Siirry pääsisältöön

Brandon Mull: Myyttihovi


Brandon Mullin Myyttihovi on mielenkiintoinen nuortenkirja, jonka ei toivoisi jäävän lukuisten vastaavien sarjojen jalkoihin. Kirjassa on todellista imua, sillä sen tapahtumat ja kummalliset olennot yllättävät positiivisesti. Siitä tulee hiukan mieleen Enid Blytonin nuortenkirjojen jännittävät mutta hyväntuuliset seikkailut.

Myyttihovi kertoo sisaruksista, jotka joutuvat vastoin tahtoaan lähes vieraiden isovanhempiensa maatilalle asumaan muutamaksi viikoksi. Isoisä rajoittaa lasten elämää oudoilla säännöillä, joita lapset eivät sitten tottelekaan. Tottelemattomuudella on kuitenkin yllättäviä seurauksia, sillä maatila ei olekaan aivan tavallinen paikka. Tilalla ja sen ympärillä olevassa metsässä liikkuu outoja otuksia.

Kirja aloittaa fantasiasarjan, jossa on tällä hetkellä ilmestynyt englanniksi jo viisi teosta. Ensimmäinen kirja vaikuttaa onneksi erittäin lupaavalta, joten toivottavasti sarjan muutkin osat suomennetaan. Liian monille fantasiasarjoille on käynyt niin, että suomentaminen on lopetettu kesken kaiken.

Lukunäyte sivulta 48:
Jokin tarrasi häntä tiukasti nilkasta ja kamppasi hänet maahan. Retkottaessaan siinä mahallaan haava toisessa kädessä ja multaa suussa hän kuuli jonkin rapistelevan lehvästön halki takanaan ja omituisen äänen, joka oli joko naurua tai veden pulputusta. Kuiva oksa pamahti kahtia kuin laukaus. Uskaltamatta vilkaista mitä hänen takanaan tapahtui, Seth kompuroi jalkeille ja ryntäsi polkua eteenpäin.

Brandon Mull: Myyttihovi (Fablehaven). Suomentanut Maria Lyytinen. WSOY, 2010.

Kommentit

 1. kansi ei houkuta yhtään, mutta lukunäyte kyllä!

  VastaaPoista
 2. Kirja on tosi nopealukuinen ja sujuva, joten kannattaa kokeilla! :)

  VastaaPoista
 3. kiinnostavalta kuulostaa, saatan kokeilla. sardinian matkalle nääs. :D

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä. Onko ne itsenäisiä jaksoja per kirja vai jatkuuko tarina?

  VastaaPoista
 5. Hei Kipa! :) Ainakin tämä kirja sai selkeän päätöksen. Siinä kasvatettiin kyllä jo valmiiksi joitain asioita, joita sitten ilmeisesti seuraavissa kirjoissa ratkotaan. :)

  VastaaPoista
 6. Tajuttoman hyvä kirja, lukenut ekan osan ja nyt toisen osan kohta lopussa...itse kiinnostuin kirjan nimestä ja kirjan kuvasta =)
  suosittelen...
  kohta kolmanteen osaan, harmi että 4 ja 5 osaa ei ole vielä suomennettu =)

  VastaaPoista
 7. Bluerose, mäkin toivoin että seuraava osa olisi tullut jo nyt syksyllä, mutta eipä näytä tulevan. Toivottavasti kuitenkin jo ensi keväänä tulisi! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti