Siirry pääsisältöön

Gena Showalter: Yön kirous – Manalan valtiaat 1

Gena Showalterin Manalan valtiaat -sarjan aloittava Yön kirous on mukavaa vaihtelua paranormaalin romantiikan saralla. Sen päähenkilöinä on nimittäin demonien riivaamia sotureita, jotka ovat kaikkea muuta kuin oikeamielisiä tylsimyssankareita.

Joukko jumalten sotureita on aiheuttanut Pandoran kuoleman ja lippaan aukeamisen. Kostoksi siitä he ovat joutuneet ottamaan jokainen jonkin lippaan sisältämistä demoneista itseensä. Suurimman rikkomuksen teki Maddox, joka surmasi Pandoran. Nyt miehen on kuoltava joka yö samalla tavoin kuin Pandora kuoli. Soturit ovat eläneet vuosituhansia syrjäisessä linnoituksessa, mutta nyt linnaan tunkeutuu nainen, joka etsii parannusta omaan mystiseen ongelmaansa. Demonien riivaamien soturien ja ihmisten polut menevät siis taas ristiin.

Yön kirous oli siis oikein positiivinen yllätys. Luen mielelläni tällaisia kirjoja, joista ei heti arvaa, mitä tuleman pitää. Lisäksi vitsaukset ristikseen saaneet soturit olivat mielenkiintoisia ja ristiriitaisiakin hahmoja. Joka hetki demonit vaanivat miesten pinnan alla ja tunkevat esiin aina mahdollisuuden saadessaan. Soturit ovat muun muassa tartuttaneet kulkutauteja ja kylväneet epäluuloa maailmaan – puhumattakaan vihasta, väkivallasta ja kuolemasta.

Koska Yön kirous on romantiikkaa, on luvassa tietysti myös rakkautta. Tällaisten viihdekirjojen tyylin mukaisesti rakkaus on vääjäämätöntä ja kuin ennalta määrättyä. Pitää kyllä vähän ihmetellä naista, joka ei räjähdysherkkien ja demonisten soturien seurassa huolehdi muusta kuin mahdollisesta soturirakastetustaan. Mutta näköjään siitä seuraa hyvinkin kiinnostavaa viihdettä. Yön kiroukseen saadaan jatkoa seuraavissa Nocturne-kirjoissa.

Lukunäyte sivulta 56–57:
Reyes seisoi Maddoxin yllä ja katsoi häntä määrätietoisesti ja katuvasti. Maddox yritti kaataa toverinsa potkaisemalla polvellaan, mutta kahleet pitivät. Reyes veti pitkän miekan tupesta kyljeltään.
–  Olen pahoillani, Reyes kähisi, kun kello löi kaksitoista. Sitten hän iski miekalla Maddoxia vatsaan.
Verta tulvi haavasta, ja se kasteli Maddoxin rinnan ja vatsan. Sappi poltti hänen kutkkuaan ja nenäänsä.
Reyes löi uudestaan, ja taas uudestaan.

Yön kirous Harlequinin sivuilla.

Showalter, Gena: Yön kirous – Manalan valtiaat 1 (The Darkest Night – Lords of the Underworld, 2008). Suomentanut Eeva Parviainen. Harlequin, 2011.

Kommentit

 1. Onko J.R Wardin Black Dagger Brotherhood -sarja tuttu? Suomeksi ilmestyy juuri neljäs teos. Olisi kiva kuulla molempia lukeneen mielipide, että ovatko kuinka samantapaisia nämä. (Ei siis kopiomielessä vaan, että jos tykkää yhdestää niin saattaisi tykätä toisestakin)

  :Kata

  VastaaPoista
 2. Hei Kata! :) En ole lukenut noita Wardin kirjoja, mutta uskoisin, että ne ovat aika lähellä näitä. Joskus katselin sitä Piemyden rakastajaa ja ajattelin, että ainakin sen takakansiteksti on kovin samanlainen. En tiedä tietenkään kirjoitustyylistä ja sellaisesta... Ehkä pitäisi lukea ja tarkistaa, etten puhu läpiä päähäni. :D

  VastaaPoista
 3. Sinä se aina kerkeät nämä nocturnet lukea, ennen kuin itse ehdin kirjaa kaupassa edes hiplailla :D

  Tämä on siis hyvä asia, koska mielenkiinnolla aina luen arviosi näistä ennen lopullista ostopäätöstä. Tämä vaikuttaa hyvältä kirjalta!

  VastaaPoista
 4. Paranormaali romantiikka?! Kaikkea sitä maailmasta löytyy.....;)

  VastaaPoista
 5. Emilie, nää on niin köykästä bussiluettavaa, että ne menevät työmatkoilla hyvin. Ja mahtuvat laukkuun. :D Olen nyt lukenut tämän kirjan jatko-osaa ja se on hyvin ööh, krhm... :D

  Artsi, nää ei taida olla sun kirjoja ;D

  VastaaPoista
 6. Nämä harlekiinin uudet nocturne kirjat ovat muuten olleet melko huonoja, mutta nämä manalan valtiaat minuun kyllä iskivät :) Juuri sain kolmannen osan luettua ja odotan innolla lisää. Vähäsen kyllä toistavat toisiaan, koska tuo ikuinen rakkaus teema on vallalla, mutta kevyttä aivot narikkaan lukemista on rentouttavaa selailla.
  Montakohan osaa näitä on mahdettu kirjoittaa?

  Kiitos mukavasta blogista jossa uskalletaan kertoa näistä kevyistäkin lukunautinnoista. Eihän aina tarvitse olla niin otsa rypyssä meininkiä :)

  VastaaPoista
 7. Kiva kun kommentoit, Paula. :) Olen joskus miettinyt, että viitsinkö kirjoittaa näistä Noctureista, mutta huomasin, että vaikka näihin tulee harvoin paljoa kommnetteja, nousevat ne kuitenkin aika luetuiksi jutuiksi. Joten päätin jatkaa! Eikä tätä blogia ole todellakaan tarkoitettu pelkästään syvämietteisiin kirjoihin, sillä pala hömppää silloin tällöin on ihan terveellistä ihmiselle. :D

  Mä olen muuten pitänyt eniten niistä kirjoista, joissa on jotain omaperäistä. Aika usein ne ovat muuten näitä vähän uudempia kirjoja.

  Katsoin tuolta Risingshadown tietokannasta, että Manalan valtiaita on ilmestynyt 6 ja ainakin kaksi on vielä tulossa. Lisäksi on kolme kirjaa, jotka ovat kai itsenäisempiä. Epäilen, että jokainen niistä sotureista saa oman kirjan. :D http://en.risingshadow.net/library?action=series&series_id=3145

  VastaaPoista
 8. Hö... Mä ainaki henk.koht pidan hyvin paljon tällaisesta kirjallisuudesta ja oon pitänyt hyvin paljon kaikista näistä Noctureista!
  Mielestäni kukaan ei saisi "sillätavalla" arvostella että onko jokin kirja lukemisen arvoinen! Lukumieltymyksiä on varmasti yhtä monta kuin on kirjaakin! Tympiää ku joku 'vähättelee' Noctureja! 26v oon ittelleni ettinyt kirjoja mitä mielin lukea ja sieltähän löytyi heti kuin minulle tehtyjä kirjoja! =)

  "Kevyttä bussilukemista", "aivot narikkaan"!hm.. Minkäsmoisia ne 'Raskaat kirjat' tai 'ei aivot narikkaan' kirjat ovat????

  VastaaPoista
 9. -hoo-, kiva, kun tulit kommentoimaan. :) Minusta on mahtavaa, että eri ihmiset kertovat mielipiteitään täällä blogissa, vaikka ne olisivatkin eri suuntaisia kuin omani. Lukeinenhan on ihan subjektiivista, ja kerronkin täällä vain omista kokemuksistani. Ne eivät missään tapauksessa ole se viimeinen totuus. Lukumieltymyksiä on tosiaankin paljon, mutta pakkohan niitä omia lukukokemuksiaan on jotenkin arvottaa, kun kaikesta ei voi pitää. :)

  Mahtavaa, että olet löytänyt sulle sopivia kirjoja! Nämä täyttävät myös mun lukuharrastuksesta sellaisen lokeron, johon ennen ei oikein löytynyt juuri mitään kirjoja, kun en esimerkiksi jaksa lukea chiclittiä. Minun ei ollut siis missään tapauksessa tarkoitus vähätellä näitä kirjoja. :) Sehän olisi ihan tyhmää, kun kerran luen niitä itsekin. :D

  Mutta ovathan nämä Nocturnet kevyttä kirjallisuutta sekä aiheiltaan että tyyliltään. En esimerkiksi pysty bussissa keskittymään monimutkaisiin teoksiin, vaikka niitä luenkin mielelläni joskus muulloin. Yksi ei bussilukemiseksi sopiva on esim. Dmitri Gluhovskin Metro 2033 (http://kirjamieli.blogspot.com/2011/01/dmitri-gluhovski-metro-2033.html), joka vaati keskittyistä ja oli vielä kokonsa puolestakin sellainen, ettei se meinannut mahtua kassiin. ;)

  Ja aiheiltaan raskaita ovat tietysti ne elämän synkät puolet. Vaikka näissä Nocturneissa on usein myös väkivaltaa ja hyväksikäyttöä, käsitellään aiheita aika kevyellä tasolla. Esimerkki ei-aivot-narikkaan-kirjasta voisi olla vaikka Maarit Verrosen kirja Kirkkaan selkeää (http://kirjamieli.blogspot.com/2011/01/maarit-verronen-kirkkaan-selkeaa.html) tai Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta (http://kirjamieli.blogspot.com/2010/05/elina-hirvonen-kauimpana-kuolemasta.html), joka vei multa yöunet parina yönä.

  VastaaPoista
 10. Hei. Mistä tämän kirjan oikein löytää kun en kirjastosta löytänyt enkä muutamista nettikaupoista mistä katsoin? :o

  VastaaPoista
 11. Hei, anonyymi! Näiden ostaminen on sekä helppoa että hankalaa. :D Kirjoja myydään nimittäin ihan tavallissa ruokakaupoissa ja kioskeissa, mutta ne ovat myynnissä vain rajoitetun ajan. En ole tätä sarjan ekaa osaa enää nähnyt lähikaupassa, mutta tuo kakkonen on vasta tullut myyntiin.

  Netistä kirjoja löytyy Harlequinin sivuilta: http://www.harlequin.se/fi/thriller-1/paranormal-romance.html

  ja kannattaa kokeilla myös Huuto.net-sivustoa: http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?status=N&tits=manalan+valtiaat&x=0&y=0

  VastaaPoista
 12. Innostuin sitten itse lukemaan noita J.R. Wardin kirjoja ja täytyy todeta, että ihan yllättävän samanlaisia ovat, alkuasetelmasta lähtien. Mutta parempia! Eli suosittelen ehdottomasti :) Ja nyt on neljäs menossa, eli näihin(kin) jää sitten koukkuun...

  :Kata

  VastaaPoista
 13. Kata, kiitos vinkistä! Pitää siis tutustua niihinkin. :)

  VastaaPoista
 14. Juuri luin itsekin tämän ensimmäisen osa, kun törmäsin siihen kirpparilla ja pidin todella paljon! Vaikka siis kukaan tosinainenhan ei myönnä lukevansa mitään tällaista ; )

  Ainoa ikävä puoli tässä sarjassa on, että kun löytää sarjan juuri tällä tavalla jälkijunassa niin on ärsyttävää, ettei kirjoja voi vain ostaa, vaan pitäisi tilata netistä ja kaiken maailman postarit päälle. Toisaalta voihan juurikin jatkaa bongailua kirppareilla ja antikvariaateissa, mutta voi mennä kohtuu kauan ennen kuin saa siten sarjan luettua (varsinkin jos haikailee oikean järjestyksen perään).

  Muita Nocturneja en ole vielä lukenut, mutta tämä oli paljon parempi kuin odotin : )

  VastaaPoista
 15. Saraseeni, joku kuitenkin harlekiineja lukee, kun niitä myydään vuosittain hirmuiset määrät. :D

  Mietin, voisiko noita Manalan valtiaita lukea sekalaisessa järjestykseesä, mutta kyllä se ehkä vähän hankalaa olisi. Niissä on kyllä eri päähenkilöt, mutta muut tapahtumat ovat juonellisesti jatkuvia. Eli ei sun varmaan auta muu kuin tilata koko kasa tai odotella seuraavan osan putkahtamista. :D

  VastaaPoista
 16. Minuakin alkoi kiinnostaa tämä sarja :) Olen myös lukenut J.R Wardin kirjoja ja jos tämä on vähänkään samanlainen niin se varmasti tempaisee minut mukaan :D Luin J.R Wardin kirjoista viimeksi sen viitosen ja nyt odotan innolla että kuutonen tulee myyntiin nyt marraskuussa :D Ei kyllä millään malttaisi mutta pakkohan se on kun en tahdo englanniksi lukea kun en osaa englantia :/

  VastaaPoista
 17. Anonyymi, suomennosten odottaminen on kyllä aivan liian tuskastuttavaa. :D Onneksi toi sentään ilmestyy jo aika pian! Voisit kyllä tykätä tästä sarjasta ja noista muistakin Nocturne-kirjoista. Kokeile ihmeessä! :)

  VastaaPoista
 18. Manalan valtiaita odotellessa......olis kiva saada lukea miten päätarina päättyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, no niinpä! Toivottavasti sarja tosiaan jatkuisi taas ensi vuoden puolella!

   Poista

Lähetä kommentti