Siirry pääsisältöön

Rachel Vincent: Myrskylinnut – Kissojen kesken 5

Olen jälleen viettänyt aikaa ihmiskissojen parissa. Edellinen Rachel Vincentin Kissojen kesken -sarjan kirja oli minusta vähän heikompi tapaus, mutta tämä Myrskylinnut oli aivan mahtava. Vähän harmittaa jo ennakkoon, että sarja tulee kohta loppumaan.

Myrskylinnuissa Faythen lauma on aivan sodan partaalla. Vastapuoli ei käytä reiluja keinoja vaan on saanut huijattua lähes myyttiset myrskylinnut uskomaan, että Faythen lauma on vastuussa yhden myrskylinnun kuolemasta. Faythellä on vain kaksi päivää aikaa todistaa laumansa syyttömyys – tai hänen suojattinsa kuolee.

Juuri kun ihmiskissojen sota on juuttunut vähän tylsään vaiheeseen, tuodaan esille uusi muodonmuuttajien rotu, eli nuo myrskylinnut. Ne pystyvät muuttumaan ihmisen kaltaisiksi, vaikka eivät varsinaisesti ihmisiä olekaan. Oli kiinnostavaa lukea niiden elämästä, pesäpaikasta ja varsinkin moraalista. On todella hyvä veto tuoda sarjaan vielä loppuvaiheessa tällainen uusi rotu.

Faythe on tässä kirjassa jo todella vastuuntuntoinen ja täyttä johtaja-ainesta. Hän joutuu tekemään vaikeita päätöksiä, ja samalla hän tuskailee edellisessä kirjassa tekemäänsä tyhmyyttä. Myrskylinnuissa rakennetaankin paitsi kissalaumojen välistä sotaa, myös yhteenottoa kahden Faythea rakastavan kissan välillä.

Myrskylinnut saattaa olla suosikkini tämän sarjan kirjoista, sillä pidin tästä todella paljon. Tällaisia sarjoja saisi tulla enemmänkin! Vielä yksi Kissojen kesken -kirja on tosiaan tulossa, mutta sitten pitää löytää joku uusi suosikki.

Lue myös arvioni sarjan aiemmista osista: Kissatyttö, Saalistaja, Syytetty ja Kaappaus.

Lukunäyte sivulta 26:
Minä juoksin Owenin perään samalla hetkellä, kun auton ovi avautui, ja tielle astui mies. Owen huohotti rasituksesta. Mies avasi auton takaoven. Ensimmäinen myrskylintu liiteli sulavasti alas taivaalta.
Minä olin niin järkyttynyt, että olin pyörtyä.
Kun lintu oli vajaan metrin päässä maasta, sillä oli yhtäkkiä jalat; paljaat ihmisjalat. Sitten sen pää muuttui ihmisen pääksi, lukuun ottamatta terävää nokkaa, joka oli nenän ja suun tilalla.

Myrskylinnut Harlequinin sivuilla.

Vincent, Rachel: Myrskylinnut – Kissojen kesken 5 (Shift – Shifters 5, 2010). 446 sivua. Suomentaja: Eeva Koskimies. Harlequin, 2011.

Kommentit

  1. Ostin tämän jo viikko pari sitten, mutta taidan odotella sen viimeisenkin osan ja luen ne sitten kerralla. Ainakin neljä ensimmäistä osaa toimivat hyvin noin putkeen luettuina.
    Myrskylinnut kuullostavat mielenkiintoisilta.. ja jäihän tuo edellinenkin jännästi tuohon sodan partaalle..

    VastaaPoista
  2. Uskon, että kirjat toimivat hyvin pötköön luettuina, koska niissä on niin selkeä juonellinen jatkumo. Ja ehkä tuo Kaappauskaan ei olisi tuntunut niin välikirjalta, jos sen olisi lukenut heti edellisen perään. Eli kuulostaa hyvältä ajatukselta, jos vaan jaksaa odottaa sitä viimeistä osaa. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti