Siirry pääsisältöön

Jos Forssaan haluat mennä nyt...

...niin ehdottomasti kannattaa! Olen rehellisen kateellisena katsellut Forssan Kirjalöytö Outletissä käyneiden kirjabloggareiden ostoksia. Tarpeeksi kun asiasta intoilin, sain avomieheni lähtemään kuljettajaksi ja kantoavuksi kirjaretkelle. Tänään olikin mahtavan aurinkoinen päivä ajaa Forssaan ja takaisin.


Tiistai osoittautui hiljaiseksi shoppailupäiväksi, sillä saimme lähes koko hallin omaan käyttöömme. Kirjoja oli todella paljon: luettuja, lukemattomia ja ihan tuntemattomia. Hinnat olivat selvästi esillä ja kirjat oli jaettu pöydille hintojen mukaan. Superhalpoja, euron ja kahden kirjoja oli melko vähän, ja arviolta noin puolet kirjoista maksoi yli kympin. Erittäin edullisia kirjoja oli kuitenkin paljon, ja suurin osa ostamistani kirjoista maksoikin noin 5 euroa.


Aloitin kirjojen keräämisen vaatimattomasti koriin, mutta se oli jossain vaiheessa vaihdettava kunnon ostoskärryihin. Omaksi puolustuksekseni haluan kuitenkin kertoa, että ihan kaikki ostamani kirjat eivät olleet minulle. Mutta kyllä niitä tuli itsellekin hamstrattua ihan tarpeeksi. Rahaa ostoksiin meni noin 90 euroa, mutta saalis oli 22 kirjaa. Ja suurostajana sain kaupan päälle myös Finlaysonin kangaskassin.


Takana pystyssä olevat kirjat ovat muille, mutta muut ovat minun! Tuossa yläoikealla oleva Erkki K. Kalelan Kuusen siementen lähtö oli ostosteni kallein kirja, sekin vain 12 euroa. En ole sitä lukenut, mutta ihastuin siihen jo, kun sitä ehdotettiin kysellessäni metsäaiheisia kirjoja. Edessä oikealla olevat neljä kirjaa ovat vitosen yllätyspussin sisältö. Se ei osunut lainkaan oikeaan, mutta kirjat pääsevät kyllä kiertoon. Ylläripussi oli silti hauska idea!


 Jos tiesi vie toukokuun aikana Forssan suuntaan tai edes vähän sinne päin, suosittelen käymän ostoksilla. Toivottavasti tästä muodostuu jokavuotinen tapahtuma. Ihan varmasti menen ostoksille ensi vuonnakin, jos tapahtuma järjestetään. Uutuuksia en varmaan tule silloinkaan ostamaan, mutta juuri näitä vähän vanhempia kustantamon nurkkiin jääneitä kirjoja ehdottomasti. Tein omasta mielestäni mahtavia löytöjä!

Kurkista myös Kirjalöytö Outletin nettisivuille.

Kommentit

 1. Vau! Hienoja löytöjä olet tehnyt! Kylläpä tekisi mieli suunnata nyt Forssan suunnille... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tosi tyytyväinen ostoksiini. Ne ovat tuossa nyt pinossa ja ihailen niitä vain. :D

   Poista
 2. Itken verta... enkä siksi että olen vampyyri... :-)

  Mutta kiva että teit hienoja löytöjä! Taisi tulla Blacksadit halvemmalla kuin kirjamessuilta mulle. Koitan kovasti keksiä toukokuusta sellaisen kohdan ja sopivan tekosyyn, että pääsisin tuonne temmeltämään. Jos ei nyt niin ensi vuonna ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Booksy, ymmärrän täysin tunteen. Se ei mene pois ennen kuin pääsee blogissaan itkettämään muita samall asialla.

   Blacksadit myytiin 7 eurolla kipale. Siinä paikassa otin puhelimen käteen ja pirautin eräälle ystävälle. ;)

   Poista
 3. Onpas herkullisia sarjakuvalöytöjä, kelleköhän net on ostettu. ;)

  VastaaPoista
 4. Apua! Miksi mää en tiennyt tästä TÄNÄÄN kun ajoin Forssan läpi! Miten pitkään tämä jatkuu? Ensi viikolla olisi taas viimeistään menoa sinne suunnalle, pakko käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Ahmu, ei hätää! Tuo jatkuu toukokuun ajan, joten ehdit sinne vielä vaikka useammankin kerran. :D

   Poista
  2. PS, Ahmu, osta toi Cashoren Syntymälahja. Se maksoi vain 5 e ja on tosi hyvä!

   Poista
 5. Oi mitä löytöjä, Blacksadit olisivat saattaneet lähteä meillekin.. :) Todella toivon että tästä tulee säännöllinen tapahtuma kun päivät eivät nyt riitä Forssaan. Onneksi voi nauttia näistä teidän muiden postauksista eli kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuli mieleen, että voisivat kehittää tuosta sellasien kiertävän kirja-auton. Pääsisivät kaikki mukaan. :D

   Poista
 6. En voi muuta kun olla myös että vaaaau.... Vaikuttaa _todella_ hyvältä. Harmi että en pääse, tai siis onneksi, kun pitäisi tuota hyllyä nyt jo harventaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tessa, no niinpä. Olen suunnitellut vähän uutta hyllyä sille inoalle seinälle, jossa on vielä tilaa. Ja se on eteisessä... :/

   Poista
 7. Minäkin toivon, että tästä tulee jokavuotinen tapahtuma. Oli niin kivaa siellä kirjojen keskellä. Blogissani on kuva ostoistani. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, sullakin oli tosi onnistuneet ostokset! Ja ihan valtavasti luettavaa siis! :D

   Poista
 8. Ostoskärryt ja kangaskassit... Oi sinä Suurostaja ;D

  Minä voisin sukeltaa tuohon pahvilaatikkoon penkomaan! Ehkä onkin ihan hyvä, että välimatka erottaa minut tuosta kirjojen ihmemaasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukka, tuo pahvilaatikko oli ensimmäinen ostospysähdykseni ja mieheni katsoi kauhuissaan, kun kahmin jo sieltä useita kirjoja. Onneksi tahti hidastui sitten loppukierroksesta. :D

   Poista
 9. Heheh, ylipäätään jotenkin absurdi mutta aivan mahtava ajatus olla kirjaostoksilla ostoskärryjen kanssa... :D Pahus kun Forssa on vähän turhan kaukana pikku vierailua varten, kun ei nyt juuri ole muuta asiaa edes suunnilleen samalle suunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, olistpa vaan nähnyt! Minä marssin edellä ja nostelin kirjoja kärryyn ja mies työnsi kärryä nöyränä perässä. ;) Sai se sentään palkaksi yhden kirjan!

   Poista
 10. Tämähän on kuin tietokonepelissä: suoritit ostoskorilevelin ja siirryit ostoskärrylevelille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salla, näin juuri! :D Ja sitten maksulevelin jälkeen tuli pakkausleveli. Vielä en ole onnistunut läpäisemään kirjojen sijoitus hyllyyn -leveliä...

   Poista
 11. Joo mahtava paikka. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos suinkin mahdollista. Blogissani on postaus omasta reissustani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lammas, kävin kurkkaamassa sunkin löytöjä. Ja ihastuin sun raitapaitalampaaseen! :)

   Poista
 12. Kiitos tästä vinkistä, nyt tiedänkin mitä teen ensi lauantaina..
  Oliko myös lastenkirjoja tarjolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjanainen, vastaus tulee nyt vähän myöhään, mutta oli paljon varsinkin pienten lasten kirjoja! Kävitkö ostoksilla? Oliko vielä paljon myytävää? :)

   Poista
  2. Juu kävin ja joitakin löytöjä tein, myös niitä lastenkirjoja löytyi muutamia.

   Poista
 13. Kateeksi käy! Harmi, ettei itselläni ole tilaisuutta lähteä Forssaan ihan lähiaikoina ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, ehkä tilaisuus tulee ensi vuonna, jos tämä järjestetään uudestaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti