Siirry pääsisältöön

Kirjallisia joululahjoja

Joulu on nyt ohi, ja se tulikin vietettyä melko vaihtelevassa säässä. Muutaman päivän aikana tuli koettua vesisadetta, lumisadetta, pelottavaa myrskyä ja auringonpaistetta. Onneksi vanhempieni talossa on puuhella, joten aamukahvia ja lämmintä ruokaa saatiin tapaninpäivän sähkökatkosta huolimatta ja myrskytuhoiltakin säästyttiin.

En tänä vuonna esittänyt ollenkaan kirjatoiveita joulupukille, mutta sen sijaan paketoin joulupukin apurina ennätysmäärän kirjoja muiden paketteihin – taisi olla yhteensä 16 kirjaa. Se näköjään kannatti, sillä sain itsekin ihan mahtavia kirjalahjoja.

Keittokirjakeräilijä minussa alkaa aina kehrätä, kun se saa käsiinsä uusia tai vanhoja keittokirjoja, joita omasta hyllystä ei vielä löydy. Tällainen keitto-opus löytyikin yhdestä paketista. Täytyy kyllä sanoa, että kirjan keitot houkuttelevat näin jouluruoan jälkeiseen ähkyoloon joutunutta.

Sain myös kaksi koira-aiheista kirjaa, James Herriotin iki-ihanan Elämäni koirat sekä käsityötaidot koville laittavan kirjan Muotovaliot – neulo oma koira. Herriotin kirjan olen lukenut viimeksi joskus lapsena, joten se oli erittäin tervetullut myös omaan kirjahyllyyn. Muotovaliot-kirjasta piti tarkistaa ensimmäiseksi, löytyykö sieltä mäyräkoira, ja löytyihän toki! Villainen mäykky pääseekin ensimmäiseksi kokeiluun.

Lisäksi ainakin osittain kirjalliseksi lahjaksi voidaan laskea True Bloodin kolmas tuotantokausi. En ole pitänyt sarjan viimeisimmistä tuottiksista yhtä paljon kuin ensimmäisistä, mutta sen verran kuitenkin, että haluan nekin omaan hyllyyn. Näiden kirjallisten lahjojen lisäksi tuli muutamia käsin tehtyjä, tuoksuvia tai hyödyllisiä lahjoja. Oli oikein mukava joulu!

Kommentit

 1. Kuulostaa lämpimältä joululta! :)

  Tuo Herriotin teos on ihan ehdoton koiraihmisen hyllyssä, vaikka en kyllä itsekään ole lukenut sitä aikoihin.

  Ja oi, tuo Muotovalio-kirja on kyllä löydettävä! Onko siellä kultaistanoutajaa? :>

  VastaaPoista
 2. Oi, minulta jäi jotenkin tosi hämysti true bloodin eka tuotantokausi kesken - sitä kun tallensi yleltä ja sitten jossain vaiheessa unohti tallentaa tai jotain... No joka tapauksessa, onneksi kaudet näyttävät nyt olevan hyvässä alessa joten täällä on uusi sarja-addiktio kehittymässä :).

  VastaaPoista
 3. Aijai, hyvä muistutus, minullakin on True Bloodista juurikin kolmoskausi seuraavaksi hankinnassa. Kivoja lahjoja muutkin!

  VastaaPoista
 4. Mua harmittaa ihan hirveästi, että jäi True Blood jostain syystä kesken ekalla kaudella. Tykkäsin siitä tosi paljon, mutten muista miksi tosiaan kausi jäi kesken. Täytyisi alkaa etsimään ne tosiaan dvd:llä!

  VastaaPoista
 5. james Herriotin kirjat on kestosuosikkeja minunkin kirjahyllyssäni, niistä en luopuisi! Onneksi joulu sujui hyvin.
  Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista
 6. Linnea, kirjassa ei ole ihan suoraan kultaistanoutajaa, mutta labbis löytyy, joten siitä voi varmaan aika helposti muokata vähän hapsullisemman kultaisen version. :) Olen melkein jo kutonut mäykyn! <3

  Tessa, sarjat ovatkin parhaita katsottuna juuri yhteen putkeen. :D

  Suketus, minäkin tykkän näistä lahjoista! :)

  Susa, vielä hyvin ehtii sarjavauhtiin. :D

  Saila, hyviä välipäiviä sinnekin! :) Itselleni nousi nopea flunssa, joten levon kannalla kuluvat nämä päivät ja viikonloppukin. Onneksi on suklaata...

  VastaaPoista
 7. Oi, kivoja lahjoja! Tuo Herriotin kirja on itsellekin rakas tuttu, mutta sitä ei ole (vielä) omassa kirjahyllyssäni. ;)

  Pikaisia paranemisia ja rentouttavia välipäiviä minunkin puolestani! Ja varmasti joku hyvä kirja ja se suklaa auttavat voittamaan flunssan! :)

  VastaaPoista
 8. sinidean, kiitos! :) Eiköhän tämä tästä lepäämällä ohi mene, vaikka lukea en ole jaksanutkaan kauheasti. Onneksi tv-sarjojen tuotatokausia riittää. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti