Siirry pääsisältöön

Haukkaa kirjaa!

Kirjojen ahmiminen on tuttua, mutta oletko koskaan syönyt kirjaa? Tai oikeastaan kirjasta innoituksen saanutta ruokaa? Olen kyllä joskus kokannut kirjassa esiintynyttä ruokaa, mutta en ole koskaan yrittänyt saada ruokaani näyttämään kirjalta tai kirjan sisällöltä.

Mutta nytpä haluan joskus kokeilla! Librarythingillä oli nimittäin syötävien kirjojen kilpailu, jonka kuvasatoa voi ihastella täällä. Voittajat on jo valittu, mutta omaksi suosikikseni nousi kyllä ehdottomasti Hunger(y) Games.

Kisassa näytti olevan mukana myös ainakin yksi suomalainen työ, koska ainesosina oli käytetty muun muassa mämmiä ja ruisleipää. Käykääpä ihailemassa ja hakemassa kirjallista kokkausinspiraatiota!

Huomiseen lukupiiriin voisi ehkä vielä kehitellä luetun kirjan mukaisen teeman, mutta epäilen, etteivät lukupiiriläiset ilahtuisi tuulen viemästä ruoasta. ;)

Kommentit

 1. Hienoja olivat! Pääsisköhän oikeaan tunnelmaan paremmin sisään jos herkuttelisi samoin kuin lukemassaan kirjassa? Minulla olisi Marie Antoinette kesken joten varmaan esim. Macaronsit passaisivat. (Jos osaisin tehdä niitä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norkku, aivan varmasti pääsisi! Pitäisi joskus tehdä jokin teemapäivä oikean kirjan ja sopivan ruoan kanssa... Hmm...

   Poista
 2. Aika makeita! Hauska nähdä, miten eri tavoilla ideaa on toteutettu. Olisi ollut kiva osallistua, jos olisin kuullut kilpailusta ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, minuakin harmitti, kun en jotenkaan tajunut tuota juttua, vaikka näinkin sen jo jokin aika sitten. TOivon, että tällainen tulisi myös uudestaan. :)

   Poista
 3. Vo miten hienoja! Erityisesti ilahdutti tuo mainitsemasi kotimaisista aineksista tehty tuotos, ideana Stephen Kingin Musta torni :)

  Hmm... Tuulen viemä ruoka, hih ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta torni oli hyvin kekseliäs, mutta en tiedä haluaisinko syödä sitä. :D

   Poista
 4. Olipas hauska! Voih kuinka monesti tuleekin nälkä lukiessa kirjaa, jossa esiintyy paljon ruokaa! Näistä mm. kaikki ranskassa tai italiassa tapahtuvat ja tietenkin Harry Potterin mässäilypöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, niinpä! Ei voi kaikkia kirjoja lukea ilman, että pitää jääkaapilla rampta. :D

   Poista
 5. Blogissani on sinulle haaste, kun tekemisen puute iskee...

  VastaaPoista
 6. Mä luin vuoden vaihteessa dekkarin, joka sijoittui Chinatowniin... Sen seurauksena mun teki mieli joka päivä kiinalaista ruokaa :) Ja tokihan himoja piti sitten ruokita kiinalaisella :)

  VastaaPoista
 7. Minnis, kiinalaiseen ruokaan tulee helposti pakkomielle! :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti