Siirry pääsisältöön

Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste

Tämä haaste sai alkunsa siitä, kun yritin innostaa kirjabloggariystävää lukemaan erään kirjan. Ajattelin, että jos tekisin haasteesta julkisen, hän ei enää kehtaisi viivytellä suosittelemani kirjan lukemista. Siispä sääntöjä laatimaan!

Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste 

Lukeeko joku kirjabloggari vääriä kirjoja? Nyt voit vaikuttaa siihen, mitä muut lukevat Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteen avulla.

Tässä haasteessa voit määrätä kirjabloggarille luettavaksi kirjan, jota hän ei ole vielä ymmärtänyt lukea tai joka on kaukana hänen omista lukutottumuksistaan. Ottamalla riskin ja astumalla tuntemattomalle alueelle haastettu bloggari voi löytää uuden kirjallisen rakkauden – tai paremman syyn pysytellä omalla alueellaan. Samalla saat itsekin lukea jotain sellaista, johon et ehkä olisi muuten uskaltanut tarttua. Ota riski!

Säännöt:
Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?
1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

Haasteen säännöt on siis luotu ja vain ensimmäiset haastettavat puuttuvat. Annan haasteen itse kahdelle bloggarille. Ensimmäisen haasteen saa Hanna Kirjainten virrasta. Haluan, että hän lukee Maria Turtschaninoffin Arra-kirjan, koska, no, Arra on ihana ja fantasia on jäänyt Hannalla ihan liian vähälle lukemiselle.

Toisen haasteen annan Jorille Kaiken voi lukea -blogiin. Kirjan valinta Jorille oli vaikeaa, sillä hänhän lukee ihan mitä vain. Huomasin, ettei Jorin blogista kuitenkaan löydy Ursula K. Le Guinia, joten haastan hänet lukemaan valitsemansa teoksen Hainilaisesta sarjasta. Haluaisin ehdottaa viimeksi lukemaani Harhakaupunkia, mutta koska se on kuitenkin keskeltä sarjaa (vaikka itsenäinen teos onkin), saa hän lukea jonkin muunkin, esimerkiksi sarjan ensimmäiseksi kirjoitetun Rocannonin maailman tai Taikakirjaimissa kronologiseksi aluksi arvioidun Osattomien kaupungin (jos sitä löytyy kirjastosta).

Nyt sitten jännitän, mitä saan haasteen paluuposteissa luettavakseni. Toivottavasti tämä haaste lähtee eteenpäin, sillä minä ainakin olen ihan innoissani siitä, että kerrankin saan luvan kanssa määrätä toisten ihmisten lukemisesta. On myös hauska odottaa, mitä itse saa luettavaksi. Jännittää!

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Odotas vain, kun se ennättää sinne asti. Sittne vasta jännää onkin! :D

   Poista
 2. Okei, sanon nyt vain pikaisesti, että otan haasteen vastaan!

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Odotan, mitä saan luettavaksi. :O

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava haaste! Minä olen ollut koko vuoden haastelakossa, mutta nyt ilmoitan julkisesti, että tähän saa haastaa:) Hyvä Marjis!

  VastaaPoista
 5. Ihana haaste! Itsellä vaan aika on kortilla, kun luettava klassikoita kirjallisuuden tenttiin (Oidipus, Sapfon runot, Danten Helvetti). Silti haaste olisi hieno saada.

  VastaaPoista
 6. Älyttömän hieno haaste! Pidän tavastasi ajatella!

  VastaaPoista
 7. Otan haasteen vastaan ja mietin jo, että minkä saat takaisin.

  VastaaPoista
 8. yhdyn edellisiin; valtavan hauska haaste! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Piti tula vielä laittamaan bonuskehu: tuo kuva on mainio sekin!

   Poista
 10. Loistava!! Saa haastaa, ja saatanpa lähteä itsekin haastamaan kunhan päätän kenet! :)

  VastaaPoista
 11. Autchh, miten hauska idea! Vipinää bloggaripiireihin, ulos mukavuusalueilta!

  VastaaPoista
 12. Huippua! Minutkin saa haastaa kuka haluaa :)

  VastaaPoista
 13. En malttanutkaan odottaa, vaan laitoin haasteen eteenpäin blogissani... Minut saa silti haastaa jos joku tuntee kutsumusta :)

  VastaaPoista
 14. Minua saa ehdottomasti haastaa, joskin minulla on nyt niin monta kirjaa kesken, etten ainakaan muutamaan viikkoon pääse aloittamaan mitään. Ja tosiaan asun ulkomailla, joten jos haastaa kotimaisella kirjalla, voi mennä aikaa, että saan sen käsiini.

  VastaaPoista
 15. Aivan mahtavaa! Nyt heti miettimään, ketä haastamaan :D.

  VastaaPoista
 16. Aivan älyttömän hieno idea! Tämän varjolla voi jo sanoa, että kirjablogin pitäminen on sosiaalista mediaa sanan kaikessa merkityksessä! ;D

  VastaaPoista
 17. Hauskaa! Minäkin ilmottaudun vapaaehtoisten haastettavien joukkoon.

  VastaaPoista
 18. Mainio ja haastavakin haaste! :)

  VastaaPoista
 19. Voi miten hienoa! Tästä syntyy varmasti mainio lumipalloefekti!

  VastaaPoista
 20. Minut saa todellakin haastaa! Aivan ihana idea! :)

  VastaaPoista
 21. Ihana haaste! Mut saa haastaa ja kattelen vasta haastetta ;)

  VastaaPoista
 22. Mahtavaa, miten tämä haaste on lähtenyt liikkeelle! Kiitos kaikille! Olen itse ollut kovin kiireinen gradun kanssa, mutta ensimmäinen haastekirja on kohta luettu. En vielä kerro rakastuionko vaiko en. ;)

  VastaaPoista
 23. Kiva haaste tosiaan! Minulle tämän heitti Tarinoiden taikaa -blogin Tintti, ja tartun kirjaan pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin varata kirjastosta toinen haastekirjani mahdollisimman pian. :D

   Poista
 24. Täälläkin on innokas haastettava! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti