Siirry pääsisältöön

Kirjoja ja kosmetiikkaa

Blogeissa on jo jonkin aikaa kiertänyt Top10-haaste, jossa on pitänyt listata 10 lempikirjaa sekä 10 suosikkikosmetiikkaa. Sain haasteen Miialta Kolmas linja -blogista, joten tuli minunkin vuoroni tarttua listaushaasteeseen.

Top10-kirja(ilija)t
Kaikki kirjojen ystävät tietävät, että on mahdotonta listata 10 parasta kirjaa. Siksi huijaankin nyt aika paljon ja listaan 10 minulle tärkeää kirjailijaa kautta aikojen. Tehtävä on edelleen aika vaikea, mutta paljon helpompi kuin 10 parhaan kirjan listaaminen.

1. Astrid Lindgren
Kirjat ovat tuttuja jo ajalta ennen kuin osasin lukea, mutta edelleen niistä löytyy uusia asioita.
2. Tove Jansson
Tajusin onneksi jo varhain, miten loistavia kirjoja Muumit ovat. Sittemmin olen varovaisesti tutustunut myös muihin Janssonin teoksiin.
3. Stephen King
Suorastaan ahmin Kingin kirjoja teini-iässä. En ole pitkään aikaan lukenut hänen kirjojaan, mutta King oli minulle niin tärkeä nuorena, että hän säilyttää silti paikkansa listalla.
4. J. R. R. Tolkien
Taru sormusten herrasta on niin tuttu, että osaan siitä joitain pieniä pätkiä ulkoa. Myös muut Tolkienin suomennetut kirjat olen lukenut, osan monta kertaa ja osan vain kerran.
5. Umberto Eco
Foucaultin heiluri avarsi mieltäni. Näistä uusimmista suomennoksista en ole niin paljon pitänyt, mutta ajattelen Ecoa hyvin lämpimästi edelleen.
6. J. K. Rowling
En ole koskaan odottanut mitään kirjoja niin paljon, kuin viimeisiä Harry Potter -kirjoja. Muistan edelleen, miltä tuntui saada Harry Potter and the Half-Blood Prince luettavaksi ja miten pyöräilin eväiden kanssa Porin Kirjurinluodolle sitä lukemaan ihan rauhassa yksikseni.
7. Ursula K. Le Guin
Kirjailija, jonka kirjat ovat olleet mukanani monena ikäkautena. Nuorena pidin Maameren tarinoista, mutta nyttemmin kirjailijan scifikirjat ovat minulle tärkeämpiä.
8. Jane Austen
Olen ymmärtänyt Austenin hienouden vasta aikuisemmalla iällä. Uskomaton tyylitaju.
9. Margaret Atwood
Yksi ehdottomia suosikeitani, jonka kirjoja ja ajatuksia arvostan todella paljon.
10. George R. R. Martin
Mietin pitkään, kuka saisi tämän viimeisen paikan. Martin vei sen siksi, että odotan tällä hetkellä eniten hänen uusinta kirjaansa, A Dance with Dragonsia, jonka aion kuitenkin lukea vasta suomennoksena (jos vaan maltan).

Top10-kosmetiikka
Käytän todella vähän meikkiä ja muutenkin teollista kosmetiikkaa, joten lista on enimmäkseen tällaista viherhippeilyä. Vähän jännitti keksinkö tarpeeksi tuotteita, mutta sain sittenkin 10 suosikkituotteen listan ja vielä jäi jotain listan ulkopuolellekin.

1. Pellavarouhenaamio
Pellavarouheesta ja kiehuvasta vedestä sekoitettava naamio pelastaa niin näppyläisen kuin kuivankin ihon.
2. Kylmäpuristettu luomukookosöljy
Käytän yövoiteena kasvoille pari kertaa viikossa. Sopii tarvittaessa muuallekin ja myös hiustenhoitoon.
3. Kasvojen höyrytys
Mikään ei puhdista kasvoja kuten höyrytys.
4. Rosmariinikasvovesi
Rosmariinitee on ihanan tuoksuinen kasvovesi. Sitä voi myös piristää muilla yrteillä.
5. Body Shopin C-vitamiini-mikrokuorinta
Tehokas ja hellävarainen kuorintavoide. Olen etsinyt luonnollisempaa vaihtoehtoa tälle, mutta en ole vielä löytänyt tarpeeksi hyvää. Klik!
6. Vihreä savi
Savijauhe sekoitetaan veteen tai yrttiteehen. Sopii naamioksi kasvoille, hiuksiin ja vartalolle. Nyt testissä on Argitalin vihreä savi -jauhe. Klik!
7. Body Shopin merilevä-ionisavinaamio.
Laiskan päivän tehokas puhdistusnaamio. Klik!
8. Musta ripsiväri
En ole merkkiuskollinen, joten ostan milloin mitäkin.
9. Mineraalimeikkipuuteri
En ole löytänyt vielä täydellistä, eli vinkkejä otetaan vastaan! Haussa on peittävä, mutta kevyt ja nopeasti laitettava meikkipuuteri, joka olisi mahdollisimman puhdas mineraalipuuteri.
10. Guccin Rush-hajuvesi
Ikisuosikkini! Käytän harvoin, mutta pidän tuoksusta todella paljon. Myös Escadan kesätuoksut ovat usein hyviä.

Haasteeseen voivat tarttua kaikki, jotka sitä eivät vielä ole tehneet eivätkä koe sitä liian ylivoimaisena.

Kommentit

 1. Minusta LeGuinin Osattomien planeetta on hyvä, Maameren tarinat hieman ahdistaa, Muumit on mukavia :)

  VastaaPoista
 2. Muumit on kyllä erittäin mukavia. :) Oletko muuten lukenut noita uusia Le Guinin hainilaissarjan suomennoksia? Avain on julkaissut kaksi sarjan ekaa kirjaa viime ja tänä vuonna. Arviot löytyvät myös mun blogista. :)

  VastaaPoista
 3. En ole lukenut, tutustun postaukseesi ja luen jonkun kokeeksi syksymmällä.

  VastaaPoista
 4. Jokke, mahtavaa! Mulla on tarkoituksena lukea kaikki hainilaissarjan kirjat järjestyksessä, tai ainakin ne, jotka saa suomeksi. Elättelen kyllä toiveita, että Avain julkaisisi vielä nuo kaksi puuttuvaakin. Tuo Osattomien planeettakin kuuluu siihen sarjaan. Haluaisin sen omaksi, mutta sitä on tosi vaikea löytää kohtuuhinnalla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti