Siirry pääsisältöön

Ostaisitko homekirjoja?

Iltasanomat uutisoi tänään, että Jyväskylässä suunnitellaan poltettavaksi 16 000 kosteusvaurioista kärsinyttä kirjaa.

Pelkkä otsikko saa jo lukijan ärtymään. Miksei niitä kirjoja voitaisi lahjoittaa jonnekin? Jutussa kyllä sanotaan, ettei kirjaston kirjoja voi lahjoittaa yksityisille, mutta voisihan niitä varmasti antaa esimerkiksi kouluihin tai päiväkoteihin. Tai edes myydä pilkkahintaan.

Mutta haluaisitko sinä ostaa homekirjan? Minua kyllä epäilyttää aika tavalla, vaikka kauhistuttaakin tuo kirjojen polttaminen. Pitäisi päästä ensin haistelemaan korjoja, jotta voisi harkita. Kirjojen kuuluu haista kirjoille, ei homeelle.

Kommentit

 1. En mä varmaan ostaisi homekirjaa. Jos ne eivät ole aivan homeisia, niin ehkä niitä voisi laittaa poistomyyntiin 10 senttiä/kpl. Sehän ei ois yksityisille lahjoittamista kuitenkaan...

  Eniten mua suututtaa tuossa se, että kirjat on ylipäätään päästetty homentumaan. Kirjaparat. :(

  VastaaPoista
 2. Kirjoista saa homeen hajun pois otsonoimalla. Homeläikkiä tosin ei saa näkymättömiksi, jos harjaus ei auta. Olen itse homekodista kirjoja muuttaessa saanut ne täysin hajuttomiksi (noin 2000 kirjaa ja haju oli melkoinen). Roskikseen menivät vain erittäin näkyvästi homehtuneet kirjat, jotka eivät olleet enää lukukelpoisia.

  VastaaPoista
 3. Erittäin mielenkiintoista, ester! Miten tuo käytännössä tapahtuu? Ruokasoodaa olen kuullut käytettävän homeenhajun poistoon. Sain yhden kirjan, joka haisee ihan homeelle ja sen ajattelin jotenkin yrittää puhdistaa.

  VastaaPoista
 4. Se on peruttu! http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1805045

  VastaaPoista
 5. Hyvä juttu! Toivottavasti kirjat pääsevät ahkeraan käyttöön. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti