Siirry pääsisältöön

Elina Innanen: Viiden tähden vegaani – Herkkuruokaa kasviksista

Sekaruoan syömisessä on se hyvä puoli, että voi poimia erilaisista ruokavalioista kaikki parhaat puolet. Nyt kokeiluun päätyi Elina Innasen Viiden tähden vegaani – Herkkuruokaa kasviksista -kirja. Kauniissa kirjassa on toinen toistaan herkullisemman näköisiä ruokakuvia ja helpon tuntuisia ohjeita.

Innanen on ollut vegaani kymmenisen vuotta ja harrastanut ruoanlaittoa saman ajan. Hän pitää myös Chocochili-ruokablogia. Osa kirjan ohjeista löytyy myös blogista. Viiden tähden vegaani on kokoelma Innasen suosikkireseptejä. Kirjaan on koottu monenlaisia ohjeita alkuruoista pääruokiin sekä mielenkiintoisia lisukkeita ja leivonnaisia.

Minua ilahduttaa suuresti se, että kirjan reseptit ovat oikeasti helppoja ja lyhyitä. Toki kaikkia aineita ei ihan perusruokakaupasta saa, mutta kaurakermat ja muut löytyvät lähimarketistakin. Olisin halunnut kokeilla Viiden tähden vegaanin ohjeilla seitania, mutta unohdin ostaa toisen olennaisen aineksen erikoiskaupassa käydessäni. Pitää siis kokeilla sitä joskus toiste. Aivan varmasti tulen testaamaan myös tämän kummallisuuden.

Kokkauskokeiluksi valitsin Viiden tähden vegaanista tällä kertaa kermaisen sieni-salviapastan. Ohje oli helppo ja kaikki ainekset löytyivät helposti. Ruoka on aika kevyt ja minä olisin kaivannut lisukkeeksi jotain hiukan tuhdimpaa, mutta pasta sopii tosi hyvin esimerkiksi kesälounaaksi silloin, kun illalla on tiedossa vaikka grillausta. Kirjassa on paljon muitakin ohjeita, joita on pakko kokeilla, esimerkiksi kannessa oleva viikunafocaccia.

Myös Viiden tähden vegaanin kuvat ovat Innasen ottamia. Olen erittäin vaikuttunut kuvista, sillä tiedän, miten vaikeaa ruoan kuvaaminen on. Innanen kertoo blogissaan harrastavansa valokuvausta, mutta kirjan kuvat ovat mielestäni ihan ammattitasoa. Niille on myös taitossa annettu runsaasti tilaa, ja taitto on muutenkin ilmavaa ja kaunista. Kirja on siis todella onnistunut kokonaisuus ja sitä voi suositella myös sekaruoan ystäville. Kokeilkaa ihmeessä!

Viiden tähden vegaani Moreenin sivuilla ja Adlibriksessa.

Innanen, Elina: Viiden tähden vegaani – Herkkuruokaa kasviksista. 120 sivua. Kansi Satu Konttinen. Moreeni, 2011.

Kommentit

  1. Havahduin tätä lukiessa siihen, että miksiköhän itse en edes kannatuksen vuoksi ole tullut hankkineeksi niitä muutamaa vegaanista keittokirjaa mitä markkinoilla on.. Kasvissyöjä kun kuitenkin olen, sitähän saattais tehdä uusia makulöytöjä reseptien kautta :) Taitaa olla siis matka kirjakauppaan edessä :)

    Seitanista - se ei ole sitten helpoimmasta päästä tehdä itse. Valmiina ei oikein saa eli sikäli kannattaa kokeilla, jos melkein kaikki ainekset jo kasassa on! Tai sitten oon ite vaan niin rähmäkäpälä, etten oo saanut täysin onnistumaan. Asiaan voi vaikuttaa sekin, että oon tehnyt aina niin ison satsin kerralla, että uudelleen kokeilut on aina kestänyt liian pitkään. Just tossa yks päivä kyllä oli mielessä, että josko sitä joulun jäljiltä olis toipunut ja kokeilis tälleen kesälläkin :D Mulle kun se on tullut tutummaksi seitankinkku nimellä, on ollut jouluista ruokaa siten.

    VastaaPoista
  2. Hui, alkoi jännittää toi seitan :D Tossa kirjassa oli pari tosi houkuttelevaa marinadia sille. Pitää ehkä siis kokeilla pieni erä, ettei tule heti masennusta. :D

    Jos muuten tekee mieli makeita herkkuja, löytyy Moreenilta myös vegaaninen leivontakirja, Puputyttö ja vohvelisankari. Olen leiponut siitä ihan mielettömän hyvää suklaa-vadelmajuttua. :)

    VastaaPoista
  3. Ja kun selasin loppuun asti linkin takaa löytyneen, hups.. Ainesosaluettelo näyttää paljon lyhyemmältä ja tuon ohjeen mukaan keitetään. Mulla olevassa ohjeessa tulee oluthiivauuteesta lähtien kaikkea jännää ja se paistetaan uunissa. Älä siis pelästy! Mäkin taidan kokeilla just tolla ohjeella, voi tullakin ihan toisenlaista.
    Ja jos ei onnistuis, Bistro Artesana (sörnäisissä) tarjoilee kokin tekemänä tosi hyvää seitania ;)

    Ja juu, sisäisen leipurinkin taidan herätellä kirjaostoin :) Makunystyröiden kera kiittelemme erittäin monipuolisesta kirjablogista!! :)

    VastaaPoista
  4. Olepa hyvä vaan! :) Mun pitää siis hakea tuo toinenkin jauho, että pääsee kokeilemaan.

    VastaaPoista
  5. Me syömme poikaystäväni kanssa useinkin seitania, eikä sen valmistus oikeasti kovin vaikeaa ole, kunhan pääsee kärryille. Teemme yleensä pelkästä gluteenijauhosta ja maustamme hyvin, mutta jos ruoan rakenne on kovin tärkeä niin gramjauhot voivat olla tarpeen. Itse voin syödä vähän hassurakenteistakin ruokaa.

    Seitania voi maustaa mielensä mukaan miten vaan ja kokeilemalla löytyy paras mausteseos itselle. Eli savupaprikajauhe ei esim ole välttämätön :D

    Mutta kannattaa kokeilla! Lihankorvikkeena loistava.

    VastaaPoista
  6. Katri, kiitos kannustuksesta. :) Aion ensin kokeilla tuolla gramjauholla, mutta jos siitä tulee hyvää, voin kokeilla myös pelkkää gluteenijauhoa. Jossain toisessa ohjeessa oli myös käytetty soijajauhoja. Ja mausteita pitä siis muistaa lisätä reippasti. :D

    VastaaPoista
  7. Seitanin tekeminen ei ole todellakaan vaikeaa! :) Tosin itse en ole koskaan tehnyt pelkästä vehnäjauhoista vaan kiltisti käyttänyt gram- eli kikhernejauhoja, gluteenijauhoja ja soijajauhoja. Hyvää ja helppoa! Vinkkinä muuten kaikille, että gramjauhoja saa kaikkein halvimmalla kun ostaa jostain kaupasta kikherneitä ja pyytää jauhamaan ne. :) Kilohinta tippuu kummasti. Lahdessa ainakin EkoQuussa saa jauhatettua.

    VastaaPoista
  8. Uudii, kiitos vinkistä! :) Pitääpä mennä kysymään vaikka Ruohonjuuresta, jos he jauhaisivat minulle noita kikherneitä. Tai ainakin voisi niitä jauhoja käydä etsimässä :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti