Siirry pääsisältöön

Avaimen kirjasyksyä katsomassa

Helsingin Sanomien verkkosivuilla oli tänään juttua siitä, miten paljon bloggarit ansaitsevat blogeillaan. Minä en ole saanut tähän asti bloggaamisesta muuta hyötyä kuin kirjoittamisen ja kommenttien saamisen ilon. Mutta sehän tässä kuitenkin on ollutkin pääosassa.

Eilen sain kuitenkin ensimmäisen kerran myös muuta hyötyä blogistani, sillä minut kutsuttiin Avaimen syyskauden avajaisiin. Avajaisten pääteema oli Rebecca Stottin vierailu Suomessa ja hänen uutuuskirjansa, Korallivaras, julkaisu. Teeman mukaan avajaiset järjestettiin Yliopistomuseo Arppeanumin Mineraalisalissa, jossa saattoi samalla ihmetellä mammutin hampaita ja kaiken maailman kiviä. Paikka oli todella mahtava – tuntui kuin olisi astunut ajassa taaksepäin. Kivimuseoon pitää kyllä mennä käymään vielä uudestaankin.

Korallivarkaan lisäksi muutamat muut Avaimen uutuuskirjat pääsivät esille ja paikalla oli sekä Avaimen henkilökuntaa että kirjailijoita. Myös Jani Saxellin Unenpäästäjä Florian kuulosti mielenkiintoiselta luettavalta. En löytänyt siitä vielä tietoa Avaimen sivuilta, mutta Risingshadow:n sivuilta löytyy selostus kirjasta. 

Tilaisuus oli oikein mukava – ei turhaa pönöttämistä, vaan hyvin lämminhenkinen tapahtuma. Rebecca Stott puhui hyvin kiinnostavasti historiankirjoittamisesta sekä fiktion että faktan kannalta. Hänet ehtii tavata Kirjojen yössä Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa perjantaina 27.8. Odotan jo innolla, että pääsen lukemaan Korallivarkaan, sillä se vaikuttaa hyvin kiinnostavalta.

Kommentit

 1. Ne on lähinnä ne muoti/tyyli-bloggaajat, jotka Suomessa "hyötyy" blogistaan eniten. Mutta en mäkään kyllä laittaisi vastaan, jos pääsisin blogin takia johonkin tilaisuuksiin tai saisin vaikka kirjoja tai jotain. Mutta mineraalimuseo on oikeasti mielenkiintoinen, olen joskus käynyt siellä kerran.

  VastaaPoista
 2. Mulla on ollu Google Ads pyörimässä jo vissiin kolme vuotta. Sinne ei vaan vieläkään oo ehtinyt kertymään sitä vaaditus 100 dollarin edestä tuloja, että olisin voinu nostaa ne rahat. :) Oisko jotin 40 dollaria tällä hetkellä.

  Sen sijaan olen saanut ja saan kirjoja. Lisäksi lasken hyödyksi sen, että blogin ansiosta mua pyydettiin tekemään lehteenkin kirja-arvioita, ja saan sieltä rahaa, sivuverokortille kertyy n. 1000-2000 eur vuodessa bruttona.

  Niin ja sainhan mä aikoinaan korvauksen, kun lehdestä oli kopioitu mun blogijuttua arvioon ja vaadin hyvitystä.

  VastaaPoista
 3. Kirjabloggaaminen ei taida olla tarpeeksi trendikästä, että sillä itsensä elättäisi. Mutta hieno juttu tuo, että Salla on päässyt blogin ansiosta tekemään kirja-arvosteluja. Se on mun mielestä parasta hyötyä, mitä kirjablogista voisi saada. Ai niin, kyllähän mua kerran haastateltiin lehteen blogin ansiosta. :D

  VastaaPoista
 4. Onnea avajaisiin kutsun johdosta! Ei kai bloggaamisella voi elää, minulla on sama kuin Sallalla eli Google Ads eikä minunkaan saldoraja ole lähellekään 100 dollaria... Bloggailu on minusta kiva harrastus silti, tulee monenlaisia pohdintoja ja ideoita mieleen, kummastelua ja ihastelua. En juurikaan seuraa kirjablogeja sillä kirjojen lukemiseni on minimaalista :-(
  Mutta vuoropuheluahan tämä on, ja ihan mukavaa sellaista.

  VastaaPoista
 5. Tän päivän hesarissa oli aika iso juttu tuosta Korallivarkaasta, ja vaikutti kyllä heti sellaiselta kirjalta josta Kipa tykkää. Eli tuo kirja tulee kyllä liittymään kirjahyllyyni.

  VastaaPoista
 6. Niin, harrastukseksi tämä taitaa jäädä. Oikein viikonloppuna taas kirjoitellessa omaa blogia mietin, miten hauskaa on saada tekstiä aikaan sitä, mitä on lukenut, kommentoida ja käydä keskustelua ihmisten kanssa. Aina ei voi istahtaa saman sohvan äärelle, tämä on mainio tapa.

  Mutta että rikastua...hmmm. On mielenkiintoista, että muodin avulla kyllä, kirjallisuuden ei. Mitä se sitten kertoo yhteiskunnastamme?

  VastaaPoista
 7. Kyllä kirjoittaminen on munkin mielestä blogin pitämisessä parasta. Ja tietyti toisten blogien lukeminen ja ylipäätään kirjallisessa maailmassa eläminen.

  En silti yhtään pistä pahakseni, jos saisin silloin tällöin kutsuja kirjatapahtumiin tai jopa arvostelukappaleita kirjoista. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti