Siirry pääsisältöön

Amy Cross: Dark Season – The Last Vampire

Ensimmäinen Kindlellä kokonaan lukemani kirja on Amy Crossin Dark Season -sarjan aloittava The Last Vampire -kirja. Latasin sen ilmaiseksi Amazonilta, jossa näyttää olevan tarjolla enemmänkin näitä sarjojen aloituksia ilmaiseksi. Seuraavista osista pitää sitten maksaa. Systeemi toimii varsinkin tällaisten itsekustannettujen kirjojen kohdalla todella hyvin, sillä minä ainakin olen hiukkasen epäileväinen kustantamattomien kirjojen laadun suhteen.

The Last Vampire kertoo Sophiesta, joka pelastuu kuin ihmeen kaupalla rajusta hyökkäyksestä. Pelastajana toimi Patrick, viimeinen vampyyri maailmassa. Hiljainen vampyyri vie tytön kotiinsa parantumaan pahoinpitelystä. Sophie on vampyyrille pakkomielle, jonka syyksi paljastuu vanha ennustus.

Kirja on kirjoitettu sujuvasti ja varsinkin alussa The Last Vampire tempaisi mukaansa. Olikin aika iloisesti hämmästynyt siitä, millaisen alkuasetelman kirja sai. Se ei vaikuttanut lainkaan tavanomaiselta vampyyriromantiikalta, vaan jopa jossain määrin kauhukirjallisuudelta. Tämä alkuihastus ei kuitenkaan jatkunut koko kirjan läpi. Toimivasta kielestä huolimatta ei kirja oikein kanna, kun juoni ei ole niin toimiva.

Hyvästä alusta huolimatta The Last Vampire -kirjan juoni muuttui perusromantiikaksi liiankin pian. Lisäksi aluksi ihan järkevältä vaikuttanut päähenkilö teki niin suuria typeryyksiä, että niitä oli aika vaikea hyväksyä. Kun vampyyri on pelastanut tytön hengen, naikkonen päättää kiitokseksi kertoa epäilyttävälle toimittajalle vampyyriherran asuinpaikan. Ei kovinkaan uskottavaa. Lisäksi tuo kaiken takana oleva ennustus oli ihan tylsä ja kirja loppui oudosti kesken.

Mielenkiintoa kirjaan toi Patrick-vampyyrin menneisyys ja hiljaisuus. Mies ei nimittäin puhu mitään kirjassa, vaikka hänen ajatuksiinsa päästäänkin tutustumaan. Sophien ja vampyyrin väliset kommunikaatio-ongelmat tuovat kirjaan jännitystä. Olisin myös halunnut tietää enemmän aaveista, joita Patrick näkee joka paikassa, mutta näihin asioihin taidetaan päästä vasta jatkossa.

Ensimmäisestä ilmaisesta Amazon-kirjasta jäi ihan kohtuuhyvä fiilis. The Last Vampire ei jäänyt juuri jälkeen perusvampyyriviihteestä, vaikka sen henkilöhahmot olivatkin aika ohuita. En niin paljon kuitenkaan tykästynyt kirjaan, että lataisin sarjan seuraavia osia. Mutta testailen ehdottomasti muitakin Amazonin ilmaiskirjoja.

Lukunäyte The Last Vampire -kirjasta löytyy Amazonista. Amy Crossin haastattelu voi lukea Indie Bookspotista.
 
Cross, Amy: Dark Season – The Last Vampire. Dark Season Books, 2011.

Kommentit

 1. Minäkin olen löytänyt Amazonin ilmaisten kindle-kirjojen maailman. Mielelläni näitä arvosteluja luen, sillä muuten tulee klikkailtua kirjoja koko iphonen täydeltä (koska en kindle-laitetta omista..vielä), minä kun en malta ilmaista seikkailua ohittaa X).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, minunkin on tullut klikkailtua Kindleen aika paljon ilmaista luettavaa. Siis aika paljon... :D

   Poista
 2. Miltä tuntui lukea kirjaa, kun siellä alhaalla näkyy se prosenttiosuus, että kuinka paljon on vielä jäljellä? Aluksi mietin, että se häiritsee, mutta toisaalta tunteehan "oikeankin" kirjan kohdalla, että missä välissä sitä on menossa ja kuinka monta sivua on vielä jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, ei se tässä kirjassa ollut lainkaan paha juttu, koska kirja oli niin lyhyt. Sen sijaan yhden pitkän kirjan kanssa tulee vähän liikaa tuijotettua sitä prosenttia. :D

   Poista

Lähetä kommentti