Siirry pääsisältöön

Kirjaseuranta.fi kokoaa kirjallisuuden yhdelle sivulle

Olen viime viikon lisäillyt silmät kierossa blogini arvioita Kirjaseuranta.fi-sivustolle. Se on uusi kotimainen kirjasivusto, joka kerää yhteen paikkaan lähes kaiken kirjoihin liittyvän tiedon. Sivustolta löytyy lehtien ja blogien kirja-arvosteluja, kirjailijaesittelyjä, kirjakauppojen hintatietoja, kirjauutisia ja onpa siellä jopa osto- ja myyntipalstakin.

Minä olen varsinkin erittäin ilahtunut tuosta kirjakauppojen hintatietojen vertailusta. Nettikirjakauppojen hinnat vaihtelevat nimittäin aivan törkeästi, joten kuluttajan kannalta on hyvä päästä näkemään vaihtoehtoisia hintoja ilman, että tarvitsee surffailla useilla eri sivustoilla. Hintavertailu on myös aika julmaa. Katsokaa vaikka tätä Andrzej Sapkowskin Kohtalon miekan kirjasivua, josta näkee, että Adlibriksen ja Suomalaisen hinnoissa on yli kympin ero. Suoraan sanottuna aika törkeää. Hintojen läpinäkyvyys on siis erittäin tervetullutta!

Kirjaseuranta.fi ei ole vielä täydellinen palvelu, ja esimerkiksi haku ei mielestäni toimi niin hyvin kuin pitäisi. Sivusto kehittyy kuitenkin koko ajan. Palvelusta puutuu vielä paljon kirjoja ja kirjailijoita, mutta onneksi tässä voi kuka tahansa auttaa. Kannattaakin käydä lisäämässä palveluun omia suosikkikirjoja ja -kirjailijoita. Kuka tahansa voi myös kirjoittaa sivustolle kirja-arvioita ja antaa kirjoille tähtiä.

Olen saanut lisättyä vasta reilun vuoden verran omia arvioitani sivulle, joten hommaa riittää. Olen myös lisännyt sinne muutamia kirjailijoita ja kirjoja. Jos joku kirjailija tai kustantamon edustaja sattuu nyt lukemaan tämän minun juttuni, niin käykääpä lisäämässä omat tietonne ja kirjanne palveluun, jotta kirjojen ystävät löytävät ne helposti yhdestä paikasta. Tästä tulee nimittäin vielä todella hyvä juttu!

Kommentit

 1. Minuakin on välillä ihmetyttänyt, etteivät kaikki kustantamot ole lisänneet edes omia kirjailijoitaan. Esim. Jekaterinburg-kirja löytyi palvelusta englanninkielisenä mutta ei suomenkielisenä, kun muutama päivä sitten kokeilin.

  VastaaPoista
 2. Ooh, olet ollut ahkerana!!

  Minäkin yllätyin siitä, että niin moni kauden uutuuskirjoista ja -kirjailijoistakin puuttui palvelusta. Kuvittelisin että tämä olisi kustantamolle aika helppo ja halpa markkinointikeino, toivottavasti löytävät palvelun pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norkku, nyt olenkin sitten laiskotellut, etnkä ole edennyt yhtään. :D

   Poista
 3. Minun on tarkoitus lisätä kirjailijoita (kustantamon edustajana) palveluun, kunhan ehdin. Minusta palvelu vaikuttaa hyvälle ja haluan, että sieltä löytyy mahdollisimman paljon tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, arvasinkin, että sinä olet etujoukoissa noidenkin kanssa. :)

   Poista
 4. Minäkin olen innolla seurannut Kirjaseurantaa ja kunhan saan tarpeeksi aikaa, alan lisäillä omia blogiarvioitani sinne. Kirjaseurannasta tosiaan tulee ihan huikea, alati kasvava ja elävä kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, uskon myös, että Kirjaseurannasta tulee tosi hyvä juttu! :)

   Poista
 5. Kiitos tästä vinkistä, enpä ollut vielä kuullutkaan. Kävin tsekkaamassa ja sivusto vaikuttaa oikein lupaavalta, vaikka onkin vielä vähän keskeneräinen. Jään mielenkiinnolla odottelemaan mitä tuosta tulee, kun vähän aikaa kuluu. :)

  VastaaPoista
 6. Kaveri linkkasi tämän jokin aika sitten Facebook-seinälleni (vai mikä timeline se nykyään on) ja idea vaikutti todellakin hyvälle. Pitää raivata joskus aikaa omien arvioiden lisäämiseen sinne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossu, minäkin olen nyt vähän hyytynyt. :D Pitää taas aktivoitua.

   Poista

Lähetä kommentti