Siirry pääsisältöön

L. J. Smith: Vampyyripäiväkirjat 4 – Pimeän piiri

Vampyyripäiväkirjojen suomentaminen jatkuu kiitettävällä vauhdilla. L.J. Smithin vuonna 1991 julkaistu sarja onkin ollut piristävää luettavaa. Nyt ilmestyi sarjan neljäs osa, Pimeän piiri. Edellinen kirja, Verivala, päättyi niin lopulliseen tilanteeseen, että vähän ihmettelin, miten siitä voitaisiin jatkaa. Mutta näköjään ihan hyvin.

Tällä kertaa päiväkirjoja kirjoittaa Bonnie, vaikka kirjoittaminen onkin lähinnä nimellistä. Pimeän piiri alkaa nimittäin sellaisella vauhdilla, ettei siinä paljon päiväkirjoja ehdi kirjoitella. Muutenkin Bonnie on tapahtumien keskiössä, vaikka Meredithkin saa oman osansa toiminnasta. Bonnie on ollut suosikkihahmoni jo aiemmissakin kirjoissa, joten olen iloinen, että Pimeän piirissä päästään hänen päänsä sisälle.

Pimeän piirin varsinaiset tapahtumat alkavat, kun Caroline järjestää juhlat tyttöjen kesken kuten silloin ennen, kun kaikki oli vielä hyvin. Jotain outoa on kuitenkin käynnissä, ja tapahtumat kääntyvät hetkessä kauhun puolelle. Pian yksi tytöistä on kuollut ja pelko alkaa levitä. Kaupungissa on uusi pääpahis, joka haluaa tappaa – ja verisesti.

Olin iloisesti yllättynyt siitä, miten jännittävästi Pimeän piirin tapahtumat lähtivät käyntiin. Nuo pieleen menevät juhlat olivat oikeasti aika karmaisevat. Pidin myös siitä, että Elenan ystävien persoonat tulivat tässä kirjassa hienosti esille. Se varsinainen päävihollinen oli kuitenkin minulle pieni pettymys. Myös kirjan lopputaistelu päättyi mielestäni vähän tyhmästi. Mutta muuten kirja oli ihan yhtä hyvä kuin aiempi trilogiakin.

Vampyyripäiväkirjat eivät jahkaile tapahtumissa, vaan toimintaan hypätään suoraan. Sellaista pitäisi olla uudemmissakin kirjoissa! Smith on Wikipedian mukaan tehnyt sopimuksen lisäkirjoista, joten on mielenkiintoista nähdä, onko hänen kirjoitustyylinsä muuttunut vuosien aikana. Toivottavasti ei ainakaan liikaa, sillä pidän näistä juuri tällaisina.

Tämän Pimeän piirin jälkeen tulossa on uusi trilogia, joka kantaa nimeä Uusi aika. Sen ensimmäinen osa, Uusi aika: Suden hetki ilmestyy jo loppuvuodesta; tällä hetkellä ilmestymisajaksi on ilmoitettu lokakuu. Jatkosta ei ole vielä tietoa, mutta toivottavasti loputkin kirjat tulevat samassa tahdissa kuin nämä aikaisemmatkin.

Lue myös arvioni sarjan kolmesta edellisestä osasta: Korpinmusta, Sielunkumppani ja Verivala

Lukunäyte sivulta 35:
"Ajatelkaa Elenaa. Koettakaa nähdä hänet mielessänne. Jos hän on siellä jossain, meidän pitää vetää hänet tänne."
Isossa huoneessa tuli hiljaista. Pimeässä ummistuneiden silmäluomiensa takana Bonnie näki vaalean kullan väriset hiukset ja lasuurinsiniset silmät.
"Tule, Elena", hän kuiskasi. "Puhu minulle."
Osoitin alkoi liikkua.

Pimeän piiri Otavan sivuilla ja Adlibriksessä.

L. J. Smith: Vampyyripäiväkirjat 4 – Pimeän piiri (The Vampire Diaries 4 – The Dark Reunion). 221 sivua. Suomentanut Pirkko Biström. Otava, 2011.

Kommentit

 1. Minä en ole lukenut vampyyripäiväkirjoja itse asiassa ainuttakaan, mutta vaikuttaa kyllä siltä, että voisin pitääkin. Kiitos arviosta!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! Jes! Heti kirjastoon ;)

  VastaaPoista
 3. Tessa, mä en tykännyt ollenakaan siitä ekasta, mutta seuraava sai mut kääntämään kelkkani. :D

  Peppi, toivottavasti tärppää heti! :)

  VastaaPoista
 4. Minä olen lukenut näistä 4 ensimmäistä kirjaa englanniksi, kun silloin ei vielä näitä oltu ruvettu suomentamaan. Ajattelin nämä kuitenkin jossain vaiheessa lukea vielä suomeksikin :)
  Oletko seurannut sarjaa tv:stä?

  VastaaPoista
 5. Jenni, en ole katsonut sarjaa, mutta jossain vaiheessa tekisi mieli katsoa sekin. Pitää vaan ehkä ensin unohtaa näitä kirjoja vähän, koska sarja menee kuulemma ihan eri maailmassa. :D

  VastaaPoista
 6. Olen kertakaikkiaan rakastunut näihin kirjoihin, mutten tätä osaa ole ehtinyt lukea.
  Mutta vissiin täytyy.

  VastaaPoista
 7. Mate, lue äkkiä, sillä kohta ilmestyy jo seuraava! ;) Sen ilmestymisaika taisi olla tässä lokakuun loppupuolella.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti