Siirry pääsisältöön

Susan Krinard: Pimeällä puolella

Nämä uudet Harlequinin Nocturne-kirjat ovat olleet aika viihdyttäviä luettavia. Ne toimivat erittäin hyvin varsinkin työmatkoilla, kun ei oikein jaksa keskittyä mihinkään älylliseen tai vakavaan luettavaan – varsinkaan työpäivän jälkeen. Tämä Susan Krinardin Pimeällä puolella ei kuitenkaan oikein toiminut. Se on mielestäni selvästi heikoin näistä tähän mennessä ilmestyneistä kirjoista.

Ainekset kirjassa olisivat olleet kuitenkin ihan kohdillaan. Päähenkilö on vapaa ja itsenäinen nuori vampyyrinainen 1920-luvulla New Yorkissa, jossa paheellinen jazz soi salakapakoissa. Hän tapaa kiinnostavan ihmissusimiehen, mutta alkava romanssi kituu ennakkoluulojen ja epäilysten kourissa. Samaan aikaan on tapahtumassa jotain hämärää sekä vampyyrien että ihmissusien klaaneissa ja päähenkilöiden ystävätkin katoavat.

Hyvistä puitteista huolimatta Pimeällä puolella ei oikein ottanut siipiä alleen. Luulen, että eniten minua häiritsi se, että henkilöt koko ajan puhuivat ja selittivät asioitansa. Hyvään melodraamaan olisi tarvittu myös mukaan hiukan huumoria, jottei tarina olisi ollut ihan niin vakava. Nyt oikeamieliset sankarit olivat liian hyveellisiä, mutta myöskään roistoista ei noussut yhtään karismaattista vihollista muiden yli.

Mielenkiintoisinta kirjassa olivat kohdat, joissa kirjailija oli tuonut jotain uutta vampyyri- ja ihmissusimyyteihin. Molemmat perusaiheet ovat jo niin käytettyjä, että pienetkin variaatiot lisäävät kiinnostavuutta. Pimeällä puolella -kirjassa tällaista uutta virtaa myytteihin toi tiedemiesvampyyrin kehittelemä salaperäinen aine, jonka voimat ja vaikutukset voisivat tuoda suuria muutoksia vampyyriklaanien elämään.

Lukunäyte sivulta 80:
Pepper ojensi sakset, ja Allie oli juuri saanut Rubyn uuden polkkatukan viimeisteltyä, kun yökerhon ovelta kuului huutoa ja hälyä.
Ruby hengähti nähdessään miehen, joka syöksyi sisään. Alliekin tunnisti hänet heti. Ja hän tiesi, miksi mies oli täällä. Hänen sydämensä alkoi rummuttaa oudosta jännityksestä.
Miehen kiiluva keltainen katse löysi Allien ja Rubyn hetkessä. Hän lähti harppomaan heitä kohti.
– Neiti Chase, mitä Jumalan nimessä te olette tehneet sisarelleni? Griffin Durant huusi.

Krinard, Susan: Pimeällä puolella (Chasing Midnight, 2007). Suomentanut Eeva Koskimies. Harlequin, 2010.

Kommentit

  1. Minäkin innostuin harlequinin nocturne-sarjasta, mutta vielä en ole häikäistynyt (vasta 1 nocturne takana). Kiinnostavat kannet ja aihepiirit houkuttavat kokeilemaan lisää..

    VastaaPoista
  2. Jeps! Nää on hyviä välipaloja. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti