Siirry pääsisältöön

Kirjallisuuden Nobel-palkinto on taas jaettu

Tänään jaettiin kirjallisuuden Nobel-palkinto, ja se meni ainakin minulle suurena yllätyksenä perulaiselle Mario Vargas Llosalle. Miksi ei vieläkään Margaret Atwoodille? Myös Haruki Murakamin voiton olisin ymmärtänyt.

Lukupiirimme luki juuri muutama kuukausi sitten Vargas Llosalta Tuhma tyttö -teoksen. Se oli mielestäni ihan hyvä, mutta ei aiheuttanut suurempaa ihastusta. Toisin kuin esimerkiksi Margaret Atwoodin teokset, jotka olisivat todellakin palkintojen arvoisia. Mutta koska en ole lukenut tältä tuoreelta Nobel-voittajalta enempää kuin yhden kirjan, nielen loput ihmettelyt. Palaan mahdollisesti aiheeseen joskus myöhemmin, jos luen häneltä jotain muutakin. Onnitelut palkinnosta Peruun!

Hesarin nettisivulta löytyy tietoa ja pohdintaa aiheesta.

Kommentit

 1. Minun täytyy myöntää, että en koskaan tästä Llosasta ole kuullutkaan. Inahdus kuitenkin väitti muistaakseen pitäneensä, joten eiköhän se ole nyt näiden kahden arvion perusteella luettava herralta jotain.

  Atwoodia ja Murakamia minäkin olisin kannattanut voittajiksi.

  VastaaPoista
 2. Muistelin, että Jenni olisi kirjoittanut Tuhmasta tytöstä ja niinhän se olikin. Sieltä voi käydä katsomassa vähän tarkempaa arviota. :) http://kokolaillakirjallisesti.blogspot.com/2010/07/mario-vargas-llosa-tuhma-tytto.html

  VastaaPoista
 3. Kirjallisuuden Nobeliin vaikuttavat usein myös ihmisoikeudelliset ja poliittiset mielipiteet. Kyseessä ei ole puhtaasti kirjallinen palkinto, mikä ei sinänsä häiritse, jos sen hyväksyy.

  VastaaPoista
 4. Hyvä pointti, Raija. :) Pitäisi ehkä suosilla alkaa seurata vain Booker-palkintojen voittajia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti