Siirry pääsisältöön

Tänään oli virallinen kirjamessupäivä

Tai siis ainakin meidän lukupiirin virallinen messupäivä. Meillä on ollut jo monta vuotta perinteenä käydä kirjamessuilla sunnuntaina – niin tänäkin vuonna. Kirjamessuista on ollut paljon juttua jo monessa blogissa, mutta tässä kuitenkin pari huomiota tämän vuoden messuista.

Ensinnäkin tänä vuonna tuntui olevan jotenkin vähemmän ohjelmaa kuin yleensä. Olen pitänyt eniten paneelikeskusteluista, mutta niitä ei ollut juuri ollenkaan. Kirjailijahaastattelutkin ovat ihan mielenkiintoisia, jos on kiinnostava kirjailija. Niihin on vaan aina niin kauhea tungos. Eikä siellä nyt sattunut olemaan ketään sellaista, joka olisi ollut pakko nähdä.

Toiseksi, halpoja kirjoja ei ollut lainkaan samassa määrin kuin ennen. Olimme myös liikkeellä ihan sulkemisaikaan, jolloin on yleensä saanut jopa puoleen hintaan kirjoja, mutta tänä vuonna näytti 20 % alennus olevan hyvin suosittu. Olisin lisäksi kaivannut enemmän sellaisia vanhojen kirjojen poistopöytiä, mutta monella isolla kustantamolla tuntui olevan teemana tänä vuonna esitellä vain uutuuksia. Ja olihan niitä ihan mukava katsella.

Parhaimman näköinen osasto oli ehdottomasti Teoksella, joka oli panostanut kodikkuuteen. Olisi tehnyt mieli jäädä sinne kirjoituspöydän äärelle lepäilemään ja hipelöimään vanhaa kirjoituskonetta.

Lisäksi huomasin, että Moreeni (entinen Multikustannus) on laajentanut kustannusrepertuaariaan ja julkaissut pari tyylikkään näköistä dekkaria. Vaikka en olekaan dekkarifani, David Hewsonin Kuoleman vuodenaika vaikutti kiinnostavalta jopa minun mielestäni.

En jaksanut kovin paljoa innostua messuista tänä vuonna. Siihen vaikutti varmaan sekin, että olen ollut flunssakierteessä monta viikkoa ja edelleen toipilas. Parasta messuissa oli ehdottomasti eilinen kirjabloggareitten tapaaminen. Ihanaa, että Avain järjesti sellaisen, vaikka kirjamessujen alla riittää muutakin puuhaa.

Kommentit

 1. Hei, lähetin jo yhden kerran kommenttia ja se hävisi, kun nettiyhteys katkesi samalla -kääk! Yritän muistaa, mitä kirjoitin. Parasta oli minustakin toisten bloggareiden tapaaminen ja aika meni liian nopeasti eikä ehtinyt henkilökohtaisesti keskustelemaan, mutta ehkä toisella kertaa sitten. Kävin myös perjantaina, jolloin oli paljon rauhallisempaa antikvariaattien puolella ja vanhoissa kirjoissa oli todella kovat hinnat, nousevat vaan vuosi vuodelta. Kirjailijat jäi tänä vuonna näkemättä ja en tiedä oliko heitä nyt sitten vähemmän kuin aikaisemmin?

  VastaaPoista
 2. Mullakin katosi eilen pari kommnettia jonnekin. En myöskään voinut muokata sivuani, vaikka mun piti tehdä pieni lisäys. Bloggerin oikuttelua. :/

  Mä katsoin yhdestä sarjasta puuttuvaa kirjaa antikvariaattien puolella, mutta se maksoi 15 euroa! Eikä se ole mitenkään edes harvinainen! Käsittämätöntä. Turha kai sanoakaan että jäi ostamatta.

  Parast oli tosiaan ihmisten tapaaminen. Kiva kun blogien takana on oikeita naamojakin. :)

  VastaaPoista
 3. Mä pidin Teoksen osastosta myös eniten! Sieltä itseasiassa ostin äidilleni joululahjankin :) Myös lastenpuolella joku ranskalainen lastenkirja-osasto oli hirvittävän sympaattinen. En muista kyseisen osaston nimeä. Siinä oli vain vanha mies myyjänä, ihana villapaita hänellä päällä ja kauniita lastenkirjoja. Sopivat vaan jotenkin toisiinsa niin hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Kirjamessut on hyvä apikka ostella joululahjoja. Mäkin katselin, jos oliin löytänyt yhtä kirjaa, jok aonmenossa lahjaksi, mutta ei näkynyt. Se kun ei ole uutuus...

  Mä luulen että näin sellaisen villapaitapapan siellä myös. Tai ainakin joku keltasävyinen lastenkirjakomero oli kivan näköinen. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti