Siirry pääsisältöön

Rachel Vincent: Kissatyttö – Kissojen kesken 1

Ihmissudet saavat nyt väistyä ja ihmiskissat puolestaan nousta muodonmuuttajien kärkikaartiin. Rachel Vincentin Kissatyttö aloittaa Kissojen kesken -sarjan, josta on englanniksi ilmestynyt jo kuusi osaa.

Kissatyttö kertoo Faythesta, joka on ihmiskissojen sukua. Faythe opiskelee yliopistossa vastoin perheensä toiveita. Naaraskissat ovat harvinaisia, ja heidän toivotaan pariutuvan nopeasti ja tuottavan jälkeläisiä. Tämä ei kuitenkaan sovi Faythelle, joka seurustelee ihmismiehen kanssa ja suunnittelee toisenlaista tulevaisuutta. Faythe joutuu törmäyskurssille sukunsa kanssa, kun naaraspuolisia kissoja alkaa kadota, ja suku haluaa Faythen turvaan.

Tarinassa on tarjolla runsaasti käänteitä ja jännitystä. Kissatyttö on aika väkivaltainen kirja, ja siinä on muutama erittäinkin ällöttävä kohta, mutta ei niin paljon vipinää vällyissä kuin monissa muissa Harlequin Nocturne -kirjoissa. Toista ääripäätä taitaa edustaa Manalan valtiaat -sarja, jota julkaistaan ainakin nyt samaan aikaan Kissojen kesken -sarjan kanssa. Kissatytön tarina on hyvin pohjustettu, ja oli erittäin mielenkiintoista lukea ihmiskissojen reviireistä ja tavoista. Tämä kirja nousee ehdottomasti Nocturne-suosikkieni joukkoon, sillä siinä on juuri sopivasti sitä, mitä näiltä kirjoilta odotan – huumoria unohtamatta.

Pidän paljon myös kirjan päähenkilöstä, sillä hän on minun makuuni sopivan rempseä ja rohkea. Haluan, että lukemieni kirjojen sankarittaret osaavat suojella itseään, eivätkä juokse miesten helmoihin heti, kun jokin uhkaa heitä. Faythe ei kuitenkaan ole liian kova tai tunteeton, vaan hänessä on kaiken kapinan alla herkempikin puoli. Kissatytössä valmistellaan Faythelle jo suurempaa roolia, joten jonkinlaista kasvua varmasti on luvassa. Jään mielenkiinnolla odottamaan sarjan seuraavaa suomennosta, joka julkaistaankin nimellä Saalistaja jo toukokuun puolivälissä.

Lukunäyte sivulta 16:
Syöksyin takaisin kujalle päin ja sieppasin reppuni maasta. Kulkukissa juoksi perässäni. Tiukensin otetta repustani ja pyörähdin ympäri reppuani heilauttaen. Se mäjähti hänen vasempaan korvaansa ja sai hänen päänsä heilahtamaan sivuun. Hänen nenästään alkoi vuotaa entistä vuolaammin verta. Hän tömähti istualleen asvaltille ja piteli toisella kädellä päätään tuijottaessaan minua typertyneenä. Minä nauroin. Shakespearen kootut teokset oli painavaa tekstiä.

Kirjan on arvioinut myös Salla lukupäiväkirjassaan.
Kissatyttö Harlequinin sivuilla.

Vincent, Rachel: Kissatyttö – Kissojen kesken 1 (Stray – Shifters 1, 2007). Suomentanut Virpi Kuusela. Harlequin, 2011.

Kommentit

 1. "sarjan seuraavaa suomennosta, joka julkaistaankin nimellä Saalistaja jo toukokuun puolivälissä."

  Voi kääk! Onko mun pakko lukea tätä jatkuvasti?:D Ostin kirjan, kun se on kerran kissakirja, mutta en aavistanut, että joudun näin nopeatempoiseen ihmiskissakierteeseen. Se ekakin ihmiskissakirja on vielä lukematta.

  Olen saanut jotenkin nenilleni (kuonolleni?) tämän kirjan kanssa: luulin, ettei kukaan muu ole edes huomannut sen olemassaoloa (=osta kirjoja ruokaostoksilla ollessaan), mutta nyt tästä on tullut jo kaksi blogiarviota ennen mua, kissakirjojen lukijaa.

  VastaaPoista
 2. Ehkä sun pitää lukea tämä kirja, jotta teidät oletko joutunut kierteeseen. :D Kissaihmisenä (ei siis ihmiskissana) sinua varmasti kiinnostavat kohdat, joissa kirjan henkilöt liikkuvat kissoina. Se oli minustakin kiehtovaa, mutta nyt kun muistelen, niitä kohtia oli oikeastaan aika vähän.

  Ruokakaupan kassajonot ovat muuten hedelmällistä aikaa tuijotella tarjolla olevia pokkareita. :D

  VastaaPoista
 3. Pitäisköhän mun sit siirtyä Manalan valtiaisiin, jos siinä on enemmän peitonheilutusta.

  VastaaPoista
 4. Salla, kokeile ihmeessä! :D Haluaisin tietää, mitä niistä tykkäät!

  VastaaPoista
 5. Tykkäsin :) Oli minullekin Nocturne-sarjan parhaimmistoa yhdessä Partholon- ja Manalan valittujen aloitusosien kanssa.

  :Kata

  VastaaPoista
 6. Kata, samat suosikit on mullakin! :)

  VastaaPoista
 7. tiedätkö ketään kuka myisi tämän sarjan kirjat? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko katsonut Huuto.net-sivulta? Muita Harlequinin kirjoja ainakin sieltä löytyy. :) Omistani en luovu! :D

   Poista
 8. Tietäisikö joku mistä tämän sarjan 1. ja 2. osan voi ostaa?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti