Siirry pääsisältöön

Kevään tuulahduksia Gummerukselta

Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, kirjanystävien kevät alkaa jo reilun kuukauden päästä. Tammikuussa nimittäin julkaistaan jo ensimmäisiä kevätsesongin kirjoja. Olin eilen Gummeruksen järjestämässä "kevätjuhlassa", jossa pääsi ääneen keväällä julkaistavien kirjojen kirjoittajia.

Minusta on aina hauska kuulla, mitä kirjailijat kertovat kirjoistaan. Lisäksi on jännittävää nähdä, miten he suhtautuvat haastatteluihin. Toisia kauhistuttaa ja toiset taas ovat kuin syntyneet lavalle. Eilisen illan kirjaesittelyt otti parhaiten haltuunsa nuori esikoiskirjailija Matias Riikonen, joka sai yleisön nauramaan kertomalla Nelisiipinen lokki -kirjansa kirjoitusprosessista (kirjan esittely Adlibriksessä).

Minua kiinnostaa tällä(kin) kertaa eniten Gummeruksen käännösfantasia. Esimerkiksi paljon tykkäämälleni Kiersten Whiten Paranormaalille on tulossa jatko-osa Yliluonnollisesti ja Charlaine Harrisin Sookie Stackhousen suomentaminen jatkuu jo seitsemännellä osalla, Pahaa verta Chicagossa. Scififaneille on myös tulossa herkkuja, nimittäin Hannu Rajaniemen Fraktaaliruhtinas jatkaa Kvanttivarkaan sankarin Jean le Flambeurin seikkailuja (edit. Tämä tuleekin vasta syksyllä) ja Iain M. Banksilta julkaistaan Pintakuvio-romaani.

Tapasin tilaisuudessa myös tuttuja bloggareita, joiden seurassa aika hujahti kuin siivillä. Olen aika huono sukkuloimaan ja verkostoitumaan – istun mieluummin tuttujen kanssa turisten. Tilaisuudesta on jo ehtinyt kirjoittaa ainakin Maria Sinisen linnan kirjasto -blogista. Mukavaa oli, ja kevät näyttää olevan jo kovin lähellä!

Kommentit

 1. Kiinnitin huomiota samaan - toisia kirjailijoita jännitti ja Riikonen tuntui oikein nauttivan, kun sai pudotella hauskoja vastauksiaan :). Niinhän se menee meillä kaikilla, että toiset vihtyvät paremmin parrasvaloissa kuin toiset.

  Oli hauska tavata eilen! Nostit Gummeruksen keväästä esille aivan eri kirjat kuin minä, mikä on hyvä - syntyy vähän monipuolisempi kuva tarjonnasta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos raportista! Hei, siis tuleeko se Fraktaaliruhtinas jo niin aikaisin kuin luettelossa oli? Eihän siitä ole vielä enkuksikaan kuulunut pihaustakaan...?

  VastaaPoista
 3. Maria, oli kiva nähdä sinutkin! :)

  Tessa, kyllä eilen näin kerrottiin! Rajaniemi kuulemma viimeistelee enkunkielistä käsikirjoitusta tällä hetkellä. Ilmeisesti suomenkielistä on tehty jotenkin siinä rinnalla? :)

  VastaaPoista
 4. Wau, hienoa jos Fraktaaliruhtinas todellakin ilmestyy jo keväällä! :)

  VastaaPoista
 5. Oli kiva nähdä eilen. :) Gummeruksen kevät on monipuolinen, kirjoja tulee moneen makuun. Minä innostuin Turkka Hautalan Kansalliskirjasta ja Matias Riikosen Nelisiipisestä lokista. Käännöskirjoista odotan eniten Rosamund Luptonin Sisarta.

  VastaaPoista
 6. marjis: Wau, siistiä loistavaa!

  VastaaPoista
 7. Oi kiitos Hannu Rajaniemi - tärpistä! Minä jo odottelinkin että milloin. :)

  Ja kiitos esittelystä muutenkin, itse olen huono katalogiselailija mutta täällä blogistaniassa pysyy hyvin kärryillä jutuista.

  VastaaPoista
 8. Kiitos seurasta! Meitä olikin koolla mukavan monta kollegaa. :)

  Minun TOP3 Gummeruksen keväästä on Shafak, Lupton ja Leino.

  VastaaPoista
 9. Raija ja Tessa, kyllä siellä näin vakuutettiin. :D

  Katja, en ole lukenut ollenkaan Turkka Hautalaa, mutta tämä uusi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ehkä kokeilen... Ja oli mukava nähdä! :)

  Linnea, välillä tuntuu, että blogien ansiosta tietää uutuuksista joskus liikaakin, kun niitä kaikkia ei kuitenkaan ehdi lukea. :D

  Karoliina, multa on tainnut mennä ihan ohi tuo Lupton. :) Mutta eiköhän siitä sitten keväällä saa lukea blogeista. Kiitos hauskasta seurasta!

  VastaaPoista
 10. Hei!

  Rajaniemen Fraktaaliruhtinasta joutuu valitettavasti odottelemaan ensi syksyyn. Hannun kirjoitustyö on vielä kesken, joten ilmestymisajankohtaa päätettiin siirtää.

  Kiitos teille blogaajille käynnistä kevään infossamme!

  T. Mari / Gummerus

  VastaaPoista
 11. Voihan harmistus, mutta ymmärrettävää. Kiitos tiedosta, Mari! :)

  VastaaPoista
 12. Marjis: oletko lukenut Kvanttivarkaan? Minulta ainakin on mennyt ohi, jos olet arvion julkaissut. Kirjasta puhuttiin blogeissa tosi paljon ennen julkaisua /julkaisun aikoihin, mutta harmittavan harva seuraamistani blogeista siitä lopulta kirjoitti :-/ Olisin halunnut keskustella :-D

  VastaaPoista
 13. Onna, olen itse asiassa juuri vasta lukemassa sitä. :D Arvio on siis tulossa blogiinkin jossain vaiheessa. Yksi blogiarvio kirjasta löytyy muuten täältä: http://kirjaretket.blogspot.com/2011/07/hannu-rajaniemi-kvanttivaras.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti