Siirry pääsisältöön

Marraskuinen kirjamieli

Liekö syytä marraskuussa, mutta minun on tällä hetkellä todella vaikeaa löytää kirjaa, joka veisi täysin mukaansa. Minulla on harvinaisen paljon kirjoja kesken - kaikista olen lukenut vain alun. Tarkoitukseni on kyllä lukea ne loppuun, mutta tällä hetkellä mikään kirjoista ei houkuttele. Epäilen, etten olisi saanut luettua loppuun myöskään edellisen kirjoituksen Herta Mülleriä, ellei olisi tullut kiire palauttaa sitä kirjastoon.

Viime päivinä olen lukenut paljon kehuja Leena Parkkisen Sinun jälkeesi Max -kirjasta. Päätinkin tilata sen itselleni ja nyt odottelen pakettia saapuvaksi. Samassa paketissa on tulossa myös Finlandia junior -ehdokas, Siiri Enorannan Omenmean vallanhaltija ja pari Marjatta Kurenniemen lastenkirjaa. Erittäin houkutteleva lähetys siis! Toivottavasti kirjat lunastavat odotukseni.

Otan mielelläni vastaan myös vinkkejä kirjoista, joihin voisi uppoutua ja joista jäisi vielä mahdollisesti hyvä mielikin. Millä kirjalla sinä karkotat marraskuun?

Kommentit

 1. Tykkäätkö eläintarinoista? Suosittelen Doris Lessingin Kissoista-kirjaa, jota olen blogissanikin kehunut. Pieni, viisas, nopealukuinen kirja. Hauskoja ja surullisia ja julmiakin mutta hyvin kissamaisia juttuja. Kuitenkin muutakin asiaa eikä mihinkään lässytystyyliin kirjoitettu, eli sopii muillekin kuin kissafaneille.

  VastaaPoista
 2. Kissakirja onkin hyvä idea! Olen tykännyt kaikista lukemistani Lessingin kirjoista. :)

  VastaaPoista
 3. Samaa vikaa täälläkin. En vain saa mistään kirjasta kiinni juuri nyt. Pakolla lukeminenkaan ei houkuta. En saa kyllä mitään muutakaan aikaiseksi. Mokoma marraskuu. Millähän ilveellä tästäkin pääsisi?

  VastaaPoista
 4. Älkääs nyt, marraskuuhan on oikein kiva kuukausi! Viimeinen kuukausi ennen kuin se prkleen jouluhössötys iskee kaikille ympärillä oleville ihmisille päälle koko voimalla.

  Koska joulukuun loppu ja tammikuun alku on jotakuinkin sama mulle kuin sulle näköjästään tammikuu, niin sanottakoon että oman myrtsiytyneisyyden yritän kestää lukemalla ei niinkään hyvän mielen kirjoja, vaan kirjoja, jotka vain lisäävät vettä myllyyn. Eli kirjoja joissa kritisoidaan kovalla kädellä asioita, joita itse kritisoin kovalla kädellä omassa elämässäni. Dawkins, Hitchens, Despentes, de Beauvoir ja nämä käyvät hyvin.

  VastaaPoista
 5. Eh, taidan tarttua johonkin vanhaan tuttuun, kevyeen ja hyväksi havaittuun kirjaan. Pelkkä ajatus Hreathemuksen ehdottamasta lukemisesta aiheuttaa uupumusta. :D

  VastaaPoista
 6. Jos et jaksa lukea, niin vastaa lukuhaasteeseen. ;)
  http://inahduskirjat.blogspot.com/2009/11/lukuhaaste-huu.html

  Mulla on vähän sama ongelma - luin parin kuukauden aikana niin paljon, että nyt jotenkin meinaa väsyttää kaikki. Yks tosi kevyt ja viihdyttävä on Jeeves-sarja, ootko lukenut? Mutta on siis kevyttä, huom.. ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos haasteesta Ina! Yritän kunnostautua jossain vaiheessa. Jeevesiä en olekaan lukenut, pitääpä tutustua. Se voisi sopia tilanteeseen oivallisesti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti