Siirry pääsisältöön

P.C. Cast: Valittujen taisto

P.C. Castin Partholon-trilogian ensimmäisessä Jumalattaren valittu -kirjassa oklahomalainen Shannon Parker siirtyi outoon maailmaan, jossa hän joutui täyttämään kaksoisolentonsa tehtävät jumalattaren ylipapittarena. Shannon sopeutui uusiin tehtäviinsä, ja uuteen avioliittonsa, nopeasti ja hän pelasti koko maan kauhistuttavalta viholliselta.

Tässä sarjan toisessa osassa, Valittujen taistossa, raskaana oleva Shannon joutuu vastoin tahtoaan takaisin omaan maailmaansa. Hän saa pian kuulla, että hänen kanssaan paikkoja vaihtanut Rhiannon on sotkenut Shannonin entisen elämänsä täydellisesti. Kaiken lisäksi Rhiannon yrittää tuoda maailmaan jotain todella pahaa. Shannonin on selvitettävä asiat ensin vanhassa maailmassaan ja sen jälkeen päästävä vielä jotenkin takaisin uuteen kotiinsa Partholoniin.

Valitujen taisto käynnistyi hiukan hitaasti, mutta edellisestä kirjasta tuttuun vauhtiin päästiin kuitenkin lopulta. Tähän maailmaan tuodut tapahtumat eivät olleet aivan yhtä kiinnostavia kuin edellisessä kirjassa, jossa lukija sai tutustua kokonaan uuteen maailmaan. Toisaalta kahden maailman väliset juonteet avasivat juonen kululle runsaasti mahdollisuuksia.

P.C. Cast on hakenut tarinaan aineksia myös vanhoista myyteistä ihan onnistuneesti, vaikka niiden käsittely jäikin aika kevyeksi. Kirjassa on kuitenkin kaikki hyvän viihdekirjan ainekset ja sopivassa suhteessa ennalta arvattavuutta ja yllätyksiä. Pidän sarjassa erityisesti päähenkilön rempseästä asenteesta.

Sarjan viimeinen osa, Valontuoja, ilmestyy jo parin viikon kuluttua. Joku kyseli tuolla aikaisemmin, mistä näitä Nocturne-kirjoja voi ostaa, ja selvittelin hiukan asiaa. Kirjat ovat myynnissä kuusi viikkoa julkaisunsa jälkeen kaupoissa, esimerkiksi ihan tavallisissa ruokakaupoissa. Sen jälkeen kirjoja voi tilata Harlequinin nettisivuilta.

Lue myös arvosteluni sarjan ensimmäisestä osasta, Jumalattaren valittu.

Lukunäyte sivulta 102:
Kahvia... Tuoksu kutkutteli aistejani, herättäen muistoja laiskoista lauantai-aamuista kotona. Olin jauhanut itse kahvinpavut, keittänyt kahvin ja lorauttanut sekaan runsaasti kermalikööriä, ennen kuin olin palannut sänkyyn lekottelemaan kahvimukin ja hyvän kirjan kanssa.
Mutta Partholonissa ei ollut kahvia, muistin yhtäkkiä.

Cast, P.C.: Valittujen taisto (Divine by Choice, 2006). Suomentanut Eeva Koskimies. Harlequin, 2010.

Kommentit

 1. Kuulostaa siltä, että voisin hyvinkin lukea ainakin ensimmäisen osan.

  VastaaPoista
 2. Tessa, kyllä kannattaa kokeilla. :) Nämä ovat muuten todella nopealukuisia kirjoja, joten koko sarjaankaan ei paljoa aikaa mene.

  VastaaPoista
 3. Yritin etsiä sitä kirjaston haussa mutta sitä ei löytynyt :((

  VastaaPoista
 4. JÅnnamuumi, luulen ettei näitä löydy juurikaan krijastoista, kun ovat ehkä niiden mielestä liian heppoista kirjallisuutta. :( Tiedän ainoastaan sellaisen poikkeuksen, että Espoon kirjastossa on omat fantasiavastaavat, jotka ovat hankkineet Nocturne-sarjaa pääkaupunkiseudeun kirjastoon. Mutta olen kuullut että kirppareilta näitä vanhempia kirjoja voi löytää ihan pikkurahalla, samoin Huuto.netistä. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti