Siirry pääsisältöön

Brandon Mull: Iltatähden kilta – Myyttihovi II


Iltatähden kilta on Brandon Mullin kirjoittaman Myyttihovi-sarjan toinen osa. Myyttihovi on mystinen ja salainen luonnonpuisto, jossa asustaa valtava määrä erilaisia myyttisiä olentoja. Luonnonpuistosta pitävät huolta mummi ja vaari Sorenson, Sethin ja Kendran isovanhemmat.

Sarjan ensimmäisessä osassa Seth ja Kendra tutustuivat myyttiseen luonnonpuistoon ensimmäisen kerran. He saivat myös kuulla, että luonnonpuistoilla on vihollinen, Iltatähden kilta. Tässä sarjan toisessa osassa sisarukset joutuvat yhteenottoon killan kanssa. Samalla he pääsevät tutustumaan Myyttihoviin entistä paremmin. He tapaavat myös muita myyttisistä luonnonpuistoista tietäviä ihmisiä sekä pääsevät näkemään Myyttihovin vankityrmään vangittuja pelottavia olentoja.

Iltatähden kilta alkaa ehkä hiukan hitaasti, mutta pian päästään taas tuttuun vauhtiin. Seikkailut seuraavat toisiaan tiukassa tahdissa. Tässäkin sarjan osassa luottamus nousee tärkeäksi aiheeksi. Nuoret ovat kasvaneet ja muuttuneetkin edellisen kirjan jälkeen. Vaikka he ovatkin oppineet paljon, on Seth edelleen melko ajattelematon ja joutuu sen takia vaaroihin.

Myyttihovissa on sekä vanhanaikaista seikkailusarjojen viehätystä ja uudenlaista reippautta. Pidän siitä, miten sarjassa puhutaan asioista suoraan – olipa sitten kyseessä alastomuus, finnit tai vaikka demonin pökäleet. Kirjoissa on paljon kekseliäitä yksityiskohtia ja todella kummallisia olentoja. Sarja todellakin erottuu edukseen nuortenfantasian osastolla.

Esittely ensimmäisestä kirjasta löytyy täältä. Myyttihovi-sarjan seuraava osa, Varjoruton kosketus, julkaistaan ensi vuoden maaliskuussa. Sarjaa suomennetaan siis mukavassa vauhdissa.

Lukunäyte sivulta 81:
Vanessa kurvasi äkkiä sivulle ja auton heittelehdittyä rajusti renkaat sutien ja savuten he olivat vastakkain pökkelön olkiukon kanssa. Valtava olento raahusti heitä kohti. Vanessa painoi kaasua. Auto kiihdytti, kun ulvovat renkaat tarttuivat asvalttiin, mutta vinhaa vauhtia lähestyvän duillonin takia tilaa ei ollut tarpeeksi saada autoa kunnon vauhtiin.

Mull, Brandon: Iltatähden kilta – Myyttihovi II (Fablehaven: Rise of the Evening Star, 2007). Suomentanut Maria Lyytinen. WSOY, 2010.

Kommentit

 1. kirja jota on pakko jatkaa eikä voisi millään jättää kesken...

  VastaaPoista
 2. Niin onkin. :) Kolmososa ei mun mielestä ollut ihan yhtä mahtava kuin nämä kaksi ekaa, mutta kyllä sekin ihan hyvä oli.

  VastaaPoista
 3. Yleensä on nin, että ensimmäinen kirja on paras. Itse luin juuri neljännen, joka oli myös hyvä. Loppuhuipennusta eli demonivankilan avaimia odottelen kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Minäkin pidin nelosesta tosi paljon, suuni kirjaimellisesti varmaan loksahti auki yhdessä kohtaa. ;) Sen Demonivankilan pitäis muuten ilmestyä ihan piakkoin!

   Poista

Lähetä kommentti