Siirry pääsisältöön

Miten kävi kesäkirjalistan?

Julkaisin blogissani kesälomani ensimmäisenä päivänä kesäkirjalistani. Nyt syksyn kynnyksellä, elokuun viimeisenä päivänä onkin sopiva aika tarkistaa, mitä listan kirjoista tuli luettua, mitä ei ja miksi ei. Säiden puolesta syksy on jo pitkällä, mutta onneksi kesään on aina mukava palata, vaikka sitten vain paljastamaan lukemattomiksi jääneitä kirjoja.

Tämän kesän kesäkirjoille kävi näin (linkistä arvosteluun):
Haruki Murakami: Suuri lammasseikkailu
Tämä oli ensimmäinen listalta lukemani kirja, ja se oli erittäin outo mutta myös hyvin kiehtova. Ja lampaat ovat aina tosi ihania.
Seija Vilén: Mangopuun alla
Tällä kirjalla parantelin Nälkäpelin jälkeistä lukujumia. Muut kirjat eivät toimineet, mutta Mangopuun alla pyyhkäisi lukujumin tiehensä. Tykkäsin kovasti!
Hal Duncan: Vellum – Kaikkeuden kirja I
Lukulistalla jo vuoden ollut kirja, joka nyt jäi kesken... Erikoinen ja vaativa kirja, jota en vain pystynyt jatkamaan. Yritän ehkä kerran vielä, mutta joka tapauksessa aion kirjoittaa siitä jossain vaiheessa, jäi se kesken tai ei.
Claudie Gallay: Tyrskyt
Myös Tyrskyt on vielä lukematta, mutta se kuulemma sopii myös syksyyn. En aio siirtää kirjan lukemista kuitenkaan ikuisesti. Lupaan.
Boel Westin: Tove Jansson – Sanat, kuvat, elämä
Öh, pakko tunnustaa, etten edes avannut tätä kirjaa koko kesänä, vaikka olinkin siitä niin innoissani. Kirja on liian iso! Ei sitä niin vain kanneta mukana lomalla. Ja sitten siivosin ja kirja hukkui johonkin pinoon...
Tove Jansson: Kesäkirja
Kesäkirja oli upea! Täydellinen kirja kesään – ja varmaan kaikkiin muihinkin vuodenaikoihin. Tämän kesän paras lukututtavuus.
Susan Fletcher: Noidan rippi
Kaunis ja surullinen kirja, joka herätti kaipuun Skotlantiin, mutta olisi ollut parempi ehkä syyskirjana.

Kesäkirjalistalle valikoituneet kirjat olivat siis aika onnistuneita kesäkirjoja. Vielä vähän ahkerampi olisin saanut olla, mutta luin kuitenkin näiden kirjojen lisäksi paljon kaikkea muutakin. Lukukesäni oli aika hyvä, vaikka luinkin kesäkirjalistaltani vain vähän yli puolet kirjoista. Mutta se listan tekeminen ja lukemisen suunnitteleminen onkin minusta kesäkirjalistan paras osuus.

Miten teidän muiden kesäkirjalistoille kävi? Toteutuivatko lukusuunnitelmat?

Kommentit

 1. Minullakin oli suuret suunnitelmat kesäksi mitä luen. Niinhän siinä sitten kuitenkin kävi etten ihan suunnitelmissani pysynyt ;) Mutta kuten sanoit, juuri se suunnitteleminen ja listojen tekeminen on niin ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Mulla jäi suurin osa suunnittelemistani kesäkirjoista lukematta;) voisin tehdä samantyyppisen postauksen jossain vaiheessa itsekin;)

  VastaaPoista
 3. Jenni, kyllä sen tosiaan jo listaa tehdessä arvaa, ettei kaikkea lue kuitenkaan. Mutta eipä se haittaa. :)

  Sanna, olin tänä vuonna viisaampi ja tein vain lyhyen listan. Siksi varmaan sainkin luettua yli juuri ja juuri puolet :D

  VastaaPoista
 4. Minä kannoin kirjastosta Haahtelat, Morrisonit ja Häivähdys purppuraa ja kaikki se jäi. En tiedä, mitä tapahtui paitsi kova helle ja paljon vieraita. Olin iltaisin niin poikki, etten kertakaikkiaan jaksanut mitään.

  Silti: Olen niin onnellinen, että tämän kesän kirjakseni tuli Saralta saamani Sininen linna. Se oli juuri oikea kirja minulle oikealla hetkellä!

  Tyrskyt on todellakin jotakin ja ellet ole lukenut Fletcherin Meriharakoita, niin suosittelen.

  VastaaPoista
 5. Leena Lumi, onneksi löysit ainakin tuon yhden täydellisen kesäkirjan tänä kesänä.

  Meriharakat oli kesäkirjalistallani muutama vuosi sitten. Fletcher on minulle näköjään kesäkirjailija. :D

  VastaaPoista
 6. Höh, kirjoitin jo kommentin aiemmin mutta se hävisi jonnekin. No, otetaan uusiksi:

  Jäi sellainen kirjastokierre päälle ettei oman hyllyn kirjoihin ehtinyt koskea ollenkaan, ja senpä vuoksi kesäkirjapinostani tulikin syyskirjapino. :) Janssonin Kesäkirjan sain minäkin juuri luettua ja toinen listalla ollut, Saramagon Oikukas kuolema, on nyt kesken.

  VastaaPoista
 7. Jo vain, Tyrskyt on myös oiva syyskirja, vaikka sijoittuukin kevääseen ja kesään!

  Minulla ei ollut mitään sen suurempia lukusuunnitelmia kesäksi. Tartuin jälleen siihen samaan mihin aina muulloinkin. Yksi poikkeus kuitenkin oli! Halusin nimittäin ajoittaa Janssonin Vaarallisen juhannuksen lukemisen juuri juhannukseen ja näin tein. Se oli minun todellinen kesäkirjani. Nautin myös suunnattoman paljon Gallayn toisesta kirjasta, Rakkaus on saaresta. Se sopi niin hyvin alkukesän ensimmäisiin helteisiin!

  VastaaPoista
 8. Oi, uskallankohan edes katsoa, mitä kaikkea minun kesäkirjalistalla oli ja miten on käynyt ;D

  VastaaPoista
 9. Minä en tehnyt mitään kesäkirjalistaa, ja se jäi vähän harmittamaan. Luin vain mitä nenä eteen toi. Täytyy kyllä ensi kesänä toimertua. :)

  VastaaPoista
 10. Haa! Hauskaa, juuri postailin vähän samassa hengessä huomaamattani. Täytyypäs linkitellä sinun kirjoitukseesi.

  Kesälistalle kävi niin kuin yleensä: luin mitä sattuu ja aikalailla eri kirjoja kuin olin ajatellut. Toisaalta jokin kriteereistä pitikin ja moni kirja jäi minullakin vielä odottelemaan.

  Tyrskyt voisi sopia tosiaan syksyyn...

  VastaaPoista
 11. Oli hauska törmätä eilen. :) Insoiroivaa kirjasyksyn ja syyskuun alkua!

  VastaaPoista
 12. Satu, syyskirjapino on aivan yhtä hyvä kirjapino kuin kesäkirjapinokin. Mietiskelin juuri, että pitäisikö tehdä syyskirjalista, mutta jotenkin ajatus ei tuntunut niin kivalta kuin kesäkirjalista. Kesäkirjoihin liittyy niin voimakkaasti sellainen loputtoman ajan harhaluulo. :D

  Laura, minäkin olen joskus ajoittanut Vaarallisen juhannuksen juhannusaikaan. :) Aiotko nyt muuten ajoittaa Muumilaakson marraskuunkin? Rakkaus on saari sopi muuten varmasti tosi hyvin hellekauteen ja kesän alkuun.

  Susa, rohkeasti vaan tunnustamaan luetut ja lukemattomt! :D

  Peikkoneito, ehkä sun pitää tehdä syyslista! Ja sitten ensi kesäksi kunnon kesäkirjalista. :)

  Valkoinen kirahvi, kuulostaa ihan tyypilliseltä kesältä. :D Joskus kaikki vaan menee ihan eri tavalla kuin luulee, mutta toisaalta saatta sitä joskus kesän jälkeen huomatakin, että tekikin kaiken mitä piti. Vaikka mulle ei yleensä jälkimmäista tapahdu...

  Terhi, kiitos samoin! :)

  VastaaPoista
 13. Mulla ei kyllä toimisi tuollainen valmis lista ollenkaan, menee niin fiiliksen mukaan se, että mitä tekee mieli lukea milloinkin. Ja tietty kaikkein kiinnostavimmat tapaukset kiilaavat aina heti seuraaviksi.

  Omiin kesälukemisiini olen kyllä tyytyväinen kun sain luettua nämä:

  - House of Night sarjan toistaiseksi ilmestyneet (on kyllä niin ärsyttävä sarja kun eivät edes yritä sisällyttää kunnollista omaa tarinaa yhteen kirjaan vaan juttu jää aivan kesken ja jatkuu aina seuraavassa suoraan)

  - Sookie Stackhouse -kirjat (näistä osa lojuikin hyllyssä pitkään kun en meinannut saada ekaa kirjaa millään luettua mutta kakkososasta lähtien olin heti koukussa) Vika (Dead Reckoning) oli kyllä myöskin hieman pettymys kun olisin enemmän toimintaa odottanut siihen mutta ehkä sitten seuraavassa taas...

  - Harry Potterit, vihdoin ja ihan ekaa kertaa siis. Hieman liiankin nopeasti taisi tulla lukaistua nämä läpi kun ei aina oikein henkilöt pysyneet mielessä, joten pitänee lukea sarja uudelleen jossain vaiheessa

  Nyt lukuvuoroaan odottavat mm Cassandra Clare, Becca Fitzpatrick, Diana Gabaldon, Philippa Gregory, J.R. Ward, Bernard Cornwell ja George R.R. Martin.

  t. Kata

  VastaaPoista
 14. Kata, melko sarjapainotteinen lukukesä sulla! :) Sarjat on kyllä siitä hyviä kesäkirjoja, että ne jatkuvat pitkään, jos vaan on tarpeeksi aikaa lukea.

  Mielenkiintoisia kirjoja lukuvuoroa odottelemassa! Et ole kirjablogia ajatellut aloittaa? ;)

  VastaaPoista
 15. Monesti yritän juuri kerätä sarjasta useamman osan hyllyyn kun tykkään sitten lukea niitä suht peräkkäin kun on vielä edellisen tapahtumat ja henkilöt tuoreena muistissa.

  Jaa, että oma blogi... Sitä pitää vielä miettiä :)

  VastaaPoista
 16. Kyllä! Lisäksi kun on tälläinen lukuahmija niin ei malta jättää mitään kesken. :D Ja mieti, mieti! ;)

  VastaaPoista
 17. Täällä ilmoittautuu myös yksi, joka ei ehtinyt (tai jaksanut) lukea kaikkia kesäksi suunnittelemiaan kirjoja. Mutta eipä se haittaa, koska nyt kyseiset kirjat siirtyivät sitten syksyn lukulistalle. Ja minullekin on jo suuri nautinto itse listojen laatiminen ja suunnittelu (hauska huomata, että en ole ainoa, joka näin tuumailee), joten en stressaa kirjojen lukemisesta tai lukematta jättämisestä (paitsi ehkä yliopiston tenttikirjojen kohdalla ;)

  Stressitöntä ja nautiskelevaa kirjasyksyä sinulle marjis ja muille lukijoille! :)

  VastaaPoista
 18. Kiitos, sinidean! :) Ainakin näyttää siltä, että lukusyksy on alkanut todella antoisasti. Harmillisesti myös työt ovat alkaneet hyvin kiireisinä, niin ei oikein iltaisin hanki jaksaa edes lukea. Onneksi on kuitenkin viikonloput. :)

  VastaaPoista
 19. No niin, nyt se on sitten olemassa... Uusi kirjablogi löytyy osoitteesta: http://luettujamaailmoja.blogspot.com/

  (apua, mitäköhän sitä tuli tehtyä!)

  VastaaPoista
 20. Kata, mahtavaa! Hyvä päätös! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti