Siirry pääsisältöön

Miltä näyttää kevään fantasia- ja scifitarjonta?

Kirjamessujen jälkeen on alkanut pikkuhiljaa saapua tietoja ensi kevään kirjatarjonnasta. Fantasia- ja scifikirjojen löytäminen on tuttuun tapaan vähän liiankin helppoa Risingshadow-foorumin listauksen avulla. Sieltä näkee, että muun muassa L. J. Smithin Vampyyripäiväkirjoja on luvassa keväällä kaksi osaa, Varjosielut ja Sydänyö, ja Brandon Mullin Myyttihoviin on tulossa uusi osa, Käärmekonnun salaisuus.

Myös Becca Fitzpatrickin Langennut enkeli saa jatkoa Riitasoinnusta ja Angie Sagen Septimus Heapin kuudes osa ilmestyy. Steph Swainstonilta tulee kolmas Nelimaa-romaani, joten nyt pitää laittaa vauhtia lukemiseen ja lukea se edellinenkin. Gene Wolfen Kiduttajan varjo on näkökään myös siirtynyt keväälle. Ja jonkin verran on tulossa toistaiseksi minulle tuntemattomia kirjoja tai sarjojen aloituksia.

Listaa päivitetään sitä mukaa, kun tietoja uusista kirjoista tule. Miltä lista näyttää teidän mielestänne tässä vaiheessa? Mitä odotatte, vai yllättääkö joku? Minä en vielä oikein osaa sanoa mitään muuta, kuin että pidän siitä, että sarjat jatkuvat. Käykääpäs kurkkimassa listaa.

Kommentit

 1. Tuota listaa jo pari päivää Risingissa ihastellut, ainakin Angie Sage osalta. Septimus Heap on vaan niin hyvä sarja!

  VastaaPoista
 2. Uuh!! Margaret Weisiltä uusi sarja :) Nää muut sarjat eivät oikein sytytyä...

  VastaaPoista
 3. Nafisan, mun on häpeillen pakko tunnustaa, etten ole sitä lukenut! :O Olen kyllä monta kertaa kuullut, että se on hyvä, eli PITÄISI!

  Morre, hih, mä ajattelin heti sua, kun huomasin sen. :D

  VastaaPoista
 4. ja mulle kun tuli ensimmäisenä mieleen, että miksi voi miksi salvatorea ja weisia yhä suomennetaan :D

  VastaaPoista
 5. Septimus Heap! Siitä on vuosia kun luin tuota sarjaa. Pitää lukea edellinen osa ensin ennen tätä uutta. Ääk hajoan kirjavaihtoehtoihin!

  VastaaPoista
 6. Liina, hih sullekin vaan. :D Oletko lukenut tuota Liz Williamsia? Se vaikuttais aika kiinnostavalta. Huomasitko muuten sen mun uusimman R&C-kommentin sieltä viimeisestä haastepostauksesta?

  Anki, no niinpä! Pähkäilen pitäisikö mun aloittaa Septimus Heap vaikka onkin sata muuta sarjaa kesken...

  VastaaPoista
 7. Itselle nousi kiinnostavimmiksi nämä neljä tulokasta:

  Beth Revis: Matka alkaa
  -tässä kiinnostaa tuo suljettu tila eli jännitystä avaruusaluksessa

  Deborah Harkness: Voiman sanat
  - fantasiaa _aikuisille_(!), huolellisesti luodut henkilöhahmot, hyvä tarina, romantiikkaa, vampyyreja, noitia ja demoneita, vaikuttaa oikein lupaavalta!

  Laura Lähteenmäki: Niskaan putoava taivas (North End, 1. osa)
  - tulevaisuuden maailman kuvaukset ovat aina mielenkiintoisia esim. juuri tuo, että miten eko-/ympäristöongelmat voisi ratkaista tulevaisuudessa jne.

  Veronica Rossi: Paljaan taivaan alla (trilogian avausosa)
  - tämä vain kiehtoo heti tällä asetelmallaan eli tarkoin valvottu virtuaalimaailma vs. todellinen "villi" maailma, tosin ei voi olla huomaamatta jonkinlaista yhteneväisyyttä Ally Condien Tarkoitetun kanssa...

  VastaaPoista
 8. sinidean, meillä on kyllä NIIN sama kirjamaku. :D Nyt, kun olen listaa tarkastellut enemmän, niin nuo ovat nousseet munkin lukulistalle.

  VastaaPoista
 9. Iik! Tammen kirjat päivitetty! Maarit Verroselta ja Maria Turtschaninoffilta tulee kirjat keväällä! Pyörryn! :)

  VastaaPoista
 10. No juu, Helsingin alla vaikutti heti aivan ehdottoman mielenkiintoiselta! Jei, kylläpäs meitä nyt hemmotellaan... :D

  Verrosta en ole vielä lukenut (Pimeästä maasta odottaa tuossa kirjahyllyssä vuoroaan), joten siihen en osaa sanoa vielä mitään.

  Mutta siis ainakin yhdellä kasvoi taas lukulistani! :)

  VastaaPoista
 11. sinidean, oletko muuten lukenut Turtschaninoffin Arra-kirjaa. Se on i h a n a ! :)

  VastaaPoista
 12. En ole lukenut ja nyt kyllä ihmettelen miksi... Olen kuitenkin lukenut blogisi suurennuslasilla läpi alusta loppuun ;) mutta silti en löytänyt Arraa lukulistaltani, vaan se on mennyt jotenkin ohi (tai ehkä olen unohtanut merkitä lukulistalle). Kiitos, että huomasit kysyä asiaa, joten tuli tämäkin hirveä moka korjattua! :D

  VastaaPoista
 13. Hih! :) Ehkä sun ei nyt tarvi viivytellä ja pitkitellä sen lukemista, kun kerran olet jo näin kauan ollut siitä tietämätön? :D

  VastaaPoista
 14. marjis, pakko tulla kertomaan, että Arra on nyt aloitettu (vaikka muita kirjoja oli kesken), enkä malttaisi käsistäni laskea. Vaikuttaa aivan ihanalta! :)

  VastaaPoista
 15. sinidean, arvasin! :D En malta odottaa arviotasi kirjasta. :)

  VastaaPoista
 16. marjis, arvio Arrasta odottaa sinua blogissani. ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti