Siirry pääsisältöön

Kirja-alen löytöjä


Tämänvuotinen kirja-ale meni osaltani erittäin maltillisesti. Alekirjoja tuli ostettua vain yhdeksän kappaletta ja rahaakaan ei tainnut mennä kuin kolmisen kymppiä. Löydöt olivat silti ihan ykkösluokkaa. Olen erittäin tyytyväinen sekä niihin että siihen, etten kuitenkaan hamstrannut kirjoja ihan mahdottomasti.

Varsinkin Maarit Verrosen Karsintavaihde ilahdutti, sillä olin juuri ajatellut, että se pitäisi lukea. Muita kaunokirjallisia löytöjä olivat J. Pekka Mäkelän Nedut, joka kertoo neandertalilaisten paluusta Maahan, Mikael Niemen Verenimijät ja J.G Ballardin Super-Cannes.

Tietokirjapuolen löytöjä olivat Margaret Atwoodin Velka ja vaurauden varjopuoli, Jaana Kapari-Jatan Pollomuhku ja Posityyhtynen sekä Sisko Ylimartimon Satujen elämää, elämän satuja, joka kertoo H.C. Andersenista. Lisäksi ostin yhden satukirjan, eli Kenneth Grahamen Vastahakoisen lohikäärmeen, ja Anni Sumarin toimittaman ja suomentaman Odinin ratsun, jossa on skandinaavisia jumaltarinoita.

Tällä kertaa kaikki kirjat ovat minulle uusia, eli en ole lukenut niistä yhtään. Usein alesta tulee nimittäin ostettua myös sellaisia kirjoja, jotka on jo testattu. Onko pinossa teille tuttuja kirjoja? Entä teittekö löytöjä kirja-aleista?

Kommentit

 1. Minulle tuttu on ainoastaan Pollomuhku ja Posityyhtynen. Se oli tosi mielenkiintoinen ja hauska kirja, valotti sitä puolta kirjallisuudesta, josta ei niin kauheasti puhuta. Tai puhuttu, ennen Pottereita ja Kapari-Jattaa - siltä minusta ainakin tuntuu.

  VastaaPoista
 2. Joo! Odotan innolla, että pääsen sen lukemaan. Olen ilmoittautunut kevääksi yhdelle nettikurssille, jonka aihe on kääntämisen teoriat, joten ehkä kirjasta on iloa siinä kurssillakin. :)

  VastaaPoista
 3. Sinun ostamasi kirjat ovat minulle aika tuntemattomia, mutta esim. Verroseen haluaisin tutustua:) Itse tein myös mukavia alelöytöjä noin viikko sitten kun kolusin kirjakaupat läpi:)

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Ostin Verrosen Karsintavaiheen jo syksyllä alennuksesta, mutta lukematta on edelleen. Niemen Verenimijät olen lukenut, se oli varsin yököttävä! Kapari-Jatan kirjasta olen kuullut, mutta en lukenut, vaikka olisi varmasti kiinnostava katsaus kääntämiseen. Hyviä kirjavalintoja olet tehnyt, ja halvalla!

  VastaaPoista
 5. Oho, loistava hinta-määrä-laatusuhde! Kaikki nuo kirjat ovat minulle ihan vieraita. Kirja-alet ovat jääneet väliin, täällä on vain Suomalainen ja Info niin valitettavasti harvemmin löytyy mitään kovin sykähdyttävää.

  VastaaPoista
 6. Mäkin ostin osan noista pelkästään sen takia, että ne olivat nimeltä tuttuja mutta muuten siis ihan vieraita. Ajattelin, että olisi hyvä kokeilla niitä. :)

  Olethan Tessa huomannut, että nettikirjakaupoissakin on ale. :)

  VastaaPoista
 7. Pollomuhku on tuttu kirja. Mä en tehnyt aleista niin montaa löytöä, että olisin jaksanut kirjoittaa niistä postauksen. Paras mukaan tarttuneista taitaa olla Häivähdys punaista, se Hella Wuolijoki -kirja.

  VastaaPoista
 8. Velma, mä en olekaan lukenut tuota Häivähdys punaista -kirjaa. :) Mulla on Hella Wuolijoen kokoinen aukko sivistyksessäni.

  VastaaPoista
 9. Nedut, mikä loistava kirja. Okei, kaikki eivät siitä pidä. Esimerkiksi pikkuveljelleni sen lukeminen on tuskaa (pyysi jotain scifikirjaa koulua varten), koska se on sen verran hidastempoinen. Mutta itse tykkään siitä kirjasta, siksi se on tullutkin hommattua omaksi. :) Voisi taas jossain välissä lukaista sen, jahka kouluhommia ja muita kirjoja saa pois alta...

  VastaaPoista
 10. Haltiamieli, on kyllä hassua, miten jotkut kirjat voivat olla ihan erilaisia lukukokemuksia. Yleensä osaan vähän arvioida lähipiirin lukumakua, mutta joskus menee silti suositukset ihan metsään. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti