Siirry pääsisältöön

Rakkaudesta kirjaan – ja kirjablogeihin

Tänään on historiallinen päivä suomalaisille kirjablogeille. Helsingin kirjamessujen yhteydessä jaetaan joka vuosi Suomen messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto. Tänä vuonna palkintoraati päätti antaa palkinnon kirjabloggareille!

5000 euron palkinto jaettiin viiden kirjablogin kesken. Palkinnon saivat Hanna Kirjainten virrasta, Salla Sallan lukupäiväkirjasta, Penjami Jäljen äänestä, Hanna Morren maailmasta ja Jessica Bokbabbel-blogista. Viimeistä lukuun ottamatta kaikki palkitut blogit ovat minulle tuttuja blogeja, joiden parissa viihdyn. Onnea palkinnon saajille, olette sen ansainneet! Palkinnon perusteet voi lukea tiedotteesta täältä.

Edellä mainittujen kirjablogien lisäksi kaikki suomalaiset kirjablogit ovat mielestäni saaneet tänään mahtavan huomionosoituksen. Kirjabloggarit todella rakastavat kirjoja sekä niistä puhumista ja kirjoittamista. Siksi haluankin pihistää pienen osan kunniasta ihan kaikille kirjablogeille. Kirjat ovat rakastamisen arvoisia. Siispä lukemisiin!

Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnon ovat aiemmin saaneet:
2010: Tähtivaeltaja-lehden päätoimittaja Toni Jerrman
2009: antikvariaattisen kirjakaupan K. Ervastin perustaja Kaarle Ervasti
2008: hämeenlinnalainen äidinkielen lehtori Hilja Mörsäri
2007: kuopiolainen kriitikko ja freelance-toimittaja Ritva Kolehmainen
2006: toimittaja ja kriitikko Ismo Loivamaa
2005: Voipaalan taidekeskuksen johtaja Maria Laukka
2004: kirjastonhoitaja Emmi Martin
2003: lasten ja nuorten valtakunnallinen Netlibris-kirjallisuuspiirien verkosto
2002: kirkkonummelainen kirjailija, sanetaideohjaaja ja kirjastoaktiivi Arja Puikkonen
2001: Putulan kyläkirjasto

Kommentit

 1. Palkinto on tosi mahtava juttu! Hännät pystyyn! :)

  VastaaPoista
 2. Kuvittele, minä olen kohta kolme vuotta lukenut yli 100 kirjaa vuodessa ja kaikki muu on rempallaan paitsi blogi. Tämän enempään minä en pysty, joten nostan käteni ylös ja antaudun.

  Kaikki rakkaudesta kirjaan!

  VastaaPoista
 3. Kaikilla on omat tyylinsä ja tapansa, mutta rakkaus kirjoihin yhdistää kaikkia kirjabloggareita. :)

  VastaaPoista
 4. Oo, huippua! Onnea palkituille ja lisää kirjarakkautta kaikille!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut minultakin palkituille! Minusta on erityisen hienoa, että kirjablogien "tärkeys" on noteerattu.

  Kirjablogit ovat mahtavia paikkoja löytää uusia tuttavuuksia kirjahyllyyn ja keskustella samanhenkisten kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Tuo tunnustus on valtavan hieno tunnustus minustakin meille kaikille kirjabloggareille, vaikka tietenkin erityisesti noille viidelle, kenelle palkinto on myönnetty.

  On ihan huippu hienoa, että kirjablogistikin saavat julkisesti tunnustusta, varsinkin kun tätä tosiaan tehdään rakkaudesta kirjaan:)

  VastaaPoista
 7. Upeaa! Olipas tosi positiivinen uutinen! :D

  VastaaPoista
 8. Tämä on kyllä aivan upea juttu, ei voi olla kuin ylpeä voittaneiden puolesta ja tosiaan vähän nipistää sitä kunniaa itselleenkin :) Mahtava ja ilahduttava uutinen!

  VastaaPoista
 9. Tämä on tosiaan aivan mahtava juttu kirjablogeille - ja tietysti eritoten palkituille. Hyvä etten ääneen hihkunut riemusta kun huomasin uutisen Hesarin nettisivuilta :)

  VastaaPoista
 10. Hiphuraa!!

  Taisin ehdottaa kirjablogistien palkitsemista lautakunnalle, kun netissä kirjamessujen sivulla oli aiemmin syksyllä kysely siitä, kuka tulisi palkita. Kiva, jos edes pikkuisen on voinut itse vaikuttaa hienojen blogien, koko kirjabloggaajayhteisön, kaikkien blogien, eritoten näiden blogien sekä koko lukuharrastuksen palkitsemiseen.

  Olen vain yhdestä asiasta kurtistellut kulmiani kirjablogeissa, mutta se on toisen kerran juttu se!

  Reippaasti onnea! Hienoa!

  VastaaPoista
 11. Onnea - tässä on historian tuntua kerrassaan! Anonyymi, todellako teit aloitteen? Sehän on hienoa! Ylpäydellä blogistaniassa ollaan kaikki tyynni!

  Postasin minäkin, jotta mahdollisimman paljon näkyisi tämä upea uutinen.

  VastaaPoista
 12. Suitsutusta ja ilotulitusta täältäkin, hienoa!
  Tosin ihan pieni säröääni, nim. se, että toivottavasti kukaan ei ajattele, että blogien pitäisi jotenkin kilpailla keskenään. Otetaan palkinto yhteisenä tunnustuksena (ainakin minä ;)), ja jatketaan kivan harrastuksen parissa. Onhan se nyt saanut tunnustustakin!

  VastaaPoista
 13. Olen ollut tosi iloinen uutisesta koko päivän. :) Toivon, että kaikki osaisivat olla iloisia tästä palkinnosta ja antaisivat myös sen saaneiden bloggareiden nauttia omista saavutuksistaan. Kaikki eivät palkintoa voi saada, mutta keneltäkään se ei ole mitään pois. Toivottavasti blogeihin tulisi tämän jälkeen paljon vipinää!

  Kiitos myös anonyymille kirjablogien ehdottamisesta! Olisi myös kiva joskus kuulla, mikä kirjablogeissa sinua harmittaa. :)

  VastaaPoista
 14. Samaa tuumin kuin marjis, että ennen kaikkea annetaan palkinnon saaneille se kunnia ja ilo palkinnosta, sekä samalla röyhistetään muutkin kirjabloggarit vähän rintojamme, hyvä me!

  Ja miksi edes ajatella minkään sortin kilpailuna TUNNUSTUSTA??

  VastaaPoista
 15. hieno juttu tosiaan, onnea palkituille :D

  VastaaPoista
 16. Lämmin kiitos onnitteluista. Palkintolautakunnan eräs jäsen sanoikin, että olisi voinut palkita enemmänkin blogisteja, mutta raja vain oli vedettävä johonkin. Palkinto on tarkoitettukin kuitenkin myös tunnustukseksi KAIKILLE kirjablogisteille riippumatta siitä lukeeko yli vai alle 100 kirjaa vuodessa, joten jokainen meistä on onnittelut ansainnut!
  <3

  VastaaPoista
 17. Kiitos!

  Ja Anonyymille kanssa kiitoksia - oli kuulemma tullut paljon nettiin liittyviä ehdotuksia!

  VastaaPoista
 18. Kiitos Salla! Onpa mukava kuulla nettiehdotuksista! Ihana! Lämmittää mieltä!

  VastaaPoista
 19. Jeejeejeejee :). Tämä tosiaan on niitä kuuluisia hyviä uutisia :).

  VastaaPoista
 20. Mä en oikein ole osannut sisäistää sitä, että blogitkin voisi olla palkinnon arvoisia, niin tämä tuntuu oudolta. Enkä osaa ottaa tätä mitenkään yhteisenä kunniana, kun palkinnon saajat on kerta erikseen nimetty. Olen hankala, tiedän. :D

  VastaaPoista
 21. Täälläkin yksi kirjabloggaaja on rinta rottingilla ja ylpeänä kirjablogien saamasta huomiosta :) Upeaa, että kirjablogit tunnustetaan ihan blogipiirien ulkopuolellakin tärkeäksi ja lukuinnostusta lisääväksi kanavaksi. Hyvä palkinnonsaajat ja myös hyvä me, kaikki kirjabloggarit :D

  Osuvasti sanoit Marjis, iloitaan noiden viiden saavutuksesta ja annetaan heidän myös siitä nauttia :)

  VastaaPoista
 22. Niin, onkin hyvä huomata nuo palkinnon kriteerit, eli lukuharrastuksen lisääminen. :) Ja kaikkia bloggareita koskeavaksi asian tekee se, että ensin on päätetty palkita kirjablogit ja sitten niistä valittu sopivimmat.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti