Siirry pääsisältöön

Hikistä lomapuuhaa

Niin sitä helposti luulisi, että lomalla on runsaasti aikaa kirjoittaa blogiin. No, eipä näytä olevan. Onneksi aikaa on kuitenkin ollut lukea. Suurin osa kesäkirjoista taitaa olla nyt luettu ja niiden lisäksi vielä paljon muutakin. Yritän kirjoittaa jossain vaiheessa ainakin noista Sardinia-kirjoista jotain.

Onneksi on tullut tehtyä jotain muutakin kirjoihin liittyvää. Kyllästyin nimittäin kirjapinoihin lattialla ja niiden välissä pyöriviin ainaisiin villakoirapalleroihin. Haimme varastosta vanhan kirjahyllyn ja pystytimme sen työpöydän taakse niin, että suurin osa hyllyistä tuli hyötykäyttöön. Olohuoneessa kun ei ollut enää vapaata seinätilaa ikkuna-, kirjahylly- ja sohvaseinän lisäksi. Nyt lattialla on enää yksi kirjapino - ja luulen, että saan senkin mahdutettua hyllyyn kunhan vähän tiivistän.

Kirjat ovat nyt autuaassa epäjärjestyksessä ja suunnittelenkin niiden aakkostamista. Isossa kirjahyllyssä kirjat ovat alkukirjaimen mukaan aakkostettuina, sillä urakka jäi joskus kesken. Kirjojen purkaminen ja lastaaminen hyllyyn takaisin veisi kuitenkin hurjasti aikaa. Pitää toteuttaa se ehkä talvilomalla, sillä hyllyn pystyttäminen oli sen verran hikistä puuhaa. Oli kyllä hauska löytää pinoista monia sellaisia kirjoja, joita en muistanut edes omistavani.

Kommentit

 1. Aakkostettu hylly, jossa kirjat ovat suorassa eivätkä päällekkäin olisi ihana... Olemme muuttamassa ja näen päiväunia uudesta mittojen mukaan tehdystä kirjahyllystä, johon kaikki kirjat mahtuisivat.

  VastaaPoista
 2. Muuton yhteydessä olisikin ihana laittaa kirjat arvoiseensa hyllyyn. Mulla on lasiovellinen kirjahylly Ikean Billy-hyllyistä. Sain sattumalta täydellisesti seinän kokoisen hyllyn valmiista paloista!

  Minä olen nyt aivan ihastukissani siitä, että kirjahyllyn edessä ei ole kirjapinoja vaan kaappien ovet saa auki! :D

  VastaaPoista
 3. Lasiovikirjahyllyjen kannattaja ilmoittautuu täälläkin! Nimim. pölyjen pyyhkimiseen kyllästynyt

  VastaaPoista
 4. Mulla on kirjat epämääräisessä teemajärjestyksessä. Nykyisin ne on olosuhteiden pakosta osittain kahdessa rivissä, kun kirjapinoja alkoi olla liikaa. Mä tosin haluaisin nähdä kaikki kirjani kerralla ja haaveilen vieläkin värien mukaan järjestetystä hyllystä. Mulla on niin iso hylly, ettei siihen saa/kannata laittaa ovia.

  VastaaPoista
 5. Mä olen ollut tosi tyytyväinen noihin ovellisiin hyllyihin. Jos joskus pääsen isompaan asuntoon, hommaan varmaan niitä lisää niin, että kaikki kirjat mahtuvat ovien taakse. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti