Siirry pääsisältöön

Lukuhaaste

Tämän haasteen sain Inalta Inahduksia-blogista. Eivät nämä vastaukset kyllä paljasta minusta mitään erityisen jännittävää.

1. Mikä kirja itketti?
Minua itkettää helposti kirjoja lukiessa, jos vain on tarpeeksi liikuttava kohta. Viime kerrasta taitaa kyllä olla aikaa, koska viimeksi luetuista kirjoista ei tule mieleen mitään tiettyä. Vakioitkut saan kuitenkin vaikka Taru sormusten herrasta -kirjan lopusta.

2. Mikä nauratti?
Usein hymähdyttää tai naurahduttaa, mutta kovin usein ei varsinaisesti naurata. Anna-Leena Härkösen Kauhun tasapaino ja muita kirjoituksia nauratti oikeasti.

3. Mikä oksetti?
Jotkut todella tarkkaan selitetyt veriteot oksettavat, esim. teininä luettu Amerikan psyko.

4. Mihin henkilöhahmoon samaistuit?
On kauheaa, jos kirjassa ei ole yhtään hahmoa, johon voisi samaistua. Erittäin värähdyttävää oli lukea nuorempana Maarit Verrosen Pimeästä maasta, jonka päähenkilöön samaistuin voimakkaasti. En ole uskaltanut lukea kirjaa uudestaan, koska pelkään ettei se olekaan niin hyvä kuin muistan.

5. Minkä kirjan jätit kesken?
Olen huono jättämään kirjoja kesken. Mieleen ei nyt tue muuta kuin Vergiliuksen Aeneis, joka piti lukea kirjallisuuden tenttiä varten. En jaksanut.

6. Minkä kirjan toivoisit jättäneesi kesken?
Ei nyt tule yhtään mieleen.

7. Minkä kirjan luit uudestaan?
Luen uudestaan aika monia kirjoja, kuten olen kertonut juuri edellisessä kirjoituksessani.

8. Minkä kirjan luit mutta et kehtaa myöntää lukeneesi (paitsi mulle nyt kahden kesken kun vartavasten kysytään)?
Hmm, mitään kauhean noloa ei tule mieleen. Ehkä se on nolointa, että esiteininä tuli luettua kartanoromantiikkaa, esim. Catherine Cooksoneita.

9. Mitä kirjaa suosittelet?
En osaa oikein suositella kirjoja muille kuin aika läheisille ihmisille, joiden maun ja lukutottumukset tiedän. Suosittelen kuitenkin tarttumaan ennakkoluulottomasti fantasiaan ja scifiin.

10. Minkä kirjan lukemisesta olet ylpeä (Esim. onko joku ihminen jossain joskus todella lukenut Alastalon salin alusta loppuun, josta kaiketi sopii olla ylpeä)?
Tähän on pakko vastata, että olen lukenut Alastalon salissa ja nauttinutkin siitä. Olen ylpeä myös monista kirjallisuuden klassikoista, joiden lukemiselle kyllä kuuluu osittain kiitos myös kirjallisuustieteen opiskelulle.

Haasteeseen saavat vastata kaikki, joita haluttaa tehdä tunnustuksia. Kertokaa vaikka kommenteissa, jos otatte haasteen vastaan.

Kommentit

  1. Härkönen on kyllä naurattanut muakin ja olen lukenut sen monta kertaa. Kuinka en muistanut sitä, kun tein omia vastauksiani samaan haasteeseen!

    VastaaPoista
  2. Otin tämän haasteen täältä. Kiitos siitä =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti