Siirry pääsisältöön

Kesäkirjat tuovat kesän!

Tai niin ainakin toivon. Juuri aloittaessani tätä tekstiä ukkonen jyrähti oikein kunnolla, joten kai se kesä sieltä on tulossa. Minulla ei varsinaisesti ole kesäfiilistä, sillä tämä alkukesä on mennyt vielä opintojen merkeissä ja ensi viikolla menen joksikin ajaksi töihin. Mutta sen jälkeen alkaa sitten kesäloma. Panostan siis loppukesään lomaillen.

Tämä opintovapaa on ollut toimelias: gradu on edistynyt hyvin, vaikkei vielä valmis olekaan, ja sekä sivu- että pääaineopinnotkin ovat nytkähtäneet eteenpäin. Minulla piti olla tentti vielä ensi maanantaina, mutta olin kätevästi unohtanut ilmoittautua sinne. Päätin ottaa nämä opintovapaan viimeiset päivät levon kannalta ja lukea. Vapaa-ajanlukeminen kun on jäänyt tenttikirjojen varjoon viime aikoina.


Sen kunniaksi julkaisen nyt kesäkirjalistani, joka tosin on ollut valmiina jo jonkin aikaa. Olen lisäillyt sinne kirjoja pikkuhiljaa. Teeman väri näyttäisi olevan tänä vuonna vihreä – suosikkivärini.

Leena Krohn: Unelmakuolema
Pääsi mukaan viimeisenä, kun halusin täydentää vihreiden suoraa. Sitä ennen valitut olivat vahingossa vihreitä.
Angie Sage: Varjo – Septimus Heap 2
Eka osa oli mukava, joten samaa on kai odotettavissa tältä toiselta osalta. Jos oikein innostun, saatan lukea sarjaa pidemmällekin. 
L.M. Montgomery: Hedelmätarhan Kilmeny
Toivottavasti hyvä uusi suomennos klassikkokirjailijalta, jonka Sininen linna on minulla juuri kesken.
Ursula K. Le Guin: Maailma, vihreä metsä
Ei kaivanne esittelyjä, eli jatkan Hainilaista sarjaa.
J.R.R. Tolkien: Hobitti (Tove Janssonin kuvituksella)
Tämä on luettava vielä ennen leffaa, ja tämä versio on vielä minulta kokeilematta.
Bill Laws: 50 kasvia jotka muuttivat maailmaa
Kasvifanin sivistysosasto kesälle.

Listalle pääsi siis sekä uusia että vanhempia kirjoja ja tietysti myös yksi tietokirja. Kesäkirjalista ei ole tänä vuonna pituudella pilattu, sillä toivon saavani siltä kaikki kirjat luettua. Tosin niin toivon joka vuosi, mutta koskaan ei ole vielä niin käynyt. Ja tarkoitushan on pian käydä myös sen kuuluisan Ulysseksen kimppuun...

Oletteko lukeneet kirjoja listaltani? Aikaisempien vuosien kesäkirjalistat löytyvät muuten täältä: 2009, 2010 ja 2011. (No nyt siellä sataa aivan hulluna, hmph. Siis onko noi rakeita?!)

Kommentit

 1. Oi, tuo Tove Janssonin kuvittama versio olisi ihana lukea! En itse ole TSH-kirjan fani, mutta Hobitista tykkään ihan kauheasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, minua vähän pelottaa sen lukeminen, kun se on niin erilainen kuin Tolkienin kuvittama. :D

   Poista
 2. Voi että, tuo 50 kasvia - kirja alkoi kiinnostaa jo pelkän nimen perusteella... kiitokset vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elma Ilona, voin vinkata sen verran, että se on sisältä aivan hurmaavan näköinen. ;)

   Poista
 3. Kokeillaan nyt miten onnistuu kommentointi puhelimella... Hobitti on minullakin odottamassa lukuvuoroaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukka, hauskaa! Leffaa odottelen kovasti jo. :)

   Poista
 4. Hobitti on minullakin uusintalukulistalla, tosin en jaksa lähteä tarkistamaan mikä versio on kirjahyllyssä (väsytttäää). Tässä on vielä useampi kiireinen viikko edessä ennen kuin pääsen lomailemaan. Mutta eipä täälläkään mikä erityisen hyvä keli ole. Saa nähdä yltääkö huomenna räntäsade tänne asti.

  Odotan kiinnostuneena mitä pidät seuraavasta Le Guinista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raija, melko kesäistä keliä ympäri Suomen. ;)

   Le Guin taitaa olla ensimmäinen noista, johon tartun!

   Poista
 5. En ole lukenut listaltasi mitään, mutta mm. Hobittin haluaisin lukea :)

  VastaaPoista
 6. Aah, kesäkirjalistausta :) Itsekin olen jo hieman hahmotellut tulevia kesälukemisiani. Minusta on aina kiva miettiä ja suunnitella mitä seuraavaksi lukee. Listaltasi olen lukenut ainoastaan Hobitin, mutta siitäkin on kieltämättä vuosia (olisikohan 10 vuotta?!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, lukemisen suunnittelu on aina yhtä hauskaa, sai ne sitten luettua tai ei! :D

   Poista
 7. Mainio värisuora! Minulla on tuo sama versio Hobitista hyllyssä mutta en ole sitä tainnut kokonaan sinä versiona lukea. Muut ovatkin lukematta, hainilaista pitäisi minunkin jatkaa.

  Ulyssesta odotellen!

  Ja onnea gradun ja opintojen edistymisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, kiitos! Pikkuhiljaa eteenpäin, mutta ainakin suun taon oikea!

   Pian alkaa U-sarka! :D

   Poista
 8. Hei Marjis, minunkin lukulistallani on tietenkin Montgomeryn Kilmeney! Krohnin Unelmakuolemaa yritin lueskella tässä hiljattain, mutta se jäi kesken, se ei vaan napannut. Odotan, miten sinulla menee sen kanssa ja innostuisinko sitten uudelleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, ajattelinkin kurkistaa blogiisi, oletko jo ehtinyt Kilmeneyn lukea. :) Luen nyt Sinistä linnaa ensimmäsitä kertaa ja se on aivan ihana!

   Poista
 9. Olen lukenut noista vain Ursula K Le Guinin, kauan sitten ja ruotsiksi nimellä Där världen kallas skog. Pidin siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Margit, onpas kaunis nimi tuolla ruotsinnoksella! :)

   Poista
 10. En ole lukenut kesäkirjalistaltasi vielä mitään, mutta lukulistallani on Hedelmätarhan Kilmeny, ja Ursula K. Le Guinin tuotantokin kiinnostaisi kovasti. :) Jään odottelemaan arvioitasi kyseisistä kirjoista... :)

  VastaaPoista
 11. Sara, nosta Le Guinin aiemmista kirjoista löytyykin jo arviot. :)Tämänkin kirjan olen EHKÄ lukenut nuorempana, mutta en muista varmaksi. Ainakaan en sitä ole ilmeisesti sitten tajunnut, kun ei ole jättänyt muistijälkeä. :D

  VastaaPoista
 12. Tuo Le Guin on ihana. :-) Pidän kovasti myös Hobitista. Minulla on vanha versio ihan omana. Se on historiallinen esine: ensimmäinen oikea kirja, jonka luin pala kerrallaan Neideille ääneen. (Nyyhkis.)

  Tuo Sininen Linna on minullakin pitkällä listalla... mutta yritän lukea ensin Annat loppuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Booksy, voi! Hobitillasi on todellista arvoa! Nyt neidit eivät taida ottaa äitiään mukaan edes katsomaan leffaversiota kirjasta. ;D

   Poista

Lähetä kommentti