Siirry pääsisältöön

Ursula Karven: Helppoa joogaa aamusta iltaan

Nyt törmäsin niin ihanaan joogakirjaan, että on pakko kirjoittaa siitä heti blogiin. Kyseessä on uunituore Ursula Karvenin Helppoa joogaa aamusta iltaan. Se koostuu lyhyistä harjoituksista, joita voi sirotella pitkin päivää, vaikka hampaiden pesun yhteyteen tai aamuruuhkassa istuskeluun.

Aivan ensimmäiseksi kirja armahtaa kaikki kiireiset ihmiset, jotka eivät työpäivän päätteeksi jaksa lähteä joogatunnille. Se kehottaa käyttämään päivän aikana kaikki pienetkin tauot hyväksi ja tekemään niiden aikana vaikka yhden harjoituksen. Eihän ajatus ole tietenkään mikään uusi. Kaikkihan tietävät, että venyttely työpäivän aikana olisi suotavaa. Kirjan asenne on kuitenkin niin ihastuttava, että se saa nämä pienet harjoitukset kuulostamaan vaivattomilta ja hauskoilta.

Helppoa joogaa aamusta iltaan -kirjan harjoitukset ovat helppoja, ja ne on selostettu tarkasti. Asentoja voi hakea tarkoituksen mukaan tai sen mukaan, mihin vuorokaudenaikaan ne sopivat. Kaikista harjoituksista on kerrottu myös niiden vaikutukset. Jotkin harjoitukset ovat sellaisia, että niitä ei ehkä avokonttorissa voi tehdä, mutta monia pystyy tekemään ihan omalla työtuolillaan istuen.

Yksi kirjan parhaista puolista on sen kuvitus. Kuvat ovat söpöjä ja hauskoja – ja silti niistä näkyy kuvattava asento selkeästi. Piirroksissa seikkailevat mies ja nainen, jotka tekevät asentoja kotona, työpaikalla ja lapsia hoitaessaan. Kuvat sopivat kirjan kepeään ja rentoon tunnelmaan erinomaisesti.

Entäs kirjan tehot sitten? Otin kirjan tänään mukaani töihin, sillä halusin kokeilla sen oppeja käytännössä. En kuitenkaan kehdannut aamubussissa nostella hartioitani, vaikka olin niin suunnitellut. Sen sijaan keksin, että voin tehdä sen harjoituksen odotellessani, että työkaveri vapautuu puhelimesta. Ja kyllä, työtuolilla istuen voi tehdä vaikka Keskipäivän kierron, joka on Bharadvajasana-variaatio. Helppoa joogaa aamusta iltaan vaikuttaa siis myös toimivan. Ehkäpä tästä tulee oikein tapa.

Lukunäyte löytyy Gummeruksen sivuilta.

Karven, Ursula: Helppoa joogaa aamusta iltaan (Yoga für dich und überall, 2007). Piirrokset Isabelle Follath. Suomentanut Sari-Anne Ahvonen. Gummerus, 2011.

Kommentit

 1. Kuulostaa tosi mukavalta ja käytännönläheiseltä oppaalta, sellaiselta helposti lähestyttävältä. Hyvä, kiitos vinkistä! Ja kyllä kirjastakin voi oppia kaikenlaista - minulla on hyviä kokemuksia Pilates-kirjasta.

  VastaaPoista
 2. Kirja on muuten sen verran näppärän kokoinen, että se mahtui hyvin laukkuun. Meinasin jättää sen työpaikalle, mutta en taida raaskia vielä. Haluan tutkailla sitä illallakin. :D

  VastaaPoista
 3. Marjis, me tehtiin sama kirja samaan aikaan;-) Minä aion kuljettaa tätä mukana, minne menenkin.

  Tämä on kätevä, eikä liian vaativa. Olen entinen joogaaja, joten osaan arvostaa kirjan helppoutta ja myös ilahduttavia kuvia.

  Järkyttyneenä mietin, miten olen saattanut unohtaa joogan autuuden...

  VastaaPoista
 4. Leena Lumi, hassu sattuma! :) Jooga on kiva harrastus, mutta mäkään en tällä hetkellä käy millään joogatunnilla. Ehkäpä tästä kirjasta saa innostusta siihenkin. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti