jaksa keskittyä asioihin kuin hetkeksi kerrallaan. Mikään ei voi olla lukuholistille kauheampaa kuin loputtomasti aikaa, muttei jaksamista käyttää sitä lukemiseen. Voi tylsyyttä.

Blogipalkinto haasteineen lähtee eteenpäin seuraaville blogeille, jotka olen löytänyt viimeksi: Kirjava kukko -kultturiblogi, Naakku ja kirjat -kirjablogi, Pienet harmaat -kissa- ja kotiblogi. Kaikki ovat omalla sarallaan hyviä, kauniita ja kiinnostavia blogeja.

Kommentit

 1. Miten yhdistät työn ja opinnot? Onpa hienoa, että opiskelet kirjallisuutta ja suomea. Ja kirjoitat vielä työksesi! :)

  VastaaPoista
 2. Ei se yhdistäminen aina helppoa olekaan varsinkaan jaksamisen kannalta. Nyt pidin koko kesän vapaata ja tuntuu, että intoa riittäisi vaikka mihin. :)

  Yritän tehdä mahdollisimman paljon luentoja iltaisin, netissä, avoimessa yliopistossa tai kirjatentteinä.

  Kaikkia kursseja ei kuitenkaan ole mahdollista tehdä noin, mutta onneksi työnantajani on sen verran joustava, että saan käydä esim. kerran viikossa päivisin luennoilla (omalla ajalla toki). Olen saanut myös pidettyä palkatonta vapaata satunnaisesti esimerkiksi viime keväänä, kun tein kandintutkielmaa.

  VastaaPoista
 3. Tämä oli kiva lukea, en nimittäin aikaisempien blogipostaustesi perusteella olisi osannut yhtään sanoa millainen ihminen mahdat olla. Itse olen niin utelias että luen aina ihan tosi kiinnostuneena näitä taustoituksia :D.

  Saako vielä udella, mitä olet kenties lukenut aikaisemmin, kun copywriteriksi olet päässyt/päätynynt?

  Minä olen juuri aloittamassa HY:ssa avoimessa yliopistossa psykologian perusopintoja. Ne ovat onneksi kokonaan verkkokursseina, mutta silti jo vähän jänskättää miten osaan taas orientoitua lukemiseen .

  VastaaPoista
 4. Uteliaisuus ei ole ollenkaan huono piirre. Miten sitä muuten saisi asiat selville. ;)

  Olen aiemmin opiskellut graafista suunnittelua ja ollut sillä puolella töissä. Koska tekstit kiinnostivat minua kuitenkin enemmän, opiskelin mm. luovaa kirjoittamista ja tein tekstinsuunnittelijan tutkinnon. Siitä sitten hivuttauduin tähän nykyiseen työhöni. Ja Yhtään en ole katunut. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti