Siirry pääsisältöön

Susan West Kurz ja Tom Monte: Herätä kauneutesi – Hyvinvointia luonnosta Dr. Hauschkan tapaan

Susan West Kurzin ja Tom Monten teos Herätä kauneutesi – Hyvinvointia luonnosta Dr. Hauschkan tapaan on kokonaisvaltainen opas kauneuden ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Susan West Kurz on myös Dr. Hauschkan perustajajäsen ja toimitusjohtaja.

Vaikka kirjan nimessä mainitaan Dr. Hauschka, ei Herätä kauneutesi -kirja ole silti pelkästään heidän tuotteidensa mainosta. Toki tuotteet ja yrityksen filosofia näkyvät kirjassa, mutta kirja opastaa kauneudenhoitoon monella muullakin tavalla: on fyysisiä ja psyykkisiä harjoituksia sekä ulkoisia kauneudenhoito-ohjeita.

Koska iho on tärkeä osa kauneutta, panostetaan kirjassakin nimenomaan juuri ihon hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Kirjan ohjeiden avulla voi opetella puhdistamaan ja kosteuttamaan ihoa oikein. Siihen tarkoitukseen kirjasta löytyy myös ohjeita itse tehtävää kosmetiikkaa varten. Kirjan lopussa on lisäksi ruokaohjeita, joiden avulla voi auttaa ihoa voimaan hyvin.

Herätä kauneutesi -kirjalla on mukavan lempeä ote kauneudenhoitoon ja terveyteen. Se ei pelottele tai tee kauneudesta vaikeaa asiaa vaan esittelee helppoja ja yksinkertaisiakin keinoja, joita jokaisen on helppo kokeilla. Ihan kaikkia kirjan ajatuksia en allekirjoita, mutta se ei haittaa, koska kirja ei kuitenkaan tuputa niitä väkisin.

Tästä kirjasta on helppo pitää. Se herättää myös ajattelemaan kauneutta sisäisenä ominaisuutena, joka syntyy ihmisen suhteesta omaan itseensä. Kauneus ei ole kirjan mukaan turhamaisuutta vaan omasta itsestä – ja jopa ympäristöstä huolehtimista.

En ole kuitenkaan ainakaan vielä uskaltanut kokeilla kirjan ohjetta, jonka mukaan kannattaa jättää yövoide pois, jotta iho pääsee puhdistumaan öisin. Olen kyllä harkinnut sitä, sillä tiedän joidenkin ihmisten pärjäävän ilman yövoidetta. Ehkä joskus vielä noudatan kirjan ohjetta, jonka avulla yövoiteesta voi pikkuhiljaa vieroittautua. Jos uskallan.

Lukunäyte sivulta 70:
Kasvojen puhdistus on ihonhoito-ohjelman tärkein vaihe. Yöllä keho parantaa aktiivisesti itse itseään. Monilla on tästä ensi käden kokemusta, sillä usein nukkumaan mentäessä tuore haava tai hiertymä on pitkälti parantunut seuraavana aamuna.

Herätä kauneutesi Adlibriksessä ja Gummeruksen sivuilla.

West Kurz, Susan ja Monte, Tom: Herätä kauneutesi – Hyvinvointia luonnosta Dr. Hauschkan tapaan (Awakening Beauty the Dr. Hauschka Way, 2006). Suomentanut Ulla Lempinen. Gummerus, 2011.

Kommentit

 1. Minä olen alkanut viime aikoina miettiä enemmän kauneudenhoitotuotteiden kemikaaleja. Mielelläni kokeilisin Hauschkan tuotteita, mutta tällä hetkellä budjettini ei salli sellaista.. Tilasin kuitenkin juuri Korresin kosteus- ja yövoiteen. On sekin askel oikaan suuntaan. :)

  Ja juu, minäkään en ole uskaltanut jättää yövoidetta pois, kun kärsin kasvoihottumasta, joka heti villiintyy, jos iholla ei ole tarpeeksi kosteutta. Tosin se saattaa liittyä kosmetiikkaan ylipäätään (tai ruokaan tai hormoneihin tai... you never know), joten yritän tässä juuri testailla, mikä sitä rauhoittaa ja mikä päinvastoin..

  VastaaPoista
 2. Minun alkoi tehdä mieli kokeilla jotain Hauschkaa, mutta en ole edes katsonut hintoja vielä. :O

  Kosmetiikkatestit eivät ole kivoja, koska kuka nyt haluaisi kulkea testitulokset naamassa. Ja niin monia asia vaikuttaa, että on vaikea sulkea mahdollisuuksia pois. Olisi kuitenkin kiva päästä edes vähän luonnollisempan ihonhoitoon. :)

  VastaaPoista
 3. Mie en ole ostanut Dr.Hauschkan öljyjä, mutta olen käyttänyt kookosöljyä kasvorasvana tai olen tilannut e-vitamiiniöljyä ameriikan maalta.

  VastaaPoista
 4. Mäkin olen käyttänyt kookosöljyä pari kertaa viikossa. Se on varsinkin talvella ollut tosi hyvä. :)

  VastaaPoista
 5. Moi! Olen osan vuodesta ilman yövoidetta. Yöksi laitan tuota Hauskan suihkutettavaa kasvovettä. Kesäkuumalla siitä sitä rasvoittuvan ihon laauta. laatuja on kaksi. Hyvin on toiminut. Pakkasilla käytän kuitenkin yövoidetta.

  Kemikaalit ja mineraaliöljyt mietityttävät minuakin. Osa kosmetiikastani on juuri siksi luonnonkosmetiikkaa. Jokaisen uuden purkin kohdalla ajattelen aina löytyykö tästä luonnonkosmetiikan vaihtoehto. Valikoima laajenee kokoajan.

  Verkkoapteekki.fi on edullinen ostopaikka Hauskalle ja muille. Erityisesti, jos jaksaa hakea ostokset noutovarastolta Helsingin Mellunmäestä. Tai jos tekee vaikka kavereiden kanssa yhteistilauksen, niin saa paljousalennusta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ostosvinkistä, Köa! Mun tekisi tosiaan mieli kokeilla just tuota suihkutettavaa kasvovettä. Pitääpä tutkailla valikoimaa muutenkin. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti