Siirry pääsisältöön

Lukunurkka kertaa kaksi

Jenni Koko lailla kirjallisesti -blogista haastoi kirjabloggarit esittelemään omat lukunurkkansa jo jokin aika sitten. Onkin ollut todella hauskaa lukea ja katsella kuvia muiden kirjanystävien lukunurkkauksista.

On siis vastavuoroisesti esiteltävä oma lukunurkkani, tai oikeastaan kaksi. Kesällä nimittäin parveke kutsuu lukemaan aina, kun lämpötila vain siihen riittää. Nyt viime päivinä on todellakin riittänyt niin, että välillä on pitänyt tulla sisälle vilvoittelemaan.

Olohuoneen sohva on ympärivuotinen lukunurkkani, jossa myös päivitän blogia tälläkin hetkellä. Ergonomia on jotain aivan kauhistuttavaa, mutta toisaalta se myös estää liiallisen netissä roikkumisen. Pakko myös kehuskella vähän, sillä tuossa sohvan käsinojalla on itse kangaspuilla kutomani viltti, joka oli ahkerassa käytössä talvella. Nyt se on siinä vain näön vuoksi.

Toinen lukunurkkaukseni on parvekkeella. Parvekkeelle paistaa aurinko keskipäivän aikaan, joten siellä riittää lämpöä. Harmi kyllä aurinko on ehtinyt siirtyä sieltä jo silloin, kun tulen töistä kotiin, mutta näin vapaapäivinä yritän oleskella siellä mahdollisimman paljon.

Korituolit ovat ikivanhat ja vähän liian korkeat mukavaan löhöämiseen. Jalat nostankin tuolle jakkaralle, jonka olen muuten itse maalannut, samoin kuin tuon pirttipenkin, joka tuli asunnon ja miehen mukana.

Taustalla näkyy kääpiöpaju ja rohtokataja sekä vielä kovin vähissä lehdissä oleva piippuköynnös. Ne ovat monivuotisia ja ovat kestäneet hyvin pakkasta jo muutaman vuoden. Matalat kasvit ovat salaatin alkuja ja toisella puolella parveketta on myös yksi monivuotinen köynnös ja yrttiruukkuja.

Lukunurkka-haasteen siirrän eteenpäin kaikille bloggareille, jotka eivät vielä ole omaa lukunurkkaansa esitelleet. Uteliaana odotan lisää lukunurkkapaljastuksia!

Kommentit

 1. Voi tuo parveke on ihanan houkutteleva!

  VastaaPoista
 2. Molemmat nurkat ovat kauniita, mutta etenkin parvekepaikkasi näyttää tosi ihanalta!

  VastaaPoista
 3. Onpas sulla viihtyisät lukunurkat! Aivan ihanan ja tunnelmallisen näköistä.

  VastaaPoista
 4. Kiitosta vain! :D Täytyy myöntää, että parvekkella lukiessa tulee aika usein vain ihailtua näkymiä ja ihmeteltyä kasvien kasvamista. :)

  VastaaPoista
 5. Vau, upea parveke! Harmittaa, kun meidän asunnossamme ei parveketta ole, sillä etelään päin antaessaan se olisi kyllä täydellinen, tosin kuumakin, luku- ja löhöilypaikka!

  VastaaPoista
 6. Laura, tämä on munkin eka parveke, ja olen kyllä siitä iloinnut tosi paljon. Vaikka eniten kyllä haluaisin ilta-aurinkoparvekkeen. :D

  VastaaPoista
 7. Ihanat lukunurkat sinulla!

  Minäkin luen oarvekkeella kesäisin. Tänä keväänä laiskuun vain on saanut aikaan sen, etten ole vieläkään saanut parveketta lukukuntoon. Viime kesänä luin yöllä parvekkeella, kun mustarastaat lauloivat...

  VastaaPoista
 8. Ihana lukunurkka parvekkeella!! Hei mistä olet hankkinut tuollaista jännää riukumaista kaiteiden ja seinän suojaksi?

  VastaaPoista
 9. Valkoinen kirahvi, kuulostaa täydelliseltä! :) Kuumimpina öinä olen haaveillut nukkumisesta partsilla. Ehkä joskus vielä. :)

  Susa, taisin ostaa sen nimellä pajuaita joskus Prismasta. Se myytiin sellaisena 5 metrin rullana, eikä muistaakseni maksanutkaan paljon mitään. Se on ollut tosi kestävää, sillä se on ollut noissa paikoissa jo useamman vuoden kesät talvet. :)

  VastaaPoista
 10. Täytyypä katsella Prismoista täälläkin, olisiko vielä valikoimissa, sillä juuri tuollaista olen etsinyt parvekkeellemme!

  VastaaPoista
 11. Onpa sinulla kauniit lukunurkkaukset. Molemmat muuten ihanan vihreitä kasvien ansiosta. Kyllä noissa kelpaa lueskella!

  Osallistun kenties tähän jossain vaiheessa. Tosin olen sänkylukija, joten ei taida tulla kovin mielenkiintoista kuvaa :D

  VastaaPoista
 12. Apuah. Aivan ihania vihernurkkauksia sinulla!! Tulee ihan blogisi väritys niistä mieleen.

  VastaaPoista
 13. Susa, toivottavasti tärppää! Varmaan myös isoista puutarhamyymälöistä voi löytyä. :)

  Elegia, kiitos! :) Kyllä ihmisten sängytkin voivat olla tosi erilaisia, joten tartu ihmeessä haasteeseen!

  Hanna, mun lempivärejä ei taida olla kovin vaikea arvata? :D

  VastaaPoista
 14. Ihanat lukunurkkaukset, kyllä noihin kelpaa käpertyä lukemaan :)

  VastaaPoista
 15. Yhdyn muihin. Kadehdittavan ihana parveke!

  VastaaPoista
 16. Ihana parveke tosiaan! Nuo sälejutut varsinkin ovat kivan näköisiä, tulee ihan mieleen jokin trooppisessa paikassa sijaitseva maja! :)

  VastaaPoista
 17. Voi, minunkin täytyy yhtyä parvekkeesi ihasteluun, ihan mielettömän viihtyisän näköinen lukunurkka. (Eikä se olohuonekaan hullumpi ollut :) )

  VastaaPoista
 18. Ihana kesämaja! :) Tuolla kelpaa lueskella. Kiitos haasteeseen vastaamisesta!

  VastaaPoista
 19. Voi kiitoksia! :) Minä ja parvekkeeni olemme hyvin otettuja kehuista. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti